ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (26)
Градев от "Колежа": Кой ще стане президент на БФС не е важно! Промяната ще дойде отвътре
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:37 / 12.03.2024Коментари (0)1645
©
Навръх 112-годишнина на най-стария футболен клуб в България Ботев (Пловдив) покани претендентите за поста президент на БФС, за да отговорят честно и открито на въпросите, които вълнуват феновете на футбола под тепетата.

Вторият гост, приел поканата на 11-ти март, е адвокат Георги Градев, който в близо 2 часово интервю отговори подробно на всички въпроси на журналиста Валери Станков.

"Трябва да си кажем нещата директно - Катализатор за промяната на Българския футбол е стадион Христо Ботев", започна своя коментар Георги Градев.

"С удоволствие давам съвети, за да може Ботев да върви напред. В доклада на УЕФА за развитието на финансовата част на клубовете в Европа през сезон 2022/23 година има само негативи за българския футбол, както и за работата на футболния съюз. Единственият позитив е стадион "Христо Ботев". Той е включен наравно, заедно с още 5 стадиона, които се строят в Европа. Самата УЕФА вижда стадиона ви като актив за нашия футбол. Трябва да погледнем по-макроикономически на футбола. В България трябва да имаме минимум 3 стадиона и очевидно Ботев Пловдив е първият клуб, за да се играе футбол на високо ниво и той трябва да се превърне в кауза на БФС и добро взаимодействие между Община Пловдив и клуба, започна своя коментар адвокат Георги Градев в студиото на Botev Media.

"Моя идея е да вкарам представители на фенските организации в Изпълкома на БФС, за да има една по-добра организация на мачовете. Но това ще го решат заинтересованите групи в интерес на българския футбол. БФС трябва единствено и само да помага. Трябва да се обърне пирамидата на управление, защото в момента имаме вертикален модел на управление с "цар слънце" отгоре, а надолу са подчинените. Процесът трябва да стане хоризонтален, да има комуникация във всички заинтересовани групи", сподели Градев.

"Кой ще стане президент не е важно. Важно е кой ще бъде в Изпълкома на БФС. Това ще се промени в петък. Който и да стане президент той ще избере своя екип. Вече има такива хора, които са готови да издигнат допълнителни лица за управителния съвет, които да бъдат издигнати от делегатите в залата. Грешно е схващането, че футболът се управлява от президента. Това е колективен орган. Ако ние направим верен избор за УС, тогава ние ще управляваме правилно нашия футбол", категоричен е адвокатът.

"Президентът трябва да е диалогичен и да комуникира на всички нива, да разговаря с всички организации, правителства, общини и аз мога да се справя добре. Но пак казвам, най-важен е изборът на Изпълкома. Те ще взимат решенията и ние трябва да сме готови. Апелирам делегатите да останат до края на срещата, да слушат и да взимат решения с разум. Не се фокусирайте върху една личност, а върху колективния орган", сподели още Георги Градев.

"Промяната ще дойде отвътре. Толкова години отвън нищо не се случва. Сега не трябва да допускаме тази грешка и ако Бербатов стане президент ние трябва да помислим, кой ще е неговият екип. Властта е в клубовете и хората, които избират. Те трябва да решат на 15-ти март", добави още адвокат Градев.

Още по темата: общо новини по темата: 218
12.04.2024
11.04.2024
09.04.2024
08.04.2024
02.04.2024
01.04.2024
предишна страница [ 1/37 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Легенди на Ботев и Локо присъстваха на основаването на нов футболен клуб в Пловдив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: