ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Крушарски: Ако държавата подкрепи предложението ми, отборите ще вържат и цъфнат
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:32 / 04.03.2024Коментари (3)4816
© Plovdiv24.bg
Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски даде обширна пресконференция, на която обясни мотивите си да се откаже от борбата за президентския пост в Българския футболен съюз.

Както Plovdiv24.bg вече информира читателите си, бизнесменът бе един от кандидатите за шефското място във футболната ни централа, но впоследствие се отказа и подкрепи друг от претендентите - досегашния вицепрезидент Михаил Касабов.

Ето какво каза Крушарски пред представителите на медиите:

Това решение го взех доста трудно, защото виждам, че този конгрес ще се разводни. Ще има разпределение на гласовете и този избор ще се обжалва и ще продължава да се точи. Второ, защото от разговорите с моите опоненти, стигнах до Михаил Касабов, защото той е немски възпитаник. Познавам го от времето на Иван Славков, имал съм допирни точки с него. Знам му възможностите. Едно е да си президент, друго е да си вице. Той ме убеди с това, че няма да допусне нито един мой колега в управлението на Българския футболен съюз.  Ще казва "не" там, където трябва и където не трябва.

Срещата със Стилиян Петров протече повече от час и половина. За първи път говоря с него и го виждам. Дойде в офиса, рано сутринта в 8:30 часа. Питах го защо не е той кандидатът. Той ми отговори, че е поел ангажимент към Димитър Бербатов. Ако беше Стилиян, бих застанал зад него.

Този конгрес дали ще мине или не, аз съм започнал една инициатива. Пуснах до четирите основни институции на България искане, подписано от 50 клуба за разглеждане на закона за спорта и отделяне средства от данъците, които спонсорите на футбола плащат на държавата.

Направих една сметка. Ако от десетте милиона, които държавата взима, ако се отделят 20% за футбола, мога да ви кажа набързо какво ще се получи. Ще започна от селския футбол. Всеки отбор ще получи по 20 хил. лева. Това е нормалната сума, в която един селски отбор може да се издържа. Да си плаща таксите за съдиите и транспорта, а не за ядене и пиене. За В групите – по 50 хил. лева. Втора лига – по 300-400 хиляди лева на клуб. За Първа лига по 1 млн. лева.

Отборите ще започнат да връзват и да цъфнат. Ако се яви някой да дава пари, да продължава. Второто нещо, на което наблягаме е закона за спорта. Не само за футбола, ами за спорта като цяло. Започнаха да се интересуват и другите спортове. Правим една група от юристи и ентусиасти, които ще започват да готвят закона за спорта. Той трябва да бъде добре подкован и да настояваме в парламента да го гласува.

Без държавата нищо няма да се случи. Ако държавата на мен не ми облекчи някакъв процент, който давам за спорта, значи, аз не мога да го доразвия. Нищо не мога да направя повече, освен както сега - да кърпя. Това са двете неща, за които ще работя и няма да ги оставя така.
Още по темата: общо новини по темата: 218
12.04.2024
11.04.2024
09.04.2024
08.04.2024
02.04.2024
01.04.2024
предишна страница [ 1/37 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нахална червена картуна- нали те подкрепи държавата - с твоята нагласена обществена поръчка се платиха 22 милиона повече , за да издържаш отбора- къде са парите, дърт мошеник?
0
 
 
Интересен начин на изказване има Кришарски, можеш да го тълкуваш както си щеш??
-1
 
 
Еййй данъците все за футбола ....машала! Достатъчно ви е от черното тото!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: