ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (26)
Спортният министър посети две места в Пловдив, на "Лаута" го посрещнаха с подарък
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:20 / 29.02.2024Коментари (0)3046
©
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев и заместникът му проф. Даниела Дашева окуражиха отбора по хокей на трева на Спешъл Олимпикс България по време на тренировка в зала "Атрим Арена" в Пловдив. Състезателите ни се върнаха от Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин 2023 г. със сребърен медал. Постижението е в резултат на доброто сътрудничество между Българската федерация по хокей на трева (БФХТ) и Спешъл Олимпикс България.

През настоящата годината Министерството на младежта и спорта ще подкрепи отбора по хокей на трева на Спешъл Олимпикс България със 110 000 лева по програма на ведомството. По този начин ще могат да се проведат държавни първенства и състезателите ни ще участват в Европейските игри за деца с интелектуални затруднения в Нидерландия през юни.

Председателят на БФХТ Йорг Шенк изказа благодарност към ръководството на ММС за оказаната подкрепа, която е силен знак за развитието на този спорт. Посещението на министър Илиев бе свързано и със среща по проекта LIA по Erasmus+sport, за която в Пловдив бе делегация от Европейската федерация по хокей на трева.

Министър Илиев и проф. Дашева се срещнаха също с екипа на Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в Пловдив, подпомогнал за сформирането на отбора по хокей на трева на Спешъл Олимпикс България.

"Умението да се помогне на някого е едно от най-смислените неща в живота. А щастието по лицата на децата, докато са на терена, доказва, че Вие сте постигнали невероятен резултат. Разчитайте и занапред на подкрепа от ММС“, заяви министър Илиев пред директора на центъра Катя Стоилова и представителите на БФХТ.

По-рано през деня министърът на младежта и спорта Илиев и заместник-министър Дашева посетиха залата за лека атлетика на спортния клуб по лека атлетика "Локомотив-Пловдив“, за чието реновиране ММС осигури близо 100 000 лева. В залата тренират състезателката ни по троен скок и спортист №1 на България за 2015 г. Габриела Петрова и световната шампионка за девойки в скока на дължина Пламена Миткова, които са наши надежди за олимпийски квоти и за медали на предстоящото Европейско първенство по лека атлетика.

В залата на "Лаута" спортният министър бе поздравен и от легендата на Локомотив Пловдив и българския футбол Христо Бонев, както и от спортния директор на черно-белите Илко Пиргов. Двамата изненадаха бившия автомобилен състезател с подарък - официална фланелка на Локомотив Пловдив.
Още по темата: общо новини по темата: 79
05.04.2024
19.02.2024
18.02.2024
14.02.2024
05.02.2024
28.01.2024
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: