ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Отвори се почивна сряда за Ботев - отложиха мача с Левски Карлово
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:04 / 14.10.2010Коментари (75)6266
© Plovdiv24.bg
За пръв път от около 2 месеца футболистите на Ботев Пловдив ще си починат от официални срещи в сряда. За 20 октомври бе насрочен двубоят от Аматьорската купа с Левски Карлово. Срещата обаче бе отложена, тъй като друг мач на карловци бе преместен. Това съобщиха от ЗС на БФС, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Двубоят между Гигант Съединение и Левски Карлово от предстоящия кръг в Югоизточната "В" група е отложен от 17-и, неделя, за 20-и, сряда. Така двубоят на Ботев с Левски Карлово ще бъде след две седмици - на 3 ноември,  а на 20 октомври "канарчетата" ще си починат. Другата сряда, 27-и, обаче им предстои тежко гостуване срещу един от водещите се за претендентни за първото място - отбора на Созопол.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+2
 
 
Колеги, нека да бъдем по-обективни и по-сдържани! Всички знаем, че до 1944 г. футболните клубове са били създадени на териториален принцип. Дотогава не е имало Армейци, Локомотиви, Торпеда, Динама, Спартаци, Миньори, Металурзи, Металици, Нефтохимици, Енергетици, Академици и тем подобни съветски измишльотини; имало е Левски, Ботев, Славия, Раковски, Бенковски, Владислав, Черноломец, Тича, Марица, Дунав, Балкан и т.н. След 9 септември отборите (физкултурните дружества) бяха подчинени на ведомствен принцип, а всички ведомства се управляваха от върли комунисти. Защо да се самозалъгваме, че едни отбори били "комунистически", а други - "опозиционни"? Целият личен състав на ведомствените отбори се водеше на щат към съответни министерства, комбинати, заводи, фабрики, поделения на БНА, МВР, Строителни и ЖП войски, получаваха заплати за длъжности и работа, от която си нямаха никакво понятие. Поне 10 % от хората в ДФС бяха партийни членове (ръководният състав - задължително, с оглед провеждането на партийно-правителствената политика). След 10 ноември 1989 г. ФК се отделиха от ДФС (последните се разформироваха), разграничени бяха на професионални и аматьорски, станаха собственост на частни лица и спонсори. Но все още голям брой клубове не са се отказали от соцнаименованията си (ЦСКА, Локомотив, Металик, Нефтохимик, Миньор, Академик), защото имената им били "запазена марка", с която са познати и в чужбина.
+4
 
 
Жако мангуста проста запомни едно, мангал и интелигенция са две несъвместими неща, та няма как в Лайнутомотив да има интелигенция...
+10
 
 
Ако още от 1912 година имаше комунизъм в България, вече щяхме да сме по-зле от Северна Корея. Феновете на Локо щяха да събират шлюпките от слънчоглед на Лаута и да правят пастет, за да оцеляват. На мен пък никой локомотивец не може да ми обясни какви офицерски чинове имаха преди футболистите на Локомотив и на коя партия беше ръководството на БДЖ. Също ми е много интересно, като уж се водят от няколко години в интернет леко "дисиденти" локомотивците, защо всеки работещ в БДЖ, който познавам, все е с носталгия по старото време, с леви разбирания и все Иван Костов и Вилхелм Краус му е виновен. След като в България не остана армия, в момента най-голямата люлка на носталгията по комунизма е БДЖ. Само който не познава жепейци може да го оспори.
+6
 
 
То бива тъпотия и комплекси от някои буфери, ама пък чак толкова. Ботев е най-старият отбор в България, колкото и да не им се иска на някои това да е истина. Да наречеш Ботев комунистически отбор е все едно да наречеш Локомотив мутренски отбор, да не говорим пък, че по времето на комунизма всички в Локомотив бяха партийни членове, защото и те бяха ведомствен отбор - не на армията, а на железниците.
-5
 
 
Досега никой ботевист не ми е обяснил защо след сливането на Спартак и Ботев всички спартаклии станаха локомотивци? Аз мога да им помогна - защото разбраха кой е отборът на Пловдив и кой е отборът на ОК на БКП и Втора армия! Локомотив Пловдив винаги е бил отборът на пловдивската интелигенция ои опозиция към комунистическата власт, а феновете на АФД-то са поне 80% синове и внуци на шумкари, слезли на 9-ти септември по цървули и гуминетки от планините, получовеци, станали фатмаци в армията и милициата и партийни секретари по-начетените! Обитатели на панелки в "Тракия" и по околните села! Те , комунистите, се опитаха и самият Христо Ботев да го изкарат комунист, като му приписаха някакво Символ-верую на комунизма, ама науката вече отдавна го опроверга! Затова пришълците от селата масово ставаха ботевисти, да се облажат от новата власт! И внучето на активни борци и ятаци - Славчо - и той ботевист, защо ли не се учудвам!?
+11
 
 
- Созопол (Созопол) играе домакинските си мачове в Царево, докато стадионът в Созопол бъде ремонтиран. това е на около 35 км на юг от Созопол.
+4
 
 
Само да не вземат от Нафтата сега да се оплакват, че виждате ли, дават на Ботев почивка преди "големият мач".
+12
 
 
Уф, така и не мога да разбера какво е станало през 1926-та, може би са се родили много злобари, но ще отговоря на колегата по-долу. Аз, например, няма да отида в Созопол в ден сряда за мач от 14 часа или 15 часа не защото съм "селянин прост", а точно защото съм ГРАЖДАНИН и то РАБОТЕщ ГРАЖДАНИН! Доколкото знам, селяните почиват през зимата, защото няма копане или каквото там се прави. Когато обаче има завършена магистрала до морето, а на стадиончето на Созопол има осветление и мачът се играе от 20 часа в сряда, ще отида и то с кеф, за да разпусна след работа, а към полунощ ще се прибера и ще ударя едно за победата. Questions?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
С късен обрат: ЦСКА 1948 взе победата срещу Ботев
Ботев с много променен състав срещу ЦСКА 1948
Ботев дава нов договор на Минков, Мертенс - под въпрос
Феновете решиха: Ето кой е гол №1 във финала за Купата
Акере с първа снимка от болницата, Попето плътно до него
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: