ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (9)
Два пловдивски отбора с призови места в Олимпиада "Активни днес"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:23 / 29.01.2024Коментари (0)738
Близо 70 участника от София, Пловдив, Ямбол и Русе премериха сили в спортна надпревара по време на първото издание на Олимпиада "Активни днес“, проведена на 26 и 27 януари в зала Powerfit в Пловдив. Те показаха завидни спортни умения, сплотена екипна игра и голям хъс за победа в 5 многокомпонентни трасета.

В първия ден на олимпиадата се изправиха в съревнование 6 отбора в ученическа възраст от ОУ "Тодор Каблешков“, ОУ "Тютюрджан“, ПГВАД "Христо Ботев“ и др. от гр. Пловдив, а на 27 януари – 8 отбора на възраст 16-35 години. Ключова роля имаха 10-те съдии – студенти от физкултурното направление на Пловдивски университет "Паисий Хилендарски“, които зорко следяха за точното изпълнение на правилата и отмерваха до секунда представянето на всеки участник.

Във вторият ден от Олимпиада "Активни днес“ участниците получиха и безценна подкрепа от своите ментори: Ваня Запрянова, Вайс Сайфи, Мария Оряшкова, Георги Петков-Гого и Благомир Мастагарков. Те напътстваха своите отбори и предадоха своя добър пример за това как никога не трябва да спираме да сме активни във всеки житейски аспект – спорт, доброволчество, здравословен начин на живот и винаги да се стараем да бъдем добър пример за останалите около нас.

С 1 точка разлика от втория отбор в оспорвана борба, отбор "Ямболци“ с ментор Ваня, успя да извоюва първото място и освен голямата купа на олимпиадата, спечели и възможността да номинира своя кауза, която екипът на Сдружение "Български щит“ и проект "Ангажирани и осъзнати граждани на съвременна Република България" да подкрепи и осъществи заедно с тях. С изключително удоволствие, екипът ще подкрепи избраната от тях кауза - да съберат средства, за закупуване на спортно оборудване и образователни материали и да ги предоставят на деца-сираци и в неравностойно положение.

Победителите бяха лично наградени от прекрасната Вики Предева, дете-вдъхновение за сдружението, която успява с цялото си сърце да се включи и да участва в почти всички активности на проекта.

На призовите 2-ро и 3-то място в олимпиадата се изкачиха отборите "Power Rangers" и "Яворовци“ от гр. Пловдив, с ментори Ваня и Благомир. И двата отбора показаха несломим дух за победа и бяха на крачка от първото място до самия край.

Някои от участниците успяха да изумят всички на терен с невероятните си човешки възможности, а именно близо 20 минути планк на лакти, с които си спечелиха и призови места в категорията за индивидуални постижения.

Олимпиада "Активни днес“ премина с много хъс, мотивация, спортен дух, усмивки, положителна енергия и много силна воля за правене и предаване на добро. С нея поставихме началото на традиционно събитие, което ще продължи да събира участници, ментори, съдии, организатори, доброволци със споделени идеали и още през месец март 2024г очаквайте нови изненади!






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Става банално! Томаш за пореден път обясни загуба на своя отбор с липса на класа
Лош старт на Локо в плейофите, рефер си затвори очите за дузпа срещу Лясков
Две титли за боксьорите на "Лаута Арми" от държавното първенство
Страхотен успех за пловдивския спорт!
Гол в последната минута спаси дубъла на Ботев от загуба в Съединение
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: