ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (26)
Сензация в Пловдив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:08 / 09.12.2023Коментари (0)4759
©
Академик поднесе изненадата на 11-ия кръг в Sesame Национална баскетболна лига. Тимът записа третата си победа от началото на сезона, след като в собствената си зала "Сила“ срази шампиона Балкан със 75:73. Домакините изоставаха с 18 точки в края на третата част, но сътвориха невероятен обрат в заключителните минути, за да измъкнат успеха.

Дебют за "зелените“ направиха новите попълнения Йордан Минчев и Йонас Зохоре, докато в състава за този мач не бе Малик Топин. Той е изваден и от картотеките за вътрешното първенство, като предстои да стане ясно дали ще бъде използван само за ФИБА Къп или от клуба ще се разделят с него. 

След този двубой Академик е с баланс 3-8, а в следващия кръг приема Спартак. Кризата в Балкан пък става все по-сериозна, като тимът вече има шест загуби в последните си седем мача във всички турнири, като в е серия от три поредни поражения в шампионата и приключва завъртането с баланс 6-5. След седмица тимът ще има визита на Шумен, но преди това гостува на германския Гьотинген в мач от ФИБА Къп. 

Рокадите в състава на Балкан доведоха и до промяна в стартовата петица, като с оглед на липсата на Топин, Зохоре очаквано бе сред титулярите. Академик обаче се възползва от многото грешки на опонента си в началните минути и дръпна с 16:7 след 7 точки на Нели Къмингс. Добри изяви в подкошието позволиха на гостите да се доближат само на 1, но след първата част пловдивският тим бе напред с 20:15. 

През втория период обаче настъпи подем в играта на шампионите. Водени от капитана си Димитър Димитров, те бързо заличиха пасива си, а тройка на включилия се много силно Йордан Минчев доведе и до пълен обрат – 25:23. Балкан доминираше под коша и макар през първите десет минути така и да не успя да вкара от тройката, само до почивката наниза пет и в края на полувремето вече водеше с 45:37. 

Бързо след подновяването на играта разликата стана двуцифрена. Преднината на "зелените“ достигна и 18 точки, но след силен финал на частта Академик намали за 53:65.

Решителният период стартира сравнително равностойно, но натискът на домакините се засили и те се доближиха на 67:70 след кош на Нели Къмингс и поредица точни наказателни удари преди това. Натрупаните фалове създаваха все по-сериозни проблеми за част от основните играчи на ботевградския тим, а още в средата на частта Девин Харис надвиши позволения лимит и седна на пейката. 

Мартин Сотиров вкара ключова тройка за Балкан, но спокойствието за гостите не продължи дълго, след като две поредни далечни стрелби на братята Маринови изравниха за 73:73 близо минута преди края. В следващата атака Димитър Димитров направи крачки, а 39 секунди преди края Йордан Янков взе прекъсване. Къмингс пропусна, но Джералд Лидел взе борбата в нападение и вкара за 75:73. Балкан получи право на последна атака, но при стрелбата на Йордан Минчев топката се завъртя около ринга и излезе, и макар тя отново да остана притежание на тима му, защитата на Академик издържа в последната секунда. 

Домакините изгубиха борбата, но въпреки това имаха лек превес в точките под коша. Тимът отбеляза също повече наказателни удари (14/21 срещу 6/10), като направи и по-малко грешки от своя опонент (9 срещу 15).

По 14 точки за победителите отбелязаха Нели Къмингс и Джъстин Маккол (11 борби). Николай Маринов реализира 12 точки, с 11 е Томислав Минков. 

За Балкан над всички бе Димитър Димитров с 20 точки и 9 борби, а близо до дабъл-дабъл остана и Йордан Минчев – 10 точки и 9 борби.
Още по темата: общо новини по темата: 479
22.04.2024
20.04.2024
15.04.2024
14.04.2024
11.04.2024
05.04.2024
предишна страница [ 1/80 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Важна промяна относно последния мач на Академик Пловдив за настоящия сезон
Академик Пловдив с втора поредна домакинска победа
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: