ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (26)
Гонзо представи книгата на БФС за развитие на таланти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:25 / 08.12.2023Коментари (0)994
©
Българският футболен съюз представи официално книгата "Пътят на таланта“, която разкрива философията за работа в детско-юношеския футбол и развитието на младите таланти. На презентацията в Национална футболна база "Бояна“ присъстваха техническият директор на БФС Георги Иванов, главният методист на юношеските национални отбори и автор на научния труд Лъчезар Димов, както и мениджър "Елитен футбол“ към ФИФА Калъм Ървинг, който е в България специално за събитието, както и за да проследи третото издание на Турнира на талантите, стартиращо днес в Дома на футбола. Събитието бе уважено от десетки представители на клубове, школи и академии, както и от водещи методисти в областта на детско-юношеския футбол.

"Пътят на таланта“ разглежда философията и принципите на развитието на детско-юношеския футбол, както и методиката на тренировъчния процес, разделен по възрастови групи и обучителни етапи. Книгата, плод на упоритата и сериозна работа на методическото звено на БФС през последните месеци, е универсален наръчник за треньори, методисти, директори, собственици на детско- юношески школи и клубове, за учители и дори за ентусиасти, които искат да развиват футбола дори на най-ниските нива.

Книгата проследява в детайли различните етапи на обучение, целите и насоките в тях. Показва ролята на футболния треньор, но и на родителите, в изграждането и развитието на футболните таланти.

"Идеята за тази книга се роди преди година и половина. Решихме да изготвим едно универсално помагало за клубове, треньори и родители. Целта е то да достигне до голям кръг от хора. Наръчникът е в синхрон с всички модерни методики и практики, а ФИФА и УЕФА ни оказаха голяма помощ за реализирането на проекта. Поставяме солидна основа за развитие и се надяваме да работим в синхрон с клубовете и школите. Много от насоките, застъпени в тази книга, вече се прилагат и в работата с националните отбори", коментира Георги Иванов.

"Поздравявам Българския футболен съюз за изработването на тази обща методика за работа с подрастващите. Ние поддържахме интензивна и плодотворна комуникация през всичките тези месеци. Разговорът винаги бе открит и честен. Преминахме и през трудни моменти, но в лицето на футболната федерация на България винаги имахме партньор, който бе готов да преодолява трудностите и да намира решенията“, заяви от своя страна Калъм Ървинг.
Още по темата: общо новини по темата: 334
28.03.2024
27.03.2024
26.03.2024
26.03.2024
26.03.2024
25.03.2024
предишна страница [ 1/56 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Легенди на Ботев и Локо присъстваха на основаването на нов футболен клуб в Пловдив
Стана ясно кога Григор Димитров започва участието си в Мадрид
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: