ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (26)
Лечков: Хората да си платят по 100 лева и да идват да скандират! УЕФА смени мястото на мача
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:33 / 15.11.2023Коментари (2)5987
©
"Ще си подам оставката веднага, щом видя проект за стадион." Това заяви в студиото на "Тази сутрин" по bTV вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков.

Според него родният футбол не получава достатъчна подкрепа от държавата, а политиците държат клубовете в зависимости.

Лечков подчерта, че решението за евроквалификацията с Унгария, около чието провеждане се разрази скандал, е взето от УЕФА.

"Искаме промяна в законодателството и да се признават разходите на хората, които инвестират в спорт и култура. За футбола държавата е мащеха, футболът се самоиздържа."

"Ние нямаме един стадион като хората, който да отговаря на изискванията на УЕФА. Аз ще си подам оставката веднага, щом видя проект за стадион! Ние нямаме един проект за стадион в България. Единствената организация, което е самостоятелна, е БФС. Ние, когато играем на националния стадион, плащаме наем. Да, националният отбор няма резултати, но иначе федерацията си съществува по перфектен начин.", каза Лечков.

"Изкушението е голямо да се коментира футбол в момента. И този министър-председател (Николай Денков) ще си отиде, пак няма да има стадион в България. Аз съм част от БФС, защото аз плащам за футбол всеки Божи ден. Не може да се сравняваме с Унгария, там премиерът е друг, той направи стадиони. Ние продължаваме да си функционираме като федерация."

"Като гражданин мога да кажа, че не съм доволен от много неща в страната. Болници ли имаме, гробища ли имаме? Ние всички носим отговорност за държавата. Футболът все пак е една игра, не виждам как сме се изложили. Унгарците имат интерес да си вземат трите точки, да се класират. Но в крайна сметка, решението да провеждането на мача го взема УЕФА. Аз не чух от отсрещната страна нещо конкретно."

"Ние сме член на УЕФА. Тя организира мачовете от квалификациите за европейското първенство. УЕФА е получила сигнал от СДВР и взима решението да се играе без публика. Ние сме длъжни да уведомим УЕФА. Допитахме се до СДВР, тъй като заради съвременните технологии разбираме, че има опасност нещо да се случи по време на мача. Моето лично мнение е, че трябва да има публика, но в случая не аз взимам решение."

"Съвсем нормално е да се вика оставка. Но не е нормално да се пречи на организирането на мача. Аз считам, че когато се очаква да има напрежение на срещата, трябва да се вдигне цената на билетите. Нека хората си платят по 100 лева, да влязат на трибуните и там да скандират. Президентът на БФС се избира от клубовете и техните представители на конгреса, а не от запалянковците. Не е най-важната тема, че ще се играе без публика, защото на последния ни домакински мач в София имаше 2-3000 човека."

"Когато наближи мач на националите, се говори за едно и също, а не за политика. Защо като китайска капка дълбаем само на едно и също място. Трябва да стане ясно на всички, че решението за преместването на мача и мястото на провеждането му е на УЕФА, а не на БФС."

"Хората, които са избрани от клубовете си и участват в конгреса, те гласуват и те гласуват за президент. Не запалянковците, с цялото ми уважение към тях", заяви героят от САЩ '94.

Лечков припомни, че мандатът на Борислав Михайлов е до 2026 г., гласувал е за него и разчита да си го довърши. Самият той не бил сред хората, готвени за заместници на Михайлов.
Още по темата: общо новини по темата: 334
28.03.2024
27.03.2024
26.03.2024
26.03.2024
26.03.2024
25.03.2024
предишна страница [ 1/56 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Диви лайна сте, хем независими, хем чакаме държавата да ни направи стадион. Стадионът няма да оправи футболистите. Тези с талант ходят в чужбина, щото тука се вкарват само наши момчета, раздават се едни заплати и до там. Всчиките крадете, излагате се по мачовете, после ревете че нямате стадион на който да тренирате. Всички футболни стадиони са с еднакви размери, с трева, 2 врати, какво повече ви трябва? Не можете топки и конуси да купите ли? ОСТАВКА лайнари
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Легенди на Ботев и Локо присъстваха на основаването на нов футболен клуб в Пловдив
Стана ясно кога Григор Димитров започва участието си в Мадрид
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: