ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (26)
Официално: Унгарците обявиха къде ще се играе мачът с България и заявиха: Поведението на БФС е безпрецедентно, несериозно и неспортсменско!
Автор: Тодор Благов 12:47 / 14.11.2023Коментари (2)6676
© mlsz.hu
Ще има мач! Все пак мачът на унгарския национален отбор е в София! Това написаха от унгарската футболна федерация в официалния си сайт.

Ето какво гласи още публикацията:

Играем мач при закрити врата в българската столица. Според нашата федерация поведението на българската асоциация е безпрецедентно, несериозно и неспортсменско.

Тази сутрин УЕФА уведоми унгарската асоциация, че по искане на българската асоциация мачът от квалификациите за Европейското първенство в четвъртък ще се проведе при закрити врати в София. Срещата започва в 18:00 часа унгарско време (б.р. 19 часа българско време).

Предизвикателството на изключително важния за унгарския национален отбор български мач доведе до безпрецедентна ситуация в международния футбол. По искане на българската асоциация УЕФА смени мястото на мача за първи път миналата седмица, а за втори път днес и разпореди двубоят да се проведе при закрити врати.

Важно е да се подчертае, че според правилата УЕФА има право да вземе такова решение при извънредна ситуация, като например риск за сигурността, а гостуващата асоциация няма право да наложи вето върху подобно решение.

Знаейки горното, унгарската асоциация се опита да действа по спортен начин миналата седмица и въпреки че - главно заради феновете на унгарския национален отбор - не беше съгласна с късната смяна на мястото и особено с решението за затворен стадион, тя е приела решението по принуда и не е коментирал публично събитията.

Сега обаче, когато няколко дни преди мача настъпи пълен хаос по отношение на мястото, трябва ясно да се каже: това, което сдружението организатор направи през последните седмици, е безпрецедентно, напълно неоправдано и сериозно неспортсменско. Не можете да организирате дори семейна почивка като тази, камо ли международен футболен мач със сериозен залог, включващ много хора и интересуващ милиони.

Българската асоциация постави в невъзможна ситуация както УЕФА, така и унгарската асоциация: възползвайки се от факта, че и двете организации имат предвид спортното майсторство и във всеки случай се стремят въпросът за промоцията да се решава на терена.

Въз основа на правилата ситуацията е ясна: ако националният отбор на Унгария не пътува до определеното място, те ще загубят мача без да играят, което очевидно е неприемлива опция за всички любители на футбола унгарци. Затова нашият футболен съюз се адаптира към решението, унгарският тим ще замине за София утре, а в четвъртък с подкрепата на феновете, която се усеща отдалеч, ще направи всичко, за да се бори за място на Европейското първенство.
Още по темата: общо новини по темата: 334
28.03.2024
27.03.2024
26.03.2024
26.03.2024
26.03.2024
25.03.2024
предишна страница [ 1/56 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 14.11.2023 г.
0
 
 
Абсурд е национален футболен съюз да забранява на своя публика да гледа мачове на своя национален отбор - такова чудо никога не е било и никъде?! Абе, прътове и изгонване от централата. Тези хора и в последните си мигове на агония като ръководство ще нанесат максимално тежки щети.
Aнонимен
на 14.11.2023 г.
+1
 
 
Пловдив обединен, да подстрижем перуката насред София’
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: