ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (26)
Илиан Илиев: Момчетата трябва да си повярват
Автор: Лъчезар Тодоров 15:45 / 01.11.2023Коментари (0)1023
© facebook.com/BulgarianNational
Старши треньорът на Черно море - Илиан Илиев, бе официално представен като новия национален селекционер на България.

Това се случи на официална пресконференция в Национална футболна база "Бояна".

"Дълго време мислих над това предложение. След като си прекарал 5-6 години на едно място е трудно се напусне този комфорт. В такъв труден момент, в какъвто се намира нашият национален отбор, от който съм бил част, аз съм длъжен да дойда да помогна. Познавам голяма част от националите и съм сигурен, че имат по-големи възможности. Излизат с притеснение да играят. Трябва в тези кратки дни до важните мачове да се опитаме да променим мисленето и малко да им дадем самочувствие, да играем правилно тактически“, заяви Илиев в първите минути на пресконференцията,

"Ако имаше квалификации след Нова година, щеше да е трудно. След седем дни ни предстои лагер и след това може би ще имаме десет дни, така че когато няма официални мачове, няма да е чак толкова трудно да съчетаем нещата. Георги Донков ще бъде постоянно в София, така че един от щаба ще е винаги на разположение", отговори бившият национал на въпрос за съчетаването на двете му длъжности.

"Първата ми цел е да променим настроението. Като цели - естествено, винаги е най-добре да побеждаваш. Да играем правилно тактически и да се противопоставим на Унгари и Сърбия, които имат ясно изразен стил. За Лига на нациите сме в такава група, че сме длъжни да участваме и да се опитаме да влезем в по-горна група. Това са целите - настроение и позитивизъм. В много случаи в моята практика, когато сме излизали да играем за резултат не се е получавало, но когато излизаш да играеш, резултатите идват“.

"Треньорската професия е рискова и зависи изцяло от резултатите. В кариерата съм бил такъв, че изпитвам удоволствие от това, което правя. В момента, в който видя, че не ми е комфортно и че мястото ми не е тук, със сигурност няма да чакам ръководството. Не го казвам, че при най-малкия проблем ще си тръгна. Имах по-добри финансови предложения, но избрах да остана тук. Идвам с тази цел да помогна с нещо“, добави родният специалист.

"Не е мястото и моментът сега да говорим за тактика. Виждате, че Младен Кръстаич се опита да вкара млади момчета и някои показаха, че имат място в отбора. Имаме много добра връзка с Александър Димитров, винаги ще сме в услуга един на друг. Ще се опитаме да стесним кръга от играчи. Нямаме неограничени футболни ресурси. В средата има таланти, има хора. Ще взимаме и тези, които могат да помогнат на по-младите, винаги трябва да има няколко човека, които да помогнат в този преход. Сега в момента ще се съсредоточим върху наборите от 97-ми до 02. Всеки един, който се чувства българин и може да помогне на националния отбор е добре дошъл. Имаме проблеми в дефанзивен план, особено на постя ляв бек. Не съм дошъл в националния отбор да давам шанс на футболисти на Черно море. Дойдох да накараме хората отново да повярват в националния отбор. По-възрастните от вас помнят, че и като футболист, и като треньор винаги съм казвал това, което мисля. Със сигурност няма да се променя и няма смисъл. Аз съм сложен тук, за да има промяна и след като си тръгна да оставим нещо на хората след нас". 

"Договорът ми е за 2 години и 7 месеца, лятото ще се прецени дали мога да си продължа контрактът с Черно море. Тъй като започва Лига на нациите, засега няма яснота“, сподели новият селекционер на "лъвовете".
Още по темата: общо новини по темата: 334
28.03.2024
27.03.2024
26.03.2024
26.03.2024
26.03.2024
25.03.2024
предишна страница [ 1/56 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: