ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (26)
Пловдивчанинът Валери Димитров отново прослави България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:03 / 15.10.2023Коментари (0)7060
Вицесветовна титла в абсолютна категория за шихан Валери Димитров от 13-ото Световно първенство по карате Шинкиокушин в Токио и изключително силно представяне на целия български отбор! Два дни изпълнени с много емоции, напрежение и множество съдийски грешки, които за пореден път издигнаха японски състезатели като най-добрите в света по карате Шинкиокушин, съобщиха от пловдивския АСКК Тракия.

Ето какво още информираха от клуба относно представянето на нашите каратеки:

Шихан Валери Димитров нашият феномен, нашият каратека, който изправи цялата зала в Токио на крака и накара цял свят да го аплодира. Единствения, който е 22 пъти Европейски шампион, 3 пъти световен шампион по категории /2005г, 2009г и 2013г./, 3то място на световното първенство в отворена категория  през 2007г. и 2 пъти четвърти на Световното първенство в отворена категория /2003г и 2019г/ остана неоценен от съдиите, които го оставиха втори от 132-мата каратеки от 45 страни от 5 континента.

Шихан Валери Димитров показа истинското лице на карате, прекрасно изиграни, раздвижени и красиви срещи изпълнени с нокаути накараха публиката  да го аплодира и да кънти "В А- Л Е -Р И", когато съдийските флагчета бяха вдигнати в полза на новия световен шампион – Кембу Ирики от Япония.

Нашето момче, нашият шампион остана в сърцата на всички, които  го наблюдаваха като първи и единствен в света на карате Шикиокушин, въпреки че съдиите решиха да го закичат със сребро.

Шихан Валери Димитров за пореден път написа историята на Шинкиокушин, жалко че политиката на Световните първенства е такава и фактологията ще покажат друго.

Сенпай Калоян Ташев се нареди сред 32-мата успешно преминали през първия ден каратеки, побеждавайки Филип Хайдук /Полша/ и Юрий Игумнов /Казахстан/, но във втория ден отпадна от новия световен шампион Кембу Ирики /Япония/.

Останалите наши каратеки сенпай Фатих Фаик и сенпай Иванка Попова, които  напуснаха международното татами още в първия ден след като бяха тотално ощетени и недооценени от съдиите.

Сенпай Фатих Фаик изигра отлична първа среща реализирайки 2 вадзарита срещу  Мартин Товайе (Белгия), а във втори кръг се изправи срещу Анджей Кинзерски (Казахстан). С него игра две продължения. Срещата бе изключително равностойна, а в края и за огромно съжаление имаше неотчетено вадзари за Фатих, което съдиите пропуснаха и срещата бе присъдена на казахстанеца.

Сенпай Иванка Попова показа отличен дух и тактически добре построена игра. В пръви кръг победи Юно Шимицу /Япония/ като съдиите направиха опит да я спрат,  но поредицата от джодан хидза гери и неспиращите удари на Иванка Попова не  позволиха това да се случи още в първи кръг.

В следващия кръг жребият я изправи отново пред японка – Рен Мизутани, с която игра и продължение и размяната на удари бе неспирна, но съдиите решиха и приключиха пътя на нашето момиче.
Още по темата: общо новини по темата: 257
23.04.2024
22.04.2024
22.04.2024
21.04.2024
17.04.2024
08.04.2024
предишна страница [ 1/43 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: