ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (26)
Пловдив - футболната столица на България!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:30 / 08.09.2023Коментари (6)6757
Мъжкият национален отбор по футбол се завърна в Пловдив след 40-годишно прекъсване. "Лъвовете" не успяха да зарадват хилядите фенове по трибуните, след като загубиха с 0:1 контролната среща с Иран.

Футболните достойнства на мача ще оставим на заден план, тъй като отдавна националният ни отбор не е страшилището, което всички помним. За по-непознатите само ще споменем, че Иран игра на последното Световно първенство - нещо, което ние не сме изпитвали десетилетия.

Пловдив е футболната столица на България! Да, това е безспорен факт, който бе доказан с пълна сила в четвъртък вечерта на стадион "Христо Ботев".

Над 10-хиляди зрители бяха заели местата си на реновирания стадион на "Източен" 10. Въпреки продукцията на терена, феновете по трибуните се опитаха да вдъхнат кураж на "лъвовете" и с песни и скандирания ги надъхваха през всичките 90 минути.

Трябва да се отбележи, че публиката показа европейско поведение и нито за миг от трибуните не се чуха обиди и хуления към играчите. Още повече - липсваха и традиционните скандирания по адрес на футболния съюз.

Две от трибуните бяха изпълнени почти до краен предел, а сред хилядите хора можеха да се забележат родители със своите деца, хора от различни поколения, фенове на различни отбори, видяха репортерите на Plovdiv24.bg.

Със сигурност много фенове на любимата игра за първи път посетиха стадион "Христо Ботев". Със знаме в ръка и Пловдив в сърцето множеството аплодираше отиграванията на "лъвовете", а всяка смяна в състава на Младен Кръстаич бе посрещана с окуражителни възгласи.

Няма как да подминем и бурното посрещане в игра на Кристиан Димитров. Юношата на Ботев и Локомотив се появи в заключителните минути, а появата му на терена бе съпътствана от силни аплодисменти от трибуните. Той бе единственият пловдивчанин на терена.

Най-посетеният мач на националния отбор в последните години и европейската атмосфера по трибуните ни карат гордо и смело да заявим - националният отбор трябва да играе в Пловдив!

Да, всички помним празните трибуни на Националния стадион "Васил Левски" при последните мачове в София. Атмосферата в Разград няма как да се сравни с футболното преживяване под тепетата.

Младите футболисти на България се нуждаят от страстна подкрепа от трибуните. А Пловдив може да я осигури отново!
Още по темата: общо новини по темата: 334
28.03.2024
27.03.2024
26.03.2024
26.03.2024
26.03.2024
25.03.2024
предишна страница [ 1/56 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 08.09.2023 г.
0
 
 
стикс полудя веднага 2 поста .отивай в психиатрията бе шмъркач стига си писал в темите за Ботев
-1
 
 
Национални отбор е като Гомнежа, за нищо не стават, трагедия.
+1
 
 
Това ли е столицата на футбола?! “Липсвали скандирания против БФС”……. Перуката и Цингаревич като гледат от една софра мача харесва ли ви? На Кофража ли ще се крият вече Лечков и другите БФС паразити? Нямат срам 1912 руски подлоги!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: