ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (27) | Вчера (21)
Историята на спорта ни пак се пише в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:18 / 30.06.2010Коментари (6)2078
©
Тези дни България отново има повод за гордост. Непримиримият пловдивски дух и талант в изобилие, шлифован на кортовете край Гребната, на Цвети Пиронкова, ни дадоха поводи за голяма спортна радост.

В дни когато гледаме световното по футбол в ЮАР и се ядосваме на себе си, за това, че търпим Мъри Стоилов да събира "подходящи" куци пилета с които да ни проваля, едно пловдивско момиче, което по традиция се изправи сам сама срещу големите, ни донесе невиждани поводи за радост и гордост. Споменът за лудото американско лято изплува 16 години по-късно.

В съвременния тенис и изключително трудно да прибиеш сред големите, където маркетинговите чудовища като сестрите Уилямс и компания не допускат никой до върховете.

И вчера срещу себе си Пиронкова имаше една добре смазана американска тенис машина, чиято игра нямаше нищо общо с женския тенис. Уилямс блъскаше топките със скоростта на мъжки тенисист и се надяваше, че със сила и крещене ще пречупи пловдивчанката. Цеци обаче и срещу Бартоли, и вчера, а и като цяло на турнира, е намерила противодействието на тази силова игра, връщайки топките с прецизна точност по ъглите и висша техника, които пречупват психически противничките й. Именно това се случи с големите и съпернички на осмина и четвърт-финала. Бартоли и Уилямс се хвърлиха в началото да мачкат 82-та в света, но срещнаха страхотна и може би неочаквана съпротива, която ги обърка и пречупи психически, а крехката пловдивчанка не прояви никаква милост и се възползва, смазвайки ги и двете.

Стига сме анализирали играта на пловдивчанката. Тя играе страхотно на кортовете на Уимбълдън и това е видно и за най-непредубедения зрител. Нека обърнем малко внимание как и с чия помощ Пиронкова тръгна да покорява върховет

© Plovdiv24.bg
Условията на ТК "Локомотив" са може би най-добрите в страната, но са далеч от тези, при които тренират Уилямс например. А и в България нормален тревен корт няма
е на елитния тенис. Истината е, че с ничия. Тя е сама със своето семейство и се бори срещу тенисистки зад които стоят цели финансови и спортни империи. Няма и съмнение, че когато се завърне в България след невероятния си успех, до нашето момиче ще се наредят да се снимат знайни и незнайни политици и общественици, без да имат и капка право да го направят. Всеки който се щракне до Цвети трябва да бъде попита с какво той лично е помогнал за кариерата и през годините или за участието и на този турнир. Защото рекламата редом до големите спортисти струва скъпо, по цял свят, но нашите Бай Ганьовци пак ще се пишат тарикати и ще грабнат момента. Колко до софийските("националните") медии, които втори се чупят да пишат анализи обръщаха внимание на Цвети по време на подготовката й, по време на неуспешните и участия в турнирите? Колко от тях знаят колко години под ред в Пловдив я номинираме за спортист на града за годината и на какви места се е нареждала в тази престижна класация? Защото Пловдив непрекъснато ражда таланти и е трудно да се откроиш сред тях, особено в толкова комерсиализиран спорт.

Цветана Пиронкова не е продукт на химията или някоя от прочутите американски тенис академии, тя е продукт на пловдивския талант, на грижите на своето семейства и на кортовете на ТК "Локомотив" край гребната база. Цветана Пиронкова жъне, с променлив успех, победи по кортовете на професионалния тенис вече 6 години и прославя името на втория по големина град и страната ни. Никой до момента не й обръщаше внимание, нито политици, нито спонсори, нито медиите извън града ни. Сега Цеци прославя името на страната ни на възможно най-високо ниво и пише история със златни букви и очаквано адреса на таланта отново е града ни под тепетата.
Още по темата: общо новини по темата: 45
22.07.2010
08.07.2010
06.07.2010
06.07.2010
05.07.2010
04.07.2010
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Браво на Цвети! Браво и за статията! Абе ние сме уникални... въпреки държавата, въпреки недоимъка и мизерията продължават да се раждат и да успяват по света такива уникални хора!
+1
 
 
Цветана Пиронкова , Стефка Костадинова , Йордан Йовчев , Христо Стоичков , Христо Бонев - коментарите са излишни - поклон и уважение пред пловдивските спортни ГЕРОИ.
+1
 
 
Почти няма какво да добавя! Изцяло се присъединявам към автора на статията! Ще подчертая голямата пожертвувателност на семейство Пиронкови, което даде мило и драго за развитието на Цвети! Този уникален успех е буквално изстрадан от това силно и сплотено пловдивско семейство!
+1
 
 
поздравления за автора на статията. искрено се надявам, благодарение на Цвети, да се намерят здравомислещи хора в тази страна и най-вече в този изоставащ във всяко отношение град, за съжаление, които поне да започнат да гледат на спорта с по-широко отворени очи
на 30.06.2010 г.
+3
 
 
Какво ли ще е ако община и държава загърбят политически и градски пристрастия и една превъзходна база бъде довършена и започне да бълва нови и нови Цветита Данчовци Боневци и Чиковци БРАВО ЦВЕТИ
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
След 1:8 от Септември, юношите на Ботев паднаха и от Славия
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Пловдивски тенисист игра срещу бивш №24 в света на четвъртфинал в Испания
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: