ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (26)
Школата на Марица с абсолютен рекорд за България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:24 / 22.06.2023Коментари (0)1354
©
Школата на Марица (Пловдив) направи абсолютен рекорд за България – спечели титлите при старшата, младшата и U16 през този сезон.

Школата на Марица постигна невиждано постижение в България през този сезон. Тя  може да се гордее със спечелването на титлите в трите възрастови категории – старша, младша и U16.

Това нещо се е случвало само веднъж в българския волейбол и го прави Левски (София) при младежите и момчетата. За първи път Марица успява да го направи при девойките и момичетата. Реално маричанки могат да прибавят и още една титла, защото остава да се изиграят и финалите при U14.

Още по-впечатляващото е, че отборите на Марица успяха да постигнат трите титли без нито една загуба през сезона!

През последните години школата на Марица се разви изключително много. Наборите печелят постоянно купи и титли от първенствата в България и приятелски турнири в чужбина. Момичетата от школата влизат в първия отбор и допринасят за успехите на женския отбор. През миналия сезон в клуба имаше само две волейболистки, които не са преминала през люпилнята на таланти. Марица беше с най-младия си отбор в цялата история на клуба. Някои от волейболистките станаха дори тройни шампионки, печелейки титлите при жените, старшата и младшата.

Марица имаше четири волейболистки в първия състав родени през 2006-а година – Ива Дудова, Мария-Габриела Миличевич, Елена Коларова и Маргарита Гунчев, както и две родени през 2005-а година – Боряна Ангелова и Виктория Коева. Всичките те са продукт на школата на Марица.

Целта на Марица винаги е била да предоставя волейболни таланти от школата за първия отбор и през последните два сезона това е най-осезаемо. Това доказва, че школата работи правилно и надгражда сериозно с всяка една година. Още от най-малка детска възраст всички момичета се учат на шампионския манталитет на Марица и без проблем излизат и печелят титли, купи и медали.

Един от ключовите фактори за успехите е спортният директор на школата – Владимир Котев, който пое този пост от сезон 2017-2018 и ДЮШ успя да спечели в този период 12 шампионски титли. Марица е един от малкото волейболни отбори, които разполагат със спортен директор на школата, което е много важен пост за развитието на ДЮШ.

Момичетата в школата се наслаждават на отлични условия, нещо, с което малко български отбори могат да се похвалят. Те тренират в две зали – зала Волейбол на Спортно училище Васил Левски и зала Лаута, които бяха напълно обновени и освежени. Децата от могат да използват спортния ресторант в зала Лаута, където да се хранят. При гостувания извън Пловдив всички деца се предвижват с клубния автобус на Марица, който вози и женския отбор. За волейболистките, които живеят извън Пловдив са осигурени общежития в Спортно училище Васил Левски.

От 2018-а година насам школата на Марица е завоювала общо 12 титли в пет различни възрастови категории, където се играят национални финали. Тук не влизат титлите при най-малките, където се провеждат само междурегионални квалификации и финали при Регион Тракия.

Шампионските титли на Марица в държавните първенства от 2018-а година насам:

Старша – 2023, 2022, 2019

Младша – 2023, 2022, 2021

U16 – 2023

U15 – 2021, 2019, 2018

U13 – 2022, 2019

Титлата при Старшата 

Девойките старша възраст на Марица спечелиха по категоричен начин титлата. Отборът не загуби нито един мач и загуби само един гейм във финала в Казанлък, когато победи с 3:1 гейма ЦСКА (София).

Шампиони и при младшата

При младшата маричанки също станаха шампионки без нито един загубен двубой. Пловдивчанки спечелиха във финала в София срещу ЦПВК (София) с 3:2 гейма.

Шампионската титла при U16

През този сезон от БФВ направиха нова възрастова група U16 и Марица стана първият шампион при нея. Маричанки спечелиха титлата в София също без загуба и с победа във финала срещу домакина Левски (София) с 3:1 гейма.
Още по темата: общо новини по темата: 158
24.03.2024
14.03.2024
13.03.2024
27.02.2024
20.02.2024
03.07.2023
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Единствената чужденка в Марица напусна клуба
Млад турчин с много голям опит е новият треньор на Марица
Атанас Узунов към маричанки: Аз и моите колеги имаме една голяма мечта, свързана с вас
Кметът към маричанки: Поклон пред вас! Пловдив ви е признателен!
Изненадваща раздяла! Треньорът, който спечели 3 титли и 3 купи, напусна Марица
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: