ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Евертон Джилио - Том и Габор Ерош се срещнаха с феновете на Локо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:39 / 13.05.2010Коментари (4)1716
© Plovdiv24.bg
Унгарецът Габор Ерош и бразилецът Евертон Джилио-Том гостуваха вторник вечерта на членовете на фенклуба, по време на традиционната им сбирка. Двамата изразиха оптимизъм в оставането на отбора в елита и бяха убедени в победата срещу Локомотив (София) в неделя.

"Надявам се трибуните да са пълни, така както бяха срещу Литекс," пожела си Габор Ерош, който умело боравеше с английския и гръцкия език.

Преди това той разказа за развитието си на футболист, започнало от родния Гьори Ето и преминало през Ференцварош, за които има 11 мача. "Това е любимият ми отбор в Унгария, от европейските фаворит ми е Ювентус. Най-големият футболист според мен е Ференц Пушкаш, а в днешни дни е Алесандро Дел Пиеро." сподели още унгарецът.

След отборите в родината идва ред на престоя му в Гърция, където играе за Пантракикос, Ионикос и Пирсос.

"Президентът на Локомотив Коко Динев ме познава от няколко мача в Гърция, на които той е присъствал. Така се свърза с мениджъра ми и поиска да ме привлече в Пловдив," сподели още халфът. Участие в трансфера му има и Едуард Ераносян, но самият Ерош така и не разбира какво се случва с него повреме на зимната пауза, но за него предстоят трудни дни.
"Всяка смяна на обстановката, държавата и града са сериозно изпитание. За съжаление бях и контузен и това допълнително ме затрудни. Но това не ми попречи да давам максимума от себе си на всяка тренировка. Но мисля, че не получавах шанс от предишния старши-треньор, който рядко разчиташе на мен. Нека първо да оставим отбора в групата, а после ще мисля за бъдещето си. Договорът ми изтича лятото, и при успех в неделя имам желанието да остана за Пловдив по-дълго. Според мен Том е чудесен футболист и човек, както на терена така и извън него," сподели пред феновете унгарецът.

На въпрос колко попадения има на сметката си Ерош се спря на 24-25 гола, като близо половината са от преки свободни удари. Предпочита да оперира в центъра на терена, където действа и срещу Славия изминалия кръг.

"Сега обстановката в съблекалнята е много по-спокойна, усещам го при всички мои съотборници. Сега играем много по-освободено. Наджи Шенсой е добър треньор, но е странен човек. Изгуби психологическата връзка със съблекалнята," откровен бе на фенски въпрос Габор.

"Проблемът с футбола на България и Унгария идва оттам, че първенствата ни са слаби. Малцината талантливи момчета правят трансфер в Европа още на 18-годишна възраст, но не в големите европейски клубове. Затова и двете държави нямат силни национални гарнитури."

В книгата за пожелания Ерош написа:

"Само Локо, много благодарности на всички фенове и приятели на Локомотив".

Евертон Джилио-Том е далеч по-познат и близък до запалянковците, тъй като е на Лаута от повече от две години. Бразилецът призна, че за трансфера си в Пловдив дължи много на феновете, които са съдействали за протичането на разговори между тогавашните ръководители и треньори на отбора с мениджъра му. Преди това той е бил на проби в ЦСКА.

"Две седмици не барнахме топка, дойде време да пътуваме до Испания и едва ми обясниха, че не попадам в списъка. Една част от багажа ми беше на летището, другата у апартамента на Фелипе Машадо. С такси трябваше да отида до летището, да взема ключа и да търся този апартамент. Срам ме е да кажа колко пари ми излезе тази обиколка на София, а на всичкото отгоре снегът ми бе до гуша. Все пак се свързах с мениджъра ми Педриньо, който звънна на Кузман Маринков и поехма за Черноморец, но по пътя минахме през Пловдив.

Радвам се, че нещата се стекоха така и останах тук. Градът, хората и феновете тук са велики. Ако това, което се случи срещу Монтана преди няколко кръга се бе случило в Бразилия, сигурно всички щяхме да спим на стадиона и нямаше да смеем да излезем навън," откровен бе кариоката.

"В началото на тази зима Наджи Шенсой не ме броеше за жив. Бях качил и килограми и при първата си среща дори ме пита кой съм аз. Но това бе най-трудния ми момент тук, защото се възстановявах от травма, която ме извади от терена за три месеца. Бях изгубил форма. Най-голямата ми грешка бе, че влязох невъзстановен срещу Ботев, когато отново напуснах с контузия. "

"Първият ми спомен от Лаута бе първата ми тренировка тук. Тогава не дадох пас на Владислав Златинов и той ме напсува на майка. Не го разбрах, но му отвърнах със същото, но на португалски," със смях обясни на феновете сърцатият халф, който също призна, че атмосферата в отбора в момента е далеч по-спокойна. Том призна още, че любимият му клуб е Помирас, а идол му е Феномена Роналдо. Евертон бе категоричен, че световната титла това лято ще иде в родината му, а Габор Ерош го контрира с фаворита си - Италия.
Том също записа пожелание в книгата на запалянковците.

"На любимата ми и велика публика на Локомотив - благодаря за подкрепата и за винаги в сърцето ми." нареди халфът от страната на кафето.

Източник: LPortala.net







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
работлиеи момчета са и двамата, но не блестят особено! Вярно, има нужда и от черноработници, но все пак, ако гоним високи цели ще ни трябват по-класни играчи. Например Ерош не виждам с какво е по-добър от Милутинович. Или пък Томито - като го гледам как спира топката, как се обръща, чак не ми се вярва, че е бразилец
+3
 
 
двамата са много добри футболисти и са много готини
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Шапки долу пред един от големите герои на Локо, който несправедливо бе наказан 8 месеца
Честито! Двама от Локо имат повод да почерпят днес
Пловдивски футболист с първи гол в Литва, попадна и в отбора на кръга
Стана ясно защо Левски не успя да привлече свободния вече Динко Хоркаш
Хеттрик за Даниел Маджаров и два гола на Петър Андреев при разгром на "Лаута"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: