ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (28) | Вчера (23)
Полски сайт за контролите на Ботев с руски отбори: Позор!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:12 / 11.01.2023Коментари (2)4332
© ПФК Ботев
Един от най-авторитетните полски спортни сайтове - sport.pl, нарече "позор" предстоящите контроли на три български клуба срещу руски отбори. В материала се коментира, че родните Левски, Ботев (Пд) и Арда нарушават "футболното ембарго", което европейският футбол е наложил на руските тимове. Това правят отбори от още 3 държави - Сърбия, Северна Македония и Босна и Херцеговина.

Ето част от материала на полското издание:

Някои от тези контроли не са изненадващи - ЦСКА Москва е планирал мач със сръбския Партизан, а Сърбия е една от малкото страни, които не са наложили санкции на Русия. Освен това през септември, по време на нахлуването в Украйна, Сърбия сключи споразумение с Русия за "външнополитически консултации". Предвид факта, че Сърбия кандидатства за членство в Европейския съюз, това беше остро критикувано от много лидери на Стария континент.

Докато спарингът между ЦСКА Москва и Партизан е съвсем естествен, медийните публикации, че клубът от Москва ще играе с датския Вейле на 4 февруари предизвикаха сензация и отвращение. На тази информация светкавично реагираха феновете на лидера на датската втора дивизия, които във фейсбук страниците на клуба призоваха: "Стойте далеч от игра с руснаците, ще е позор“. Феновете обаче въздъхнаха с облекчение, защото - както президентът на клуба Хенрик Тондер увери в интервю за портала JP Velje - такъв мач не беше и няма да бъде планиран. Много сайтове с резултати обаче все още обявяват такова събитие в своите страници.

Официалният сайт на ЦСКА информира, че на този ден техният клуб ще играе с КФ Шкупи от Северна Македония. Тази държава, за разлика от Сърбия, зае еднозначно критична позиция към руската агресия в Украйна и бързо изгони своите дипломати от страната си. В Македония нищо не се говори за този спаринг.

Друг отбор, който получи съперник от Европейския съюз, е Спартак Москва. Отборът на Мачей Рибус ще играе срещу два съперника от България: Ботев Пловдив и по-известния Левски София. България също подкрепи Украйна военно, въпреки че официално беше една от последните страни, които го направиха. Вероятно това е направено полуофициално по-рано, чрез трети страни, защото пряката помощ беше блокирана от партия, фаворизираща Русия.

Динамо Москва също ще играе срещу един от българските отбори - Арда Кърджали, а българските медии обявиха този спаринг като "мач с руския гранд" - полемиката около тези срещи у нас се мълчи. Тогава Динамо ще играе и срещу тима от Босна и Херцеговина Борац Баня Лука и също ще играе срещу клуба от Обединените арабски емирства Грийн Херънс. За няколко руски отбори това ще бъдат първи мачове на международната арена от повече от година. Руската лига ще бъде подновена през март.
Още по темата: общо новини по темата: 299
08.06.2023
07.06.2023
07.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
05.06.2023
предишна страница [ 1/50 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Те 1912 подлоги на Цингаревич мямат никакъв проблем, че са пералня на руски убийци! Парата в Кумативу е ‘сичку!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Маричанки вдигат пред Общината двете спечелени купи този сезон
Отдавна не беше се случвало! Без глоби за Локо и Ботев след мачовете от 30-ия кръг
Безплатни тренировки и много награди на празник в район "Тракия"
Кметът на "Тракия" откри международен турнир по джудо с над 730 участници
Крумовград с нов отговор: Някой щеше още да храни отбора с кренвирши и лютеница, ако не бяхме инвестирали в Арда
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: