ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (18)
ВК Марица: Трябва да покажем, че можем да се борим с най-добрите в света
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:48 / 09.01.2023Коментари (0)1262
©
Волейболните шампионки от Марица (Пловдив) дадоха пресконференция в The Emporium Plovdiv преди втория си домакински мач в Шампионска лига за този сезон срещу румънския КСМ Търговище (Търговище). Двубоят е на 11 януари (сряда) от 18:00 часа в зала Колодрума.

В брифинга участваха старши-треньорът Борислав Крачанов, мениджърът Борис Халачев и волейболистките Добрина Христоскова и Лора Славчева.

"Една пауза повече от 20 дни със сигурност се отразява на всеки един отбор. Хубавото е, че успяхме да намерим отбори, с които да играем контроли и да проверим нашето състояние. Контролите с румънския Крайова бяха изключително важни за нас. Успяхме да изчистим доста неща, които ни липсваха в нашата игра от първия полусезон. Още в началото на нашата подготовка те ни поканиха на турнир в Крайова и сега ние им върнахме домакинствата", започна треньорът на "жълто-сините" Борислав Крачанов.

Ето какво още каза младият специалист:

Нивото на нашия съперник е доста високо и те са в топ 3 на Румъния в момента. Притежават опитни и млади състезателки. Надявам се да се опитаме да направим мача по-интригуващ и интересен за публиката. Удоволствие е да играем с такива състезателки като Ана Белица. Това е много за нашите млади състезатели, за които е важно да играят срещу такива волейболистки.

Не е важно, че съм най-младият треньор и те са най-младият отбор. Важно е да си свършим работата и да покажем, че можем да се борим с най-добрите отбори в света. Искаме да развиваме нашите състезателки и те да успеят да се докажат срещу такива отбори и да си спечелят трансфер при тях.

Важното е да израстваме всички - състезателките, аз като треньор и целият ни треньорски щаб. Ако ние си вършим правилно работата хората, които стоят зад нас, ще останат още по-щастливи.

Лора Славчева, волейболистка на Марица:

За нас публиката е седмият играч. Много е приятно да играеш пред пълна залата и се радваме, че в предния мач срещу Еджадабъшъ успя да се напълни и да ни подкрепят. Призовавам ги за подкрепа и в сряда, защото те ни дават криле.

Добрина Христоскова, волейболистка на Марица:

Хотелът е уникален в центъра на Пловдив. Това е най-модерният хотел в Пловдив. Интериорът на хотела е страхотен и той е на най-високо ниво. Всеки мач в Шампионска лига е запомнящ. Ние сме най-младият отбор в турнира, но винаги излизаме мотивирани да покажем нашите качества и да покажем, че можем да се борим с най-добрите.

Борис Халачев, мениджър на Марица:

Марица винаги е мечтала да играе в собствена зала в Пловдив. За съжаление, в момента клубът не може да си позволи този лукс. През годините сме играли в почти във всички възможни зали в града. Доколкото съм запознат, ние сме единственият клуб, който едновременно играе в три различни зали. Ако един ден имаме възможност да тренираме и да играем на едно и също място, това ще бъде прекрасно за отбора. Това ще бъде нашият дом. Дали обаче това ще се случи, времето ще покаже.

Има идея Община Пловдив да придобие зала "Строител" и да я даде на нас или на баскетболния Академик, но това все още не се е случило. Ако проектът с отдаване на залата е дългосрочен, може да се стигне до някакво решение, в което Марица ще направи всичко възможно да има свой собствен дом.

В последните години интересът към волейбола е много засилен сред подрастващите и ще бъде добре да има повече места, в които да тренират. Стратегията на клуба е да налага млади състезателки. Да можем да ги изградим в следващите 2-3 години и те да станат гръбнак на националния отбор и да заиграят в топ клубовете на света.
Още по темата: общо новини по темата: 97
20.04.2023
19.04.2023
18.04.2023
09.04.2023
07.04.2023
04.04.2023
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица на полуфинал, шампионската титла е все по-близо
Медали за всички, много усмивки и емоции в мемориалния турнир "Николай Диманов"
Походът на Марица към 10-а поредна шампионска титла започва от морето
Треньорът на Марица: Готови сме за плейофи през два-три дни
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: