ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Нашествие на маричанки в националния волейболен тим на България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:48 / 25.03.2010Коментари (2)967
© Plovdiv24.bg
Общо 5 маричанки попаднаха в разширения състав на женския национален отбор на България за предстоящите два международни турнира и Европейската волейболна лига за жени. Новопривлечените са разпределителките на Марица Цветелина Николова и Анелия Минчева, посрещачката Анна Маринова, централната блокировачка Борислава Янкова и либерото Ивелина Монова.

Последните три вече се присъединиха към държавния ни „Б"-тим, който започна подготвителен лагер в Казанлък под ръководството на наставника на ЦСКА Атанас Петров и старши треньора на Марица Иван Петков. В състава не е Цветелина Николова, която лекува тежка контузия в глезена и лекарите не и позволяват да се натоварва още минимум 15 дни.

След лагера в Долината на розите Ани Маринова, заедно с Минчева и Цвети Николова ще се присъединят към първия представителен женски тим и ще се готвят под ръководството на сръбския национален селекционер Драган Нешич. Трете получиха повиквателни лично от Нешич след последния финален мач за шампионската титла между Марица и ЦСКА в Пловдив.

На лагера в Казанлък с „Б" националния ни отбор е и доскорошната маричанка Кристин Колчагова, която носи екипа на Левски Сиконко и е титулярно либеро на сините. Така с нея възпитаничките на Марица в държавния ни тим засега стават общо шест. А като прибавим другите 4 възпитанички на Марица, които играят в чужбина и неотменно попадат в националния ни женски тим - Любка Дебърлиева, Анета Германова, Таня Събкова и Радосвета Тенева, бройката от маричанките в представителната ни селекция набъбват до внушителната бройка 10.

Лагерът на „Б"-националките в Казанлък е до 1 април. Съставът е предимно от млади състезателки, които играят в родното първенство и които вече са надхвърлили възрастта да играят при девойките. Ядрото на отбора се състои от волейболистките, които през лятото на 2009 година завоюваха четвъртото място на Световното първенство за девойки старша възраст в Мексико под ръководството на пловдивския спец Стоян Гунчев-Чугуна.

На 27 и 28 март в града на розите ще бъдат проведени две приятелски срещи срещу гръцкия Олимпиакос (Пирея), където играят Елена Колева и маричанката Радосвета Тенева. На 3 и 4 април „лъвиците" от „Б"- селекцията ще участват на турнир в Баку (Азербайджан), в който ще се пуснат 4 местни клубни тима и националният отбор на Израел.

"Идеята е тези момичета да поддържат добра спортна форма, защото клубният сезон в България вече приключи, а до сбора на „А" националния отбор има доста време", заяви треньорът Иван Петков. - Така най-добрите волейболистки от българските клубове ще бъдат готови и на разположение на Драган Нешич, в случай, че той реши да се възползва от техните услуги."







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица записа драматична загуба и се изправя срещу полицейски тим на полуфинал
Откриха обновени игрища в Брестовица, шампионките от Марица гости на събитието
Марица с втора поредна победа във финалите при младшата възраст
Фактите и рекордите на хегемона Марица след 10-ата поредна титла
Тежък жребий за Марица! Пловдивчанки в една група с ЦСКА, Левски и Славия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: