ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (21)
Всички в Марица готови да запишат нова страница в историята на родния волейбол
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:46 / 27.10.2022Коментари (0)1179
©
Отборът на Марица (Пловдив) даде пресконференция преди началото на новия сезон 2022-2023. Маричанки преследват девета поредна титла през тази кампания, което ще е рекорд за български клуб в женския волейбол. Тимът ще играе отново и в груповата фаза на Шампионска лига.

На брифинга в залата на "Лаута" присъстваха старши-треньорът Борислав Крачанов, капитанът Ивелина Монова и новото попълнение Мария Кривошийска.

Първият мач на тима за новия сезон е на 28 октомври, от 17:30 часа в зала "Сила" срещу вторият тим на жълто-сините - Марица 2022 (Пловдив), в двубой от първия кръг в Национална волейболна лига Демакс.

Преди началото на брифинга за журналистите бяха презентирани две видеа – видео превю за Марица и послание от най-успешния български футболист Христо Стоичков за началото на сезона.

Ето какво заявиха участниците в пресконференцията:

Борислав Крачанов – старши-треньор на Марица:

Не мислим толкова за рекорда. Искаме да оставим извън нашите глави, за да бъдем изцяло фокусирани върху това, което ни предстои. Ако успеем да си свършим работата рекордът ще си дойде сам по себе си и ще успеем да запишем името на Марица в историята на българския волейбол. Сезонът е дълъг и ни очакват много мачове. Очаква ни нов сезон, с нови попълнения и по-млад състав. Работата, която трябва да се свърши през годината е голяма и ние ще покажем в покажем в официалните мачове работата, която ще свършим на тренировките.

Надявам се да направим достойно участие в Шампионска лига и да надградим от представянето ни от миналата година. Подготовката протече по най-добрия начин за нас и всяка една контрола беше подбрана така, че отивахме на все по-добри и по-добри съперници. Успяхме да проверим нашето моментно състояние. Имаше много позитиви от всички отбори, с които играхме.

Сблъскахме се с отбори, които са водещи в техните си първенства и ние сме близко до тях чисто игрово. Имаме си и минусите, които трябва да изчистим. Сезонът тепърва започва и тези минуси, които видяхме в контролите смятам, че ще ги изчистим до края на сезона. Относно видеото за клуба идеята е изцяло на нашето ръководство. С този клип, който успяхте да видите искаме да покажем добрите условия, които имаме в клуба и показвайки, че сме най-добрия отбор в България съответно всяко едно дете, което се занимава с волейбол, когато се заинтересова за нас да излезе клипа, да види нашите условия и да привлечем най-добрите деца от цялата страна, а защо не и децата от други държави, които искат да се развиват при нас.

Нашето ръководство прави всичко по силите си ние да имаме най-добрите условия. Ние искаме да ги правим щастливи с нашите резултати и това, което постигаме. Информацията ни за другите отбори не е много пълна, но това, което знаем предварително е, че другите отбори не са се подсилили много, но след първия кръг вече ще имаме по-ясна визия кой с какво разполага като състезателки и тогава вече можем да говорим повече за детайли. Ако всичко при нас върви добре и най-вече се запазим здрави и с работата, която ще свършим би трябвало да нямаме никакви проблеми.

Нашите млади момичета вече показаха, че с контролите, които изиграхме можем да сме на високо ниво. Показаха и го на миналата година, че те имат потенциал. Те затова са при нас, защото са най-добрите. Ние се опитваме да стопираме негативите към нашия клуб и момичетата да си вършат работата на тренировки и когато дойде моментът за официалните мачове да покажат това, което са свършили в тренировките.

В Шампионска лига слаби отбори няма. Групата е тежка, но това не значи, че ние сме се предали предварително. Разполагаме с млади и перспективни момичета и се надявам момичетата да бъдат още по-подготвени за мачовете в Шампионската лига. Защо ние да не бъдем изненадата в Шампионска лига с този млад състав. Можем да кажем, че от отборите, които срещнахме двата сръбски тима бяха най-близко до нивото на румънския КСМ Търговище (Търговище). “

Ивелина Монова – капитан на Марица:

Посланието от Христо Стоичков ни зареди и ние му изпращаме специални поздрави. Това е една спортна легенда. Много го харесваме и обичаме и много благодарим затова обръщение към нас. Ние излизаме всеки мач за победа и да постигнем рекорда, който стои пред нас. Ако някой отбор съумее да ни затрудни или победи ще го поздравим. Смятам, че имаме волейболистки, които могат да пробият в бъдеще. Най-важното е да са живи и здрави и ги очаква едно светло бъдеще с правилна работа и нагласа и това е бъдещето на женския волейбол в България.

Мария Кривошийска – волейболист на Марица:

Не се чувствам като на ново място. Чувствам се като у дома си в Марица. Настроението е много топло и приятно. Чувствам се прекрасно в клуба. Играла съм малко в чужбина и ако мога да съпоставя развитието на клуба с това в чужбина мога да кажа, че развитието на клуба върви доста по-напред в доста от областите. И на други места си има проблеми, независимо дали става въпрос за чужбина. Развитието на клуба върви във възходяща посока, която е доста добра в последните години.

Гледайте в прикаченото видео цялата пресконференция на ВК Марица!

Още по темата: общо новини по темата: 97
20.04.2023
19.04.2023
18.04.2023
09.04.2023
07.04.2023
04.04.2023
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Само една победа дели Марица от 10-а поредна шампионска титла
Девет маричанки попаднаха в разширения състав на България за Лига на нациите
Марица не даде гейм на ЦСКА в първия финален плейоф за титлата
ВК Марица: Да си приберем трофея обратно в Пловдив! Подкрепете ни!
Марица стартира с два поредни мача в Пловдив срещу ЦСКА финалния плейоф за титлата
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: