ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (15) | Вчера (28)
БК Академик Пловдив с позиция относно купуването на зала "Строител" от Общината
Автор: Стойчо Генов 15:39 / 25.10.2022Коментари (0)1378
©
Ръководството на баскетболен клуб Академик Пловдив взе отношение по темата за зала "Строител". Президентът на клуба Васил Врачев приветства идеята общината да закупи съоръжението и така да си върне собствеността върху залата.

Plovdiv24.bg припомня на читателите си, че точката за закупуването на зала "Строител" за 6 млн. лева с ДДС ще бъде гласувана на предстоящата редовна сесия на Общински съвет в четвъртък, 27 октомври.

Ето какво заяви Васил Врачев пред официалната страница на БК Академик:

Приветстваме идеята Община Пловдив да си върне владението на зала "Строител“, тъй като ние сме един от клубовете, които са потърпевши от липсата на такива съоръжения в града. В Пловдив има само две лицензирани спортни зали, които отговарят на изискванията за провеждане на състезания от календара на баскетболната федерация - Колодрума и Сила.

Колодрума обаче е твърде голяма за мачовете от вътрешното първенство, а когато зала Сила е заета с провеждането на други мероприятия, ние буквално трябва да играем извън Пловдив. Така се случи преди няколко години, когато изиграхме 5-6 мача в Перущица и това се отрази на резултатите ни, без да говорим за финансовата страна на тези пътувания.

В Академик тренират общо 12 отбора при подрастващите, които също няма къде да се изявят при участието си в турнири. Това е причината в началото на есента пловдивските таланти да домакинстват в мача си срещу бургаските си връстници в залата в Стара Загора. Подобно е положението и с мъжкия тим, който подреди началото на програмата си с четири поредни гостувания заради невъзможността да е домакин предвид ангажираността на зала Сила. Резултатът след 3 изиграни срещи извън Пловдив е 3 поредни загуби.

Зала Строител години наред е съвместявала успешно тренировки и състезания по баскетбол и по волейбол. Тук са играни едни от най-паметните мачове на Академик в годините, когато и аз съм бил състезател, тук бе и бенефисът на незабравимата Пенка Стоянова.

Уверен съм, че ако Община Пловдив си върне собствеността и стопанисването на залата, тя отново ще стане притегателен център за привържениците на баскетбола и волейбола в града, а наоколо има и много подходяща инфраструктура за други спортни дейности – има парк, тенискортове и открити игрища за стрийтбол.
Още по темата: общо новини по темата: 469
15.03.2024
14.03.2024
10.03.2024
07.03.2024
02.03.2024
01.03.2024
предишна страница [ 1/79 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Академик Пловдив ще опита да сътвори сензация тази вечер
Академик Пловдив не успя да спре лидера в ББЛ
Академик Пловдив загуби в Ямбол след много слаба първа четвъртина
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: