ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (18)
БК Академик Пловдив с позиция относно купуването на зала "Строител" от Общината
Автор: Стойчо Генов 15:39 / 25.10.2022Коментари (0)1574
©
Ръководството на баскетболен клуб Академик Пловдив взе отношение по темата за зала "Строител". Президентът на клуба Васил Врачев приветства идеята общината да закупи съоръжението и така да си върне собствеността върху залата.

Plovdiv24.bg припомня на читателите си, че точката за закупуването на зала "Строител" за 6 млн. лева с ДДС ще бъде гласувана на предстоящата редовна сесия на Общински съвет в четвъртък, 27 октомври.

Ето какво заяви Васил Врачев пред официалната страница на БК Академик:

Приветстваме идеята Община Пловдив да си върне владението на зала "Строител“, тъй като ние сме един от клубовете, които са потърпевши от липсата на такива съоръжения в града. В Пловдив има само две лицензирани спортни зали, които отговарят на изискванията за провеждане на състезания от календара на баскетболната федерация - Колодрума и Сила.

Колодрума обаче е твърде голяма за мачовете от вътрешното първенство, а когато зала Сила е заета с провеждането на други мероприятия, ние буквално трябва да играем извън Пловдив. Така се случи преди няколко години, когато изиграхме 5-6 мача в Перущица и това се отрази на резултатите ни, без да говорим за финансовата страна на тези пътувания.

В Академик тренират общо 12 отбора при подрастващите, които също няма къде да се изявят при участието си в турнири. Това е причината в началото на есента пловдивските таланти да домакинстват в мача си срещу бургаските си връстници в залата в Стара Загора. Подобно е положението и с мъжкия тим, който подреди началото на програмата си с четири поредни гостувания заради невъзможността да е домакин предвид ангажираността на зала Сила. Резултатът след 3 изиграни срещи извън Пловдив е 3 поредни загуби.

Зала Строител години наред е съвместявала успешно тренировки и състезания по баскетбол и по волейбол. Тук са играни едни от най-паметните мачове на Академик в годините, когато и аз съм бил състезател, тук бе и бенефисът на незабравимата Пенка Стоянова.

Уверен съм, че ако Община Пловдив си върне собствеността и стопанисването на залата, тя отново ще стане притегателен център за привържениците на баскетбола и волейбола в града, а наоколо има и много подходяща инфраструктура за други спортни дейности – има парк, тенискортове и открити игрища за стрийтбол.
Още по темата: общо новини по темата: 485
25.07.2024
08.06.2024
05.06.2024
17.05.2024
01.05.2024
29.04.2024
предишна страница [ 1/81 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: