ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Проф. Боян Дуранкев: Необходима е нова перестройка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:55 / 31.08.2022Коментари (1)1096
©
Необходима е нова перестройка в световния ред, но основана на международни закони, а не върху правила, които се диктуват от някъде по някакъв начин. Това е големият казус, които стои пред човечеството и България. Това каза икономистът проф. Боян Дуранкев в ефира на дневния блок "Добър ден, България“ по Радио "Фокус“.

"Като жив свидетел преди повече от 30 години забелязах какво стана с това преустройство – тази перестройка в Съветския съюз в т.н социалистически лагер. Тогава никой не е вярвал, че ще се стигне до кошмарната 2022 г., когато върлуват епидемии, глобално разделение без световен ред, многополюсен свят, нови железни завеси, разрушителен национализъм в много страни, икономическа стагнация, катастрофално неравенство, убийствено глобално затопляне, опростачване на масите и т.н. Явно е, че механиката на глобалния свят в момента е дефектирала. Вътре в страните процесите не се управляват и за съжаление България е черната овца на Европейския съюз. В момента не могат да се управляват промените, които са необходими, за да достигнем едно по-добро и по-успешно ниво“, коментира той.

"Освен глобалното затопляне не бива да забравяме ужасната опасност пред човечеството – това е някой да натисне спусъка на ядреното оръжие. Човечеството е започнало възхода си от каменната ера, но е много вероятно да завърши точно по същия начин. Изглежда ни харесва това нещо. Погледнете какво прави Европейския съюз. Полага ли усилия ЕС, включително и България, които да водят до прекратяване на военната операция и постигане на справедлив и устойчив мир в Украйна?Има ли усиля, които да разрушат тази система на разделение, която вече се очертава като нов желязна завеса?", попита проф. Дуранкев.

"Ние нямаме отговор от България и Европейския съюз, защо страните с 85% от световното население не подкрепят санкциите срещу Русия. Как влияят санкциите и дали тези санкции не санкционират санкциониращите т.с нас? Не смеят да зададат тези въпроси. Такава желязна завеса има и в медиите за задаването на тези въпроси. Спазва се основната евро-атлантическата линия – война в Украйна до край, докато Украйна не победи. Това е едната страна на монетата, а другата е дали наистина ЕС е толкова авторитетен, че да се намеси и да придвижи нещата към мир. Очевидно не! За съжаление трябва да подчертая, че в това отношение България е като последна дупка на кавала. Малко са медиите, които си позволяват да зададат такива въпроси. Бих казал, че няма българин и европеец, който да не мисли има ли начин тази война да намери своето разрешение и да не четем всеки ден за стотици убити от двете страни, пък и от трети страни", обобщи той.


Още по темата: общо новини по темата: 4441
20.03.2024 »
16.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
02.03.2024 »
предишна страница [ 1/741 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Необходимо е лустрация и такива ,като другаря ДураКев един кол зад врата и да се пенсионира . Ако иска в Русия. Аман от безродни професори с Кремълски хонорари ,не разбрали що се стигна до перестройката. Щото Социалистическата им кочина се разпадна и фалира и тоя боклук още живее с носталгията по онова време. 85% от страните по света НЕ подкрепят санкциите но чакат на помощи и технологии или да се докопат да живеят в останалите 15%. Никой не гледа да емигрира в кочината ,която му плаща на този боклук.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бойни спортове
Лято 2024
Академично гребане и кану-каяк
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: