ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (19)
Йейлският университет очаква най-бързия българин на малък басейн
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:21 / 15.06.2022Коментари (0)1030
Най-бързият българин на малък басейн, диамантът в огърлицата от таланти на плувния шампион на България ПСК "Черно море" – Дениел Нанков, става част от Йейл юнивърсити. Ултрабързият плувец разкри супер новината ексклузивно за клубния сайт www.swimming.bg.

Плувецът с ангелска визия и великанска доза талант, лауреат на фондация "Димитър Бербатов", завърши тази година с отличие Математическата гимназия във Варна. И оттук нататък ще трябва да действа с извънземна скорост не само в плуването, а и на житейската арена. През лятото му предстои участие на шампионат на планетата по плуване с националния отбор на България, европейско първенство и полет до Щатите, за да стартира обучението си.

Дени, както го наричат приятелите, ще прекрачи прага на Yale University - Алма матер на петима американски президенти, през 2023 г., защото преди това го очаква още едно предизвикателство.

"Гордея се, че завърших МГ "Петър Берон" във Варна, едно от най-елитните средни училища в България. В момента със семейството ми се подготвяме да отпътуваме за Америка. Заедно с моите родители решихме да продължа своето образование там. Безкрайно съм щастлив, приет съм в "Йейл юнивърсити!" На практика ще стартирам обучението си през 2023 г. Преди това ще се готвя за изключително високото академично ниво в друго училище. Тепърва ще избирам специалност – колебая се между финанси, икономика и инженерна наука", издаде шампионът на ПСК "Черно море".

В Америка възпитаникът на главния треньор на ПСК "Черно море" Никола Петров ще практикува плуване в университета. "Спортната система в Щатите е много добре организирана и най-вероятно там ще тренирам и ще се развивам. Предстоят ми 4 години обучение", сподели Дени.

След 2 седмици варненецът заминава за световното първенство по плуване за мъже и жени в Будапеща с националния отбор на България.

"След това ще проведем подготовка за европейското в Рим. На световното през юли ще плувам 100 м кроул и в щафети. На европейското, което започва на 18 август, по всяка вероятност ще се състезавам на 50 и 100 м кроул. Ще се готвя във Варна с моя треньор Никола Петров. Така е най-добре, защото той познава в детайли физическата ми подготовка", коментира плувецът.

На двата големи форума целта на Нанков е да подобри личните си времена.

През ноември миналата година той постави нов национален рекорд в кралската дисциплина 100 м свободен стил. На държавното на малък басейн в Бургас състезателят на ПСК "Черно море" закова хронометрите на 48,17 сек. и подобри собственото си върхово постижение от 48,36 сек.

В Yale University Дениел Нанков ще има щастието да бъде обучаван и от преподаватели Нобелови лауреати, както и да трупа знания във втората по големина академична библиотека на планетата, която разполага с над 12,5 милиона тома литература.

След дипломирането си Дени ще се нареди до най-изтъкнатите студенти на световноизвестния университет, сред които Джордж Буш, Бил и Хилъри Клинтън, Джон Кери, редица носители на "Пулицър", нобелови лауреати, писатели, изобретатели и носители на оскари – Пол Нюмън, Мерил Стрийп и Джоди Фостър.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: