ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Три нови попълнения в Марица, минали са през Ботев и Локо
Автор: Стойчо Генов 11:47 / 10.06.2022Коментари (0)3855
© ФК Марица
Стефан Попов (вляво) и Дъглас Иваноф (вдясно) почнаха подготовка с Марица
С група от 23-ма футболисти представителният тим на Марица (Пловдив) стартира днес подготовка за новия сезон 2022/2023. Първото занимание се проведе на стадиона в "Кършияка“ и бе ръководено от наставника Николай Димитров.

В отбора има две нови попълнения. Това са 19-годишният Стефан Попов, който идва от Ботев (Пд), както и 20-годишният Дъглас Иваноф - белгиец с български корени.

Plovdiv24.bg припомня на читателите си, че преди 4 месеца Дъглас бе на проби в Локомотив Пловдив и игра в няколко контроли, но в крайна сметка не бе одобрен от тогавашния треньор Александър Тунчев. На проби при "черно-белите" е бил и неговият брат - Тайрън Иваноф.

Роденият в Генк (Белгия) Дъглас Иваноф идва от белгийския Кортрайк, където е играл през последните два сезона.

В понеделник към Марица ще се присъедини и третият нов футболист в редиците на "жълто-сините“. Това е Радослав Апостолов - Щайгата, който играеше през изминалия сезон за Етър.

Двама юноши на Марица също бяха привлечени в състава. Това са Васил Янин (набор 2003) и Сали Садъков (набор 2005), които ще се подготвят наравно с останалите футболисти. Те са част от отбора при юношите старша възраст с треньор Красимир Иванов, съобщиха от клуба. Очаква се в началото на следващата седмица към състава да се присъедини още един футболист.

Първата проверка на жълто-сините е утре (11 юни) срещу Локомотив Пловдив от 11,00 часа на стадион "Марица". Отборът ще тренира двуразово в Пловдив до 19 юни, когато заминава на подготвителен лагер в Словения. Там тимът ще изиграе пет или шест контролни срещи. След завръщането си в България на 6 юли Марица ще продължи своята подготовка в Пловдив до започването на шампионата във Втора лига.

Новите попълнения:

СТЕФАН ПОПОВ – роден е в Пловдив на 6 август 2002 година. Син е на известен пловдивски бизнесмен, собственик на козметична и парфюмерийна компания. Попов играе като халф и е юноша на Локомотив Пловдив. Още 13-годишен заминава за Барселона (Испания), където се подвизава в юношеските школи UE Cornellà и UE Sants. През 2018 се завръща в България и става част от отбора на Ботев (Пловдив). През последния сезон игра за дублиращия тим на "канарчетата“.

ДЪГЛАС ИВАНОФ – роден е в Генк, Белгия на 5 февруари 2002. Играе като атакуващ полузащитник. Юноша е на "Генк“, след което играе за юношеските и младежки формации на френския "Лил“ и белгийския "Гент“. През последните два сезона е играл за "Кортрейк“ (Белгия).

РАДОСЛАВ АПОСТОЛОВ – полузащитникът е роден на 6 юни 1997 година в Пловдив. Юноша е на "Ботев“ и има няколко периода, в които се е състезавал за родния си тим. Играл е още за "Левски“ (Карлово), "Несебър“, "Нефтохимик“, "Берое“ и "Етър“. Бил е юношески национал до 19 години.

Групата на "Марица“ за първа тренировка:

Петър Начев, Борислав Дончев, Димитър Аврамов, Георги Иванов, Йордан Пейчинов, Мартин Лазов, Васил Янин, Веселин Марчев, Симеон Вешев, Илиян Йорданов, Милен Танчев, Христиан Димитров, Мартин Газиев, Станислав Маламов, Теодор Фърков, Айкут Янъков, Сали Садъков, Стефан Попов, Дъглас Иваноф, Мариян Тонев, Валери Домовчийски, Петър Атанасов, Станимир Димитров.

От днешното занимание отсъстваха вратарите Илия Николов и Виктор Петков, новото попълнение Радослав Апостолов – по лични причини, както и Сами Мехмедов – поради ангажименти с младежкия национален тим.
Още по темата: общо новини по темата: 71
07.06.2023
07.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
05.06.2023
19.05.2023
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица с последна контрола преди Ботев
Ужасен терен в Асеновград, Славчо Шоколаров с два гола при победа над Марица
Бивш голмайстор на Марица избра да продължи кариерата си в Трета лига
Спартак и Марица с контроли през седмицата
С "жълто-черна" комбинация Марица победи дубъла на Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: