ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (12) | Вчера (24)
Цирк! Бербатов провежда алтернативен конгрес, в НДК няма представители на БФС
Автор: Цвети Христова 12:41 / 18.03.2022Коментари (0)3286
Пред и в сградата на НДК днес се разигра истински цирк, предаде репортер на Sofia24.bg. Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов се появи пред сградата със своя екип и всички с представители на клубовете.

Припомняме, че днес трябваше да се проведе конгреса на БФС, който обаче бе отложен на първи март от централата, тъй като има няколко дела от опозицията срещу вписването на Борислав Михайлов след последния конгрес на 12 октомври миналата година. Димитър Бербатов и екипа му обаче са сигурни, че в зала №3 на НДК ще има конгрес, който ще бъде спечелен от Бербатов. 

"Трябва ни енергия. Залата е резервирана и е платена, дали са 30 хиляди лева. Тези хора трябва да са много важни, за да се дават толкова много пари от клубовете, за да се прави такава конференция. Ясно е какъв цирк се разиграва, но Конгрес ще  има. Конгресът не е отменен. В зала 3 трябва да бъдем допуснати, защото сме си издигнали документите напълно в сроковете на БФС“, сподели Димитър Бербатов пред журналистите и клубовете пред НДК. 

"Ако не ни допуснат в залата, имаме юристи с нас, за да видим какво ще предприемем. Ще изчакаме да се появят представители на БФС, за да се проведе Конгресът“, добави той.

От централата пък не спряха да повтарят, че конгрес няма да има на 18 март и клубовете да не идват в София. Факт е обаче, че залата беше наета от БФС, а днес изпълнителният директор на БФС Борислав Попов се появи малко преди 10:00 часа и заяви, че е дошъл, за да отмени наема на зала 3, която действително е била запазена. 

Бербатов пристигна също около 10.00 часа пред Националния дворец на културата, като неговите сподвижници дойдоха доста по-рано. Бившият голмайстор настоя, че днес трябва да се проведе редовен конгрес на БФС, тъй като такъв е вписан в Търговския регистър. 

При опитите им да влязат през вход А4 на НДК, вратата се оказа заключена. Екипът на Бербатов беше подготвен, като на място имаше нотариус, за да констатира фактите. Дамата обясни, че е поканена от адвокатите на Бербатов и да констатира дали им се нарушават правата на клубовете. Оттам Бербатов и неговите хора отидоха в друга зала, където делегатите бяха настанени. След това всички клубове се преместиха все пак в зала 3 на НДК, която се оказа празна. В момента Димитър Бербатов и неговият екип организират "алтернативен конгрес" на БФС. На място пристигна и спортният министър Радостин Василев.

Припомняме, че БФС по-рано тази седмица информира футболните клубове, че с решение на Изпълнителния комитет от 1 март 2022 г., провеждането на Общо събрание на БФС на 18 март 2022 г., е отменено.  Причините са в редицата съдебни спорове относно конгреса на 12.10.2021 г., по които не е постановено окончателно решение. Въз основа на горното решение на ИК, не е откривана предвидената в Устава процедура по избор на делегати на футболните клубове – членове на БФС, и тяхното регистриране във федерацията.

Още по темата: общо новини по темата: 218
12.04.2024
11.04.2024
09.04.2024
08.04.2024
02.04.2024
01.04.2024
предишна страница [ 1/37 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вики Радева с бронзов медал в Австрия, заминава за Гърция за Евро 2024
Победи с 6:2 и 4:1 за Стамен Белчев в срещите с Ботев
Спартак се готви усилено за дербито със Саяна
Стамен Белчев обяви: Голямата цел е спечелването на Купата на България!
Шамари, юмруци и шутове в съблекалнята на Берое след мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: