ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (19)
Димитър Илиев назова най-добрия дузпаджия - вкарал 47 от 48 опита
Автор: Екип Plovdiv24.bg 23:02 / 09.03.2022Коментари (7)12961
© Plovdiv24.bg
Димитър Илиев е български футболист, нападател. Роден е на 25 септември 1988 г. в Пловдив. Юноша и настоящ играч на Локомотив (Пловдив). Двукратен носител е на отличието Футболист на годината през 2019 и 2020 г. Отличен е също за най-добър нападател на България през 2019г. Двукратен носител на Купата на България с Локомотив (Пловдив) през 2019 и 2020 г.., носител на Суперкупата на България през 2020 г. и сребърен медалист в Първа лига за сезон 2020/2021. Футболист номер едно на Пловдив за 2019, 2020, 2021г.

У нас е играл за Локомотив (Пд), ЦСКА, Миньор, Пирин, Монтана, Локомотив (Сф). Носил е екипите на полските Висла и Подбескидже. Капитанът на Локомотив даде интервю пред Novsport.

- Г-н Илиев, забравихте ли загубата в дербито на Пловдив с 1:2 от Ботев?

- Разочарованието си остава у всеки един от нас. Такива мачове не се забравят толкова лесно, но постепенно преживяното и загубата отшумяват. Предстои ни след няколко дни също сериозен и отговорен мач и ние трябва да излезем максимално мотивирани от него и да спечелим.

- Домакините сте на Берое в Пловдив за т.н. битка за Тракия?

- Няма да ни е лесно. Берое имат добър треньор, а и не са отбор, който трябва да бъде подценяван. Тежък мач ще е за нас. Трябва да сме максимално добре подготвени, да излезем и да спечелим трите точки. Победа срещу Берое ще ни даде възможност да ги изпреварим в класирането и да продължим да се борим за участие в първата шестица на таблицата.

- Пропусната дузпа срещу Ботев не мотивира ли играчите на домакините, които сякаш се ентусиазираха и ви вкараха два гола?

- Пропускът, който направих, даде импулс на футболистите на Ботев. Те създадоха положения, отбелязаха два гола. Ние също имахме положения, но се съвзехме едва в края на срещата.

- Все пак вие отбелязахте гол във вратата на Ботев?

- Това не е от голямо значение, след като Локомотив е загубил.

- Изпитахте ли някакво удовлетворение, че вкарахте след пропуснатата дузпа?

- Не. Далеч щеше да е по-добре, ако бях вкарал изравнителен гол, но за съжаление това не се случи, а Локомотив загуби. Вината да не поведем в резултата е изцяло моя. Извиних се след мача в съблекалнята на съотборниците си, направих го и пред феновете ни.

- Нямате много изпуснати дузпи в кариерата си?

- Бил съм над 30 дузпи, имам изпуснати само четири.

- Помните ли пропуските си от бялата точка?

- Обичам статистиката и помня много неща. Пропуските ми от дузпа са три за първенство и един за националния отбор. Не вкарах сега на Ботев, а преди това веднъж гредата помогна на ЦСКА 1948, а в другия случай Даниел Наумов спаси топката, която изпратих към вратата му. Като цяло имам доста добър коефициент на успеваемост от бялата точка.

- При следващата отсъдена дузпа за Локомотив отново ли вие ще я изпълните?

- Нямам причина да не го направя. Не сме говорили по тази тема с треньорите, но един пропуск няма да ме отчая или откаже. Когато започнах да изпълнявам дузпи, знаех че рано или късно ще дойде момент, в който ще изпусна и аз. Няма в света футболист, който да е вкарал всички дузпи.

- Знаете ли кой е най-добрият изпълнител на дузпи?

- Да. Матю Льо Тисие. Той остана верен на Саутхямптън и има вкарани 47 дузпи от 48 опита.

- Какво пречи на Локомотив, за да се представя по-успешно през пролетния дял от шампионата?

- Трябва да върнем агресията в играта си. Нужно е да пресираме повече противниковите отбори и да бъдем по-уверени в себе си.

- Ще постигнете ли целта, а именно да играете отново в европейските клубни турнири?

- Ще направим всичко възможно това да се случи. Последните три години участвахме в Европа и това бе добре за всички в Локомотив.

- Продължавате ли да усещате подкрепата на привържениците си?

- Разбира се. Те винаги са след нас и продължават да ни подкрепят. Дори след мача с Ботев имаше хора, които дойдоха да ни подкрепят и да кажат, че загуба няма да ги отчая и ще продължат да ни подкрепят. Това ни радва и задължава и ние футболистите ще направим всичко възможно да ги радваме до края на сезона с добри игри и победи. Гордея се, че съм юноша на този клуб.

- В Локомотив ли ще завърши кариерата ви?

- Имам договор за още два сезона, но не обичам да говоря и мисля толкова напред. Това са планове, но нещата във футбола са доста динамични и често се променят. Чувствам се отлично в Локомотив и съм щастлив, че играя за този клуб.

- Какво искате да постигнете с Локомотив?

- Искам да се стабилизираме в първенството, да спечелим до края на сезона колкото се може повече точки и да покажем, че не случайно последните три години бяхме фактор в шампионата.
Още по темата: общо новини по темата: 75
06.04.2022
09.03.2022
09.03.2022
09.03.2022
08.03.2022
08.03.2022
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Не се коси за дузпата,случва се...но аз съм убеден Умарбаев трябваше да я бие!
+3
 
 
Митко,аз съм ботевист,но ти се радвам защото си добър футболист и си от Пловдив!Колкото до дузпата,не се укорявай,случва се.Ти си си майстор на футбола.А зевзеци винаги има.А тия /специалисти/ даже не знаят от колко части е съставена фут.топка,даже и не са ритали.Подминавай ги!Те си лаят като селски кучета.Бъди здрав!И да живее Пловдивския футбол,за да бием шопите!
-3
 
 
тоя пък кой го пусна извън столюпеноео
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Първо в Plovdiv24.bg: Юноша на Ботев с тежка контузия! Претърпя операция в столична клиника
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
ПФК Марица: Предстои ни трудна футболна битка
ПФК Ботев: Нека закърмим децата си с тази истинска и безкористна любов
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: