ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (6) | Вчера (11)
Черно море БАСК обърна пловдивския Виктория Волей в драма
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:09 / 14.11.2009Коментари (0)598
© Plovdiv24.bg
Волейболистите на Черно море БАСК (Варна) спечелиха труден мач срещу състава на Виктория Волей (Пловдив) с 3:2 (21:25, 19:25, 25:14, 25:20, 16:14) пред 200 зрители.

Мачът започна с видимо преимущество в играта за гостите, макар че това не се отрази толкова в точковия актив в тяхна полза. През първия гейм двата тима бяха почти равностойни. Варненци направиха доста пропуски в защита и това позволи на гостуващия тим от Пловдив да поведе в резултата. При 18:22 Черно море направи два грешни начални удара и това позволи на пловдивчани да затворят гейма при 21:25.

В началото на втората част домакините поведоха в резултата с 6:4 и водеха играта до средата на гейма. Величко Димитров се включи успешно в игра за Баските като резерва. Павел Топалски също се появи на игралното поле за домакините, при това доста успешно. За отбора на Викория Волей много силна втора част аправи Иван Иванов. Пловдивският тим поведе в резултата с 15:19 и не изпусна инициативата до края на този гейм, който спечели с 19:25.

Третата и четвъртата част на мача бяха коренно различни от първите две. Нещо се пречупи в играта на гостващия тим. Нито началният удар, нито играта на блокада, бяха същите. Наставникът на гостите Златко Баев често ползваше прекъсвания, но и това не помогна на тима му. Определено Баските набираха скорост и играеха с огромно настроение през тези два гейма, които спечелиха съответно с 25:14 и 25:20. При 16:13 в четвъртия гейм, токът в зала Христо Борисов спря и срещата бе прекратена за 7 минути. Пенчев бе водещата фигура заедно с Милушев в тима на домакините. Видим спад в играта демонстрира Иванов от тима на пловдивчани, който бе водеща фигура в отбора до този момент.

Решителната пета част започна равностойно, стигна се до резултат 5:5, след което нещата изцяло бяха в полза на домакините. В края на тайбрека две последователни грешки на Явор Генов при посрещане позволиха на Виктория Волей да изравни резултата - 14:14. Само добрата игра на блокада позволи на домакините да се поздравят с победата в този мач.

За варненци топреализатор стана Кристиан Пенчев със 17 точки. Петър Милушев добави 15 за победата. За гостите най-резултатен е Иван Иванов с 14 точки.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Бой в Хебър! Любо Пенев изгони двама
Прекрасно! Деца от Ботев (Враца) поздравиха Георги Николов
Дубълът на Ботев на пътя на Спартак към Втора лига
Отлична новина за вратарския пост в Локомотив Пловдив
Георги Дерменджиев преди финала с Ботев: Искаме дубъл!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: