ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (26) | Вчера (28)
Сдобряването на Ботев и Локо не стана (кадри от боя)
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:17 / 02.11.2009Коментари (26)10951
Напрежението след скандалите, станали след края на Дербито между Ботев и Локомотив Пловдив, все още не се е успокоило. За днес бе обявена пресконференция, на която да присъстват всички, участвали дейно в боя между двата тима след Дербито и да се помирят. От страната на Локомотив присъстваха изпълнителният директор Иван Петлешков, временният старши-треньор Минчо Минчев, както и двамата футболисти - Дани Кики и Кирил Акалски. От щаба на Ботев обаче дойде единствено спортно-техническият директор на клуба Малу Мпасинкату. Той заяви, че старши-треньорът Енрико Пичоне си е бил уредил среща от преди няколко дни за същия час, за който бе обявена пресконференцията и за това не е присъствал, а Лилчо Арсов имал лични проблеми. На журналистическия въпрос, дали знае за пресконференция на стадион "Ботев", организирана от Лилчо Арсов, Малу заяви категорично, че такава няма да има. Скандалното в случая обаче беше, че такава се състоя час по-късно, а Арсов нямаше никакви лични проблеми, които да му попречат да присъства на първата - оказа се, че никой не го е канил на нея.

Самата първа пресконференция започна спокойно и никой не каза нищо ново - изпълнителният директор на "смърфовете" Иван Петлешков заяви, че осъжда действията на двамата футболисти - Дани Кики и Кирил Акалски и те ще бъдат наказани от клуба, но Локомотив застава зад техните кариери и се надява те да не се проявяват отново по този начин. И двамата футболисти пък казаха на практика едно и също - че съжаляват за действията си, знаят, че са постъпили грешно и смятат от сега нататъка да показват качествата си само с действията си на футболния терен по време на мачовете.

Никой от действащите лица не реши да каже своята гледна точка, да сподели какво се е случило на терена, от къде е започнал скандала, защо са направили това, което са направили и какво ги е провокирало. Това, както и липсата на футболисти от Ботев, изнерви допълнително обстановката, като част от журналистите нападнаха представителите на двата тима, че всъщност това по никакъв начин няма да успокои напрежението между двата тима - никой всъщност не казва от къде е тръгнало всичко, защо го е направил, а на няколко пъти се заяви, че вината се поема от всички. В края на пресконференцията футболистът Дани Кики отрече да отговаря директно на журналистически въпрос, като заяви, че ако има нещо, да се пратят въпросите писмено в канцелариите на Локомотив, и тогава ще отговори. След това напрежението се вдигна още повече и петимата от Локо и Ботев, които бяха застанали пред журналистите станаха прави и срещата приключи без да се каже нищо смислено, като всички си говореха на висок глас, а част от журналистите напуснаха пресконференцията обидени от отношението на футболистите. Ето и какво казаха от началото присъстващите на пресконференцията:

Иван Петлешков: "Това бяха едни неприлични сцени, действия на лица
и футболисти, които са в разрез с идеята за футбола. Футболът е спорт, който е създаден за да създава положителни емоции, а не да води към омраза. Целта на тази обща пресконференция е да покажем, че няма напрежение между клубовете, или ако има - да го намалим. От Локомотив заклеймяваме действията на футболистите, това което двамата участници в конфликта е недопустимо, те ще понесат своето наказание, разговарял съм с тях, смятам, че осъзнават грешката си. Инициативата за тази пресконференция е моя. Не е нормално да има такова напрежение между футболните клубове в пловдив, не е нормално хората да се мразят за това, че единия е от единия отбор, а другия от другия. аз поех ангажимент всички, замесени в инцидента от страна на Локо да присъстват тук, не отговарям за действията на Ботев"

Дани Кики: "Извинявам се за моето поведение, това е недопустимо, несъответстващо с феърплея на този мач, осъзнавам грешката си и ще гледам само да се развивам във футбола, да играя за Локомотив Пловдив и да се показвам само с действията си на терена."

Думите на Кирил Акалски бяха същите: "Недопустимо беше това, което направихме, съжалявам и вече ще говоря само с действията си на терена."

Минчо Минчев, временен треньор на Локомотив: "Феърплеят е първото, което заляга в този вид спорт. Има три вида резултат - биеш, падаш или равен. Нашите футболисти много си изтърваха нервите, съжалявам много, че така се получи, аз с каквото мога се опитах да спра действията на нашите футболисти и на някои длъжностни лица на Ботев. Аз в тоя момент няма да позволя на сина си да се разхожда с тениска на Локомотив по улиците, защото не смятам, че е безопасно. Ще се радвам един ден хора с тениски на Локо и на Ботев да се разминават без проблеми по улиците. Двамата ще си понесат наказанията по вътрешния правилник, извинявам се още веднъж от името на спортно-техническия щаб за поведението на тези двамата футболисти и се надявам силно това да не се повтори."

Малу Мпасинкату: "Разбираме неприятния инцидент, който се случи след мача. Освен на двата отбора, това руши имиджа и на самия град Пловдив. От страна на Ботев мога да кажа, че всички тези участници в инцидента бяха извикани след мача, през седмицата също ще има среща, ще бъдат взети мерки срещу тях. Треньорът трябваше да бъде тук, но за съжаление още в събота имаше уредена среща за този час, в който говорим сега. Що се отнася до Лилчо Арсов, който беше от негативните участници в този инцидент, той имаше лични проблеми и за това не присъства тук. Принципът е такъв - който руши дисциплината трябва да бъде наказан, защото не може да се опетнява имиджа на клуба. Това са неща, които никога повече не трябва да се случват. Футболистите с действията си на терена са един вид възпитатели, чието поведение се предава и на феновете. Няма да има никаква пресконференция на стадион Ботев."
Още по темата: общо новини по темата: 52
15.10.2010
02.06.2010
02.06.2010
01.06.2010
13.11.2009
04.11.2009
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 04.11.2009 г.
0
 
 
Е аз тва не го бях гедал ! Нашия ги поздравява за играта ония се дърви наркомана в черно-бяло ! Да му забиеш една тупалка че да не стане от терена ! Човек от страната световен шампион те поздравява вместо да му паднеш на колене .... пффф ЮВЕ вече няма да се наричат ЮВЕ ще намразят Италия ми се струва ! хахахха
0
 
 
Едва ли тоя знаеш значението на думата "феърплей" ,ако беше така нямаше да се излагат като кифладжий.
0
 
 
Дани Кики и Киро направиха това ,което трябва жълтурите като ни бият все едно зимат КЕШ нещасна работа да се радват рядко им се случва
+1
 
 
То до мен имаше една тръба и много силно се колебаех дали да не вляза да му чупа на буфера главата!Да се порадва на малко желязо мангала!
0
 
 
Стига уе пълни улигофрени сте!КАТО МЕН :D.Абсолютно бой за нищо.
0
 
 
Това е Галя-РУСАЛКАТА,В ОБЯТИЯТА НА ЖЪЛТО-ЧЕРНИ ФЕНОВЕ!
-1
 
 
Няма нищо лошо в това че Ботев биха в тоя мач!! Трябваше да се види как група пияни италянци от 4 девозия на апенините победиха отбора на локомотив които си е провел уж нормална лятна подготовка!!Най-лошото в ситуацията е че догодина няма да може да им се върне, а може би и никога няма да се отдаде възможност!!! Трябва да се радват докато е време сега му е времето щото дето са стъпили италянци престоя е бил кратък и болезнен ще го усетете и вие братя :Д!! И е време да се научите да пеете и на италянски щото едва ли ви разбират нещо :Д :Д !! А иначе Черно-белялата вяра си я има щото черно-бялата фланелка се облича на душата а не на тялото!! И всички трябва да знаят ,че Пловдив е само ЧЕРНО- БЯЛ
-1
 
 
Видяхте ли сега кой излезна п**ка и кой се държа като мъж. Татарското кюфте даже и доблест нямаше да излезне пред камерите и да каже поне, че съжалява!!!
-2
 
 
Поне има доблестта да си признае грешката и да се извини за простотията, която е извършил. За разлика от него грилчо се скри като мишка, все едно, че не е участвал в боя. Между другото дебелия папагал днес го видях пред ІІІ -то районно. Сигурно го е викала икономическата полиция - сещайте се за какво
+4
 
 
тоя селянин кики ли е мики ли е,е пълен цървул,и да се извинява пак ще му яде главата,долния озлобен циганин!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Легенди на Ботев и Локо присъстваха на основаването на нов футболен клуб в Пловдив
Стана ясно кога Григор Димитров започва участието си в Мадрид
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Черно море се надъхва за мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: