ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Собственикът на Спартак обясни защо отборът изпадна, каза и за стадиона
Автор: Стойчо Генов 16:32 / 24.08.2021Коментари (0)4482
©
Собственикът на Спартак (Пловдив) Динко Миленчев даде безпрецедентно интервю за страницата на привържениците на отбора. Пловдивският бизнесмен демонстрира, че ръководство и фенове трябва да гледат в една посока и отговори на зададените му въпроси.

- Здравейте, г-н Миленчев, благодарим Ви, че се съгласихте да дадете едно обширно интервю за страницата на привържениците на Спартак. Нека първо да споделите няколко думи за себе си, за бизнесите Ви?

- На 50 години съм от Пловдив и най-важното от "Кючук Париж“, което още повече ме прави свързан с клуба. Бизнесите ми са разностранни, но най-вече са в областта на хазарта и развлеченията.

- Как решихте преди три години да възродите този "спящ гигант“ Спартак (Пловдив)?

- Стана някак случайно. Първоначално не съм имал намерения да се занимавам с това. Помолиха ме малко да помогна на клуба, тъй като школата беше закъсала финансово, но впоследствие все повече се ангажирах с нея и възраждането на първия отбор, докато не дойдем до днешното положение.

- Започнахме от най-ниското ниво "Б“ Окръжна, минахме и през "А“ Окръжна“ без проблеми, дойде ред и на Трета лига, но там нещата зверски се объркаха и отборът пак изпадна. Защо се случи това според Вас? Като човек, който дава парите в клуба, трябва да имате обяснение, нашето сме го казвали неведнъж?

- Започнахме от най-ниското ниво като нов клуб. Бързо преминахме двете нива и се озовахме в Трета лига. Там обаче нещата не се развиха според очакванията ни. Получи се сериозно разминаване в качествата на футболистите, на които разчитахме, че са с голям опит и трябваше да водят отбора напред. Още по средата на сезона приключихме отношенията с тези футболисти и нямаше кога да търсим други, които да ги заместят. Опитвахме се да налагаме нашите юноши, но тъй като те бяха доста голяма част от състава и поради липсата на опит от тяхна страна не успяхме да останем в групата. Не искам да обвинявам никого за случилото се, но вина имат всички по някакъв начин - и футболисти, и ръководство. Мога да кажа, че и малко подценихме ситуацията.

- От тази година предприехте драстични мерки и назначихте ново ръководство в лицето на Денис Хасан и старши треньор Данаил Бачков, по наше мнение много правилно решение. Какво очаквате от тях?

- Очакванията ми и към двамата са големи и се надявам, че с общи усилия ще успеем да се върнем в Трета лига. Бачков е добър треньор, амбициозен човек, който много разбира от футбол. Денис е не само амбициозен, но и човек с идеи и с огромно желание да постигне нещо. Също така е и много добър мотиватор и успява да направи колектив и да го сплоти.

- Като президент на Спартак, какви са бъдещите Ви планове с клуба в дългосрочен аспект, къде искате да видите отбора?

- Смятам, че трябва да вървим нагоре, стъпка по стъпка. Надявам се веднага да успеем да се върнем в Трета лига, а по-нататък да вървим и все по-нагоре.

- Стигаме до един много важен въпрос, може би най-важният за всички привърженици, а също така и много болна тема през годините - стадионът. Стадион "Тодор Диев“ е даден на концесия на клуба, кога реално наистина ще се започнат строителните дейности? Дайте малко повече подробности за нещата, които ще се направят и за техните срокове?

- Строителството ще започне през октомври или ноември. В момента преговаряме с фирми, които евентуално ще участват в изграждането на стадиона. На първи етап от строежа ще започнем от ремонта на съществуващата трибуна. Имаме срок в концесионния договор стадионът да бъде изграден в най-дългия вариант за 7 години, но се надявам да успеем да го завършим за в пъти по-кратко време.

- Сам ли издържате клуба, имате ли помощ от други хора, фирми и ако да - кои са те?

- Абсолютно сам издържам клуба и на този етап нямам спомоществователи, но занапред се надявам да има и такива рекламодатели.

- Спартак за Вас е…?

- Проект от обществено значение, който надявам се да успея да възродя по най-бляскавия начин и да носи радост на привържениците си.

- Какво бихте казали на привържениците на Спартак, които през годините преживяха наистина много неволи, свързани с любимия клуб?

- Надявам се никога вече да не се налага да преживяват това, което премина. Всички тези неволи да са отминали, да не се случват вече и клубът да върне старата си слава.

- Пожелаваме Ви преди всичко да сте жив и здрав, Спартак скоро да има един стадион-бижу, а с него и амбициите да стигнат до футболния елит, където е мястото на този голям отбор.

- Благодаря.
Още по темата: общо новини по темата: 90
09.06.2022
08.06.2022
03.06.2022
01.06.2022
29.05.2022
27.05.2022
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Най-добрият български съдия свири решаващ мач на Спартак
Спартак се готви усилено за дербито със Саяна
Спартак се стяга за битка! "Гладиаторите" обявиха голяма цел
ФК Спартак: Елате в Марково и ни подкрепете в дербито! Голямата ни цел е Втора лига!
Всичко или нищо за Спартак! Следващите три мача ще покажат посоката на "гладиаторите"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: