ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (23)
ФИФА отдели огромно внимание на една от най-добрите български футболистки
Автор: Стойчо Генов 16:25 / 29.04.2021Коментари (0)2605
© imago images
Симона Петкова е една от малкото българки, които са професионални футболистки. 27-годишната габровка даде доста интересно интервю пред сайта на световната футболна федерация ФИФА. Поводът беше предстоящото участие на страната ни в квалификациите за световното първенство по футбол за жени в Австралия и Нова Зеландия през 2023 година.

Тегленето на жребия ще е утре (30 април) и в него ще участват 51 отбора, включително и България, която е на 78-о място в класацията на ФИФА.

"Малко вероятно е жребият да бъде благосклонен към нас. Всеки мач ще е истинско предизвикателство за нас. Трябва да се съсредоточим върху себе си, а не върху опонентите си. Но очевидно съм щастлива, че мога да участвам отново в тези квалификации. Това е идеалната възможност да покажем нашия потенциал и качества", заявява пред сайтът на ФИФА 27-годишната габровка, която в момента играе в швейцарския Лугано.

Симона Петкова е родена 1993 година, два месеца и половина преди легендарната победа на България с 2:1 срещу Франция на "Парк де Пренс" на 17 ноември.

"Това е един от най-страхотните моменти в нашата футболна история. Вторият гол на Емил Костадинов ни позволи да си осигурим билета за САЩ'94, а след това нашите футболисти зарадваха целия народ. Това беше върхът на българския футбол", казва още Симона Петкова. Тя бе избрана за Футболист №2 на България за 2020 година, като в анкетата бе изпреварена само от Евдокия Попадинова.

Петкова е и една от малкото футболистки в настоящия национален отбор на страната ни, които са изпитвали радостта от достигането до голям турнир. Тя бе част от тима, участвал в квалификациите за Световното по футбол до 20 години, което се проведе в Канада през 2014 година.

"Това беше началото на кариерата ми. Резултатите не бяха това, което искахме, но все пак беше много полезно изживяване за мен като млад играч", припомня си халфът на Лугано. В кариерата си българката има мачове още за английските Лийдс Лейдис и Уотфорд, както и италианските Бари и Емполи.

"Вярвам в нашите възможности. Винаги има надежда. Предлага ни се чудесна възможност, която трябва да използваме, като работим усилено, за да си дадем най-добрия шанс. Българският женски футбол е изминал дълъг път, но все още има много неща за подобряване. Въпреки това смятам, че ние може да поднесем изненада", прогнозира пред ФИФА чаровната българка.
Още по темата: общо новини по темата: 285
12.03.2024
06.02.2024
18.12.2023
11.12.2023
04.12.2023
04.12.2023
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров е близо до нов успех
Капитан на Локо повикан в националния отбор до 16 години
Революционно предложение! Ботев поиска финалът за Купата да е в Пловдив
В мач на закрито: Нов в Ботев с драматична загуба с гол в 98 минута
Академик Пловдив не успя да спре лидера в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: