ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (16) | Вчера (23)
Серията продължава - Байерн върви към нова титла в Германия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:50 / 05.04.2021Коментари (0)5000
© Getty Images
Шампионът на Бундеслигата ще остане същият - това до голяма степен стана ясно след дербито между РБ Лайпциг и Байерн Мюнхен. Баварците спечелиха гостуването в Източна Германия с 1:0, а 7 кръга преди края на сезона тимът на Ханзи Флик има 7 точки аванс пред “червените бикове". Лайпциг през този сезон като че ли беше най-близо до това да свалят хегемона от върха, но безценното попадение на Горецка в края на първото полувреме и неумението на домакините да се възползват от своите възможности в крайна сметка показа каква е разликата между шампион и претендент.

Ако до края на немското първенство не станем свидетели на безпрецедентен обрат, то Байерн ще продължи най-безапелационната серия в историята си. Мюнхенският колос върви към 9-ата поредна титла, като е все по-близо до това да заслужи Сребърната салатиера за 31-ви път!

Хегемонията в Италия и Франция е застрашена

За разлика от Германия, където спорът за първото място изглежда ясен, то букмейкъри като bwin отбелязват, че в други две лиги от европейския Топ 5 е застрашена дългогодишната доминация на лидерите. В Италия Ювентус остава все по-далеч от водача Интер, докато във Франция изненадващо ПСЖ отстъпва на Лил. А ясни индикации за предстоящите революции в Серия А и Лига 1 бяха дадени в същия ден, в който Байерн победи РБ Лайпциг.

Всъщност, в “калчото" може да се говори просто за поредна грешна стъпка на “Старата госпожа". Юве беше на път дори да загуби градското дерби с Торино, като отстъпваше 11 минути преди края, когато Кристиано Роналдо все пак се разписа за 2:2. Но това равенство беше прието почти като загуба в лагера на “бианконерите", които понесоха поредно разочарование след ранно отпадане от Шампионската лига. В същия ден Интер спечели минимално визитата на Болоня с 1:0. А “подарък" на “нерадзурите" направи и градският им съперник Милан, който не съумя да победи Сампдория у дома - 1:1. 10 кръга преди края Интер поведе с 8 точки пред Милан и с цели 12 пред Ювентус.

ПСЖ отстъпи в директния мач от Лил

Интересно съвпадение се получи в първата събота на април - и в Германия, и във Франция се срещнаха първият и вторият в класирането. Но докато в Бундеслигата Байерн затвърди хегемонията си, то доминиращата роля на ПСЖ в Лига 1 беше разклатена сериозно. Тимът на Маурисио Почетино загуби директния двубой с Лил, и то у дома с 0:1. Попадението на Джонатан Дейвид още през първото полувреме донесе успеха на Кристоф Галтие на “Парк де Пренс", като Лил поведе с точно 3 точки на шампиона. В същото време Монако разгроми Мец с 4:0, като изостава на 4 точки от лидера и има само една по-малко от ПСЖ. Изходът от дербито запали интригата в последните 7 кръга от френското първенство. За Пари Сен Жермен би било сериозен удар да изпусне титлата, а това вече е напълно реална възможност. Столичният гранд остава фаворит за първото място в крайното класиране със звезди като Неймар, Мбапе и Икарди. Този път богатите може да плачат в Лига 1.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Ботев с уточнение за безплатните билети: Всяко дете трябва да е с възрастен придружител
Арда със свирепа атака по Крумовград: Научете думата "Не" за отговор! Имате да решавате проблеми, които са публична тайна
Без резки движения - оставиха публиката на вечното дерби
Императора: Бараж Локо - Ботев ще е черешката на тортата, "канарите" са на финал за Купата
Ботев раздава безплатни билети за Славия, но с две условия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: