ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (12) | Вчера (28)
Марица игра добре, но отново загуби в четири гейма
Автор: Стойчо Генов 08:43 / 04.02.2021Коментари (1)1632
© CEV
Марица (Пловдив) се представи добре в пореден мач в своята Група C на Шампионската лига, но отново не успя да запише първата си победа в тазгодишното издание на най-престижния европейски клубен турнир. Срещу домакините от полския ЛКС Комерскон (Лодз) в зала Лудж Спорт Арена, момичетата на Лазар Лазаров отстъпиха с 1:3 (24:26, 18:25, 25:23, 17:25).

Пловдивчанки влязоха мощно в мача и поведоха с 3:0. С Александра Миланова във вихъра си в нападение, Марица продължи да диктува събитията на терена и увеличи аванса си до 12:5. От другата страна на мрежата обаче се развихри сръбкинята Катарина Лазович и с мощните си атаки помогна на ЛКС не само да догони гостенките в резултата при 17:17, но и да излезе напред. Българските шампионки продължиха да се борят равностойно, отразиха двоен геймбол за домакините, но в крайна сметка успешен пайп на Лазович затвори частта при 26:24 за полския тим.

След равностойно начало на втория гейм, ЛКС направи четири поредни точки, с които поведе с 12:9. Опитите на Марица да възстанови равенството доведоха до една точка разлика при 18:17, след което Лазович, с отлични изяви в нападение и от начален удар, отново издърпа своите напред. С точкова блокада срещу влязлата от ъгъла Силвана Чаушева домакините взеха частта с 25:18.

В третата част Жълто-сините не успяха да удържат аванса си от четири точки, който имаха при 8:4, и позволиха на противника да обърне резултата до две точки в своя полза. Ключова роля до края на гейма изигра Чаушева, която първо помогна на Марица да изравни резултата, а после заби мощно, за да спре серията от трите поредни точки, в която бяха влезли полякините, и да донесе геймбол при 24:23. Непредизвикана грешка на Лазович в атака сложи точка на спора при 25:23 за пловдивчанки.

Силите на Марица в този двубой като че ли стигнаха дотук. Устремени към второто място в класирането, волейболистките на ЛКС контролираха играта и резултата през целия четвърти гейм. Катарина Лазович направи победната точка в мача за 25:17, с която оформи актива си на общо 25 точки като топреализатор на двубоя. Тя бе заслужено обявена и за най-полезна (MVP) в срещата.

Най-резултатната състезателка на Марица Александра Миланова записа 18 точки, а Мирослава Паскова добави 15.

Турският ВакъфБанк (Истанбул) вече си осигури класиране за четвъртфиналите, след като надигра френския АСПТТ Мюлуз (Мюлуз) с убедителното 3:0 (25:15, 25:13, 25:18) в другия мач от групата за деня. С пълен актив от пет победи и 15 точки в пет изиграни срещи, момичетата на Джовани Гуидети вече са недостижими на върха в класирането.

Именно срещу ВакъфБанк излизат маричанки в последния си мач от групата утре, четвъртък, от 19:00 б.в., като двубоят ще бъде предаван пряко по БНТ 2 и EuroVolleyTV.
Още по темата: общо новини по темата: 141
01.11.2021
11.06.2021
03.06.2021
28.05.2021
28.05.2021
27.05.2021
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Толкоз некадърен треньор като тоя очилатия на Марица не бях виждал. Аз ако бях на негово място сигурно по-добре щяха да се представят. Взима почивки в които не им казва абсолютно нищо. Те сами сигурно трябва да се сещат какво да правят и как да спират противника на игрището. Именно заради него Марица загуби всички мачове в които беше равностоен отбор, но от другата страна на полето другите отбори имат истински треньори, а не статистически чучела които седят и си бъркат в носа и не знаят за какво са там. Не може да водиш със 7 точки разлика в средата на гейма и накрая да те обърнат в най-важния първи гейм. Но Марица сами са си виновни с тази политика в която всяка година сглобяват нов отбор и пускат най-добрите им състезателки да бягат, а тази година избяга и треньора, което както се вижда се отрази изключително неблагоприятно на представянето на отбора в Европа .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Изненадваща раздяла! Треньорът, който спечели 3 титли и 3 купи, напусна Марица
Маричанки вдигат пред Общината двете спечелени купи този сезон
Само една победа дели Марица от 10-а поредна шампионска титла
Девет маричанки попаднаха в разширения състав на България за Лига на нациите
Марица не даде гейм на ЦСКА в първия финален плейоф за титлата
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: