ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Блестяща победа на Академик, пловдивчани отново са в Топ 4
Автор: Стойчо Генов 22:27 / 16.01.2021Коментари (0)2072
©
Академик Пловдив грабна страхотна и изключително ценна победа срещу гостуващия Берое в мач от поредния кръг на НБЛ. Пловдивският баскетболен тим демонстрира много високо ниво, с изключение на втората четвърт, и напълно заслужено се поздрави с крайния успех след 97:89 /30:14, 21:35, 29:22, 17:18/.

Това бе 6-а победа на Академик в Лигата, в която има и 6 загуби. Същият актив има и Берое, но за пловдивчани това бе втора победа срещу този съперник, с която го измести от 4-ото място в класирането.

Тимът на старши треньора Йордан Янков игра много сърцато и организирано в защита, спечели напълно борбата под коша /43:31/ и направи висок процент в далечната стрелба - 48, успявайки в 15 от 31 опита. Пловдивчани имаха превъзходство и в асистенциите - 29:16.

Академик стартира много енергично и напористо и още от самото начало започна да трупа аванс, който стигна 16 точки след първата четвърт. Във втората обаче настъпи обрат и гостите заиграха по-точно и организирано, стопявайки пасива си само на 2 точки на почивката. За цялото първо полувреме двата отбора вкараха общо 100 точки и си поделиха по 8 тройки.

След антракта играта продължи да бъде зрелищна и резултатна. Домакините се опитваха отново да се откъснат, но гостите се задържаха в мача. Все пак 2.50 минути преди края на третата четвърт с две успешни защити и нападения и тройка на Бачев пловдивчани дръпнаха с 8 точки, след което прибавиха още една в разликата преди последните решителни 10 минути.

Повече от 2 минути в четвъртата част двата отбора не можаха да си отбележат кош, след което поредната доза силна игра на Обрад Томич и тройка на Мартин Сотиров вдигнаха разлика от 13 точки 5 минути преди края. В следващите минути Берое съкрати пасива си почти наполовина до 7 точки, но това бе всичко, което успя да направи.

Трима вкараха по 18 точки за победата на Академик - Йере Вуцица, Обрад Томич и Николай Николов. Васил Бачев добави 16 точки, от които 4 тройки. За Берое сен отличиха Брейди Роуз с 25 точки, от които 6 тройкки от 7 опита, Джими Гавин с 18 и Павел Маринов с 14 точки.

КОМЕНТАРИ СЛЕД МАЧА АКАДЕМИК - БЕРОЕ

Йордан Янков, старши треньор на Академик: Много съм доволен - това е най-добрият ни мач от началото на сезона. Имахме и спадове - през втората четвърт. Беше ясно, че ранната ни разлика нямаше как да остане, тъй като Берое е добър отбор. Изиграхме страхотен мач, играчите се раздадоха 100 процента. Успяхме да се справим с Гавин. Имам забележки, но те са свързани с липсата на фокус и липсата на опит. С течение на сезона младите ще се подобряват още. Нашият отбор играе според това каква му е мотивацията. Ще се опитаме да запазим 4-тото място, но имаме дългосрочна цел - да развиваме младите ни баскетболисти. Борбите в нападение са важна част от играта ни. Играем като отбор и това ме радва най-много.

Николай Николов, Академик Пд: Играхме много добре в началото, подходихме доста сериозно, тъй като Берое изигра добре в последния си мач. Играхме много добре в нападение, подавахме си топката и се получи интересен мач за зрителите. Имаме добри шансове за по-предно класиране, във всеки мач играем за победа. Чувствам се отлично в Академик, организацията е на много високо ниво, от мен се иска да се развивам във всички аспекти на играта.

Любомир Минчев,старши треньор на Берое: Отборът ни има проблем с постоянството. Надиграха ни в борбата ни в атака, това бе основният ни проблем. Трябваше да изиграем този мач и да го спечелим, за да държим 4-тото място, но не успяхме да го направим. Мога само да поздравя отбора на Академик за победата.

Брейди Роуз, Берое: Играхме лошо в първата четвърт, след това се подобрихме. Често излизаме от моментите ни на концентрация, което е недопустимо. Лично аз се опитвам всеки път да изляза и да дам най-доброто от себе си. Днес стрелбата ми вървеше, но да допуснеш 97 точки наистина е прекалено много.
Още по темата: общо новини по темата: 469
15.03.2024
14.03.2024
10.03.2024
07.03.2024
02.03.2024
01.03.2024
предишна страница [ 1/79 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Академик Пловдив ще опита да сътвори сензация тази вечер
Академик Пловдив не успя да спре лидера в ББЛ
Академик Пловдив загуби в Ямбол след много слаба първа четвъртина
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: