ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (10) | Вчера (28)
Марица стартира със загуба в Шампионската лига
Автор: Стойчо Генов 23:30 / 24.11.2020Коментари (2)3173
©
Българският шампион Марица (Пловдив) отстъпи пред френския първенец АСПТТ Мюлуз (Мюлуз) с 0:3 (17:25, 19:25, 13:25) в първия си мач от Група C на Шампионската лига, изигран тази вечер в зала Колодрума пред закрити врата. Това бе и първата загуба за пловдивчанки в официална среща през календарната 2020 година.

В стартовата седморка на Марица се появи Мирослава Паскова и направи своя повторен дебют за Жълто-сините, след като пропусна целия предишен сезон заради контузия. Първият гейм започна равностойно, но след отлични изяви на Джесика Агилера от сервис и на Александра Миланова в атака пловдивчанки успяха да дръпнат с три точки в средата на частта.

След това обаче позволиха на противника не само да изравни при 16:16, но и да поеме контрол върху играта, за да спечели с убедителното 25:17 след осем поредни точки.

Вторият гейм бе почти пълно повторение на първия. Два поредни аса на Миланова донесоха предимство на Марица с 10:7, но Мюлуз отново успя бързо да се върне в резултата. Една трудно извадена топка донесе успех на гостенките за 17:15 и това като че ли отново ги окрили да наложат надмощие и да удвоят преднината си след 25:19. Французойките продължиха да тормозят маричанки с мощните сервиси най-вече на Леандра Олинга-Андела и Летисиа Мома Басоко и през третата част.

И системата за видео-повторения като че ли беше изцяло на страната на Мюлуз в този гейм. Домакините така и не съумяха да намерят устойчиво противодействие на вдъхновената игра на противника във всички елементи и отстъпиха с разгромното 13:25.

Камерунката Летисиа Мома Басоко стана топреализатор на двубоя с 15 точки за победителките, а за най-полезен играч на мача (MVP) бе обявена нейната съотборничка Елена Казот. Най-резултатна за Марица беше Александра Миланова с 14 точки.

В първия мач от програмата на турнира в Пловдив, игран по-рано днес в Колодрума, турският ВакъфБанк (Истанбул) срещна сериозен отпор от полския ЛКС Комерскон (Лодз), но успя да се наложи чисто с 3:0 (25:23, 25:17, 25:22). Особено интересен беше краят на първия гейм, в който туркините губеха със 17:23, но направиха осем поредни точки и обърнаха резултата. Най-резултатна в мача беше американката Мишел Барч-Хакли с 14 точки за ВакъфБанк. Тя бе обявена и за MVP на двубоя.

Във втория състезателен ден в сряда, домакините от Марица ще се изправят срещу ЛКС от 18:00 б.в., а от 20:30 б.в. ще се срещнат Мюлуз и ВакъфБанк.
Още по темата: общо новини по темата: 141
01.11.2021
11.06.2021
03.06.2021
28.05.2021
28.05.2021
27.05.2021
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Това е нивото на българския женски волейбол в момента.Слабо вътрешно първенство,неподготвени за големия волейбол треньори. И" господ" Петков да дойде с този състав резултата ще е същия!
+1
 
 
Без Лора Китипова, Емилия Димитрова, Христина Вучкова (Русева) - Паяка, Дженифър Крос, и най-вече треньора Иван Петков, този отбор падна като ниво с поне 2 класи надолу. Никакво надграждане няма да има тази година, нещо повече очаквам само загуби докрая и най-слабото представяне в груповата фаза за Марица тази година. Та ние от най-слабия отбор от 3-те останали на хартия загубихме категорично с разлика и в 3-те гейма като домакин, за какво говорим въобще. Явно това че няма публика влияе много зле на нашите и няма кой да ги "вдига" когато изпаднат в дупка, а в този мач тези моменти бяха изключително много. Тази нова кубинка незнам закакво са я взели ама не знае къде се намира, нещо подобно на онази канадка черната дето я бяха взели само за срещите от ШЛ преди 2 години. А този новия треньор - абсолютен новобранец. Той още го е страх забележка да им направи камо ли да им се скара. Какъв респект може да имат състезателките от такъв човек? Казва им да правят неща които и аз мога да им кажа на негово място. Французойките не са като единици някакви много по-добри от нашите като индивидуална класа, но тренера на французойките все пак е италианец, и нашия новобранец е на светлинни години от него като ниво. Отделно от това и на другите 2 отбора треньорите са италианци, единия е даже легендата в женския волейбол Джовани Гуидети, тъй че нищо добро не очаква нашите. Единственото хубаво е че пуснаха в игра 14-годишно момиче от школата което да вкуси малко от атмосферата на Шампионската лига.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Треньорът на Марица: Готови сме за плейофи през два-три дни
Марица започва същинската битка за 10-а поредна шампионска титла
Хегемонът Марица завършва днес редовния сезон с домакинство на Хектор
Девойките на Марица се класираха за държавните финали, без да загубят гейм
Марица организира за пети път турнира в памет на Николай Диманов
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: