ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (26) | Вчера (28)
"Колодрума" става предпочитана зала за подготовка на колоездачи от цяла Европа
Автор: Стойчо Генов 17:23 / 18.11.2020Коментари (0)2977
Многофункционалната спортна зала "Колодрума“ е на път да стане предпочитана зала за подготовка на много национални отбори по колоездене на писта от цяла Европа. Това заяви Драгомир Кузов – президент на българската федерация по колоездене след проведеното преди дни Европейско първенство по колоездене на писта.

"Колодрума“ е оставил отлични впечатления сред всички състезатели, треньори и технически лица и веднага след приключване на шампионата са постъпили и първите заявки за подготовка на национални отбори в Пловдив.

Свои запитвания вече са отправили отборите на Ирландия, Русия, Чехия, както и световният гигант в колоезденето - Италия. Съседните ни балкански страни също искат да провеждат подготовката на своите състезатели тук, допълни още Кузов.

Отлична оценка са поставили и от щаба на отбора на Великобритания, където има няколко покрити колодрума. Британците са сравнили залата в Пловдив с тази в Манчестър, която се смята за една от най-добрите в света.

"Получихме специални благодарности от всички участници. Те бяха впечатлени от условията, които предлага зала "Колодрума“ и от организацията на първенството от страна на Община Пловдив. Общото мнение е, че се е получил много сериозен шампионат в невиждани досега условия на пандемия, а испанските медии не спират да пишат за първенството“, заяви Драгомир Кузов.

За пръв път от 30 години на европейско първенство присъства представител на Световната федерация в лицето на Винсен Жак, директор "Международни отношения“, който също се е ангажирал до помогне на възраждането на този спорт в България.

"Много съм доволен, защото първенството изпълни основната си роля – да покаже на европейското колоездене с каква модерна зала разполага Пловдив. Това бе и основният ни замисъл с кмета Здравко Димитров още на първите разговори за домакинство на шампионата в началото на годината – да презентираме "Колодрума“ пред цяла Европа и да поканим тук водещи отбори да провеждат своята подготовка“, заяви след шампионата заместник-кметът по спорт на Пловдив Георги Титюков.

Той е имал много ползотворна среща с вицепрезидента на Европейската федерация Александър Гусятников и с генералния секретар Енрико дела Каса, на която е присъствал и Винсен Жак. Гостите са посетили спортния комплекс "Отдих и култура“ и са останали впечатлени от условията там, а президентът на Българската федерация Драгомир Кузов се е ангажирал лично да съдейства още от следващата учебна година в Спортното училище "Васил Левски“ да бъде разкрита паралелка с профил колоездене.
Още по темата: общо новини по темата: 41
24.03.2021
02.02.2021
01.02.2021
28.01.2021
12.11.2020
10.11.2020
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Легенди на Ботев и Локо присъстваха на основаването на нов футболен клуб в Пловдив
Стана ясно кога Григор Димитров започва участието си в Мадрид
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Черно море се надъхва за мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: