ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Бандаловски: Феро не постъпи мъжки! Той е един от най-големите виновници за случващото се в Ботев
Автор: Стойчо Генов 19:22 / 23.09.2020Коментари (4)6713
© Plovdiv24.bg
Освободеният от Ботев (Пд) Иван Бандаловски направи шокиращи разкрития за случващото се в клуба. Бранителят разтрогна вчера своя договор и вече загатна за огромните проблеми в Коматево чрез публикация в личния си профил в Инстаграм.

Днес защитникът гостува в студиото на Спортал и обвини конкретно треньора Ферарио Спасов, че не е постъпил мъжки. Бившият национал назова и каква заплата взима наставникът на жълто-черните.

Ето какво каза Бандаловски пред колегите от Спортал:

"Имам 21 мача като титуляр за клуба. Играл съм всички мачове без смяна. След злополучния мач с Монтана видяхме, че г-н Ферарио Спасов си подава оставката пред цяла България. Имаше среща между г-н Караславов, хора от новото сдружение и старото. Изведнъж дойде ръководството и казаха, че имат решение Бандаловски и Лъчо Балтанов да бъдат отстранени от отбора. Целият отбор беше в шок. Питахме какво става и г-н Караславов ни каза, че сега не може да каже. Отборът не искаше да тренира. С Лъчо им казахме да излизат да тренират. Беше неуважително. Не ни казаха за какво става въпрос".

"Отидохме да обсъдим ситуацията с Караславов и той ни каза, че треньорският екип е решил единодушно да отстрани Лъчо и мен. Попитахме каква е причината, но Асен Караславов ни каза, че решението е на Ферарио Спасов. Вчера питахме Ферарио, а той прехвърли вината върху друг. Изобщо не знаем за какво става въпрос. Казах му да бъде мъж и да каже за какво става въпрос. Той нито веднъж не пое отговорност и не каза нещата в очите. Разбрахме, че той не си е подал оставката в отбора, а само пред телевизията.

Имаме информация и от други хора в клуба, че причината е голямата заплата, която взима г-н Спасов. Той взима 15 000 лева, което е много за българските стандарти. Не иска да напусне сам, а да е уволнен заради голяма неустойка. Този човек не си държи на думата и иска да обвини друг за неговите несполуки. Спасов е един от най-големите виновници за случващото се в отбора. Физически сме много зле, никой не знае къде се намира на терена".

"Нормално е да има импулс, когато има нов отбор. Имаме три тренировки. Тактики не се тренират и физика. Тренировъчният процес е несериозен. Други хора като Неделев, Шоколаров и Генев също могат да бъдат нарочени. От Неделев очакват пари, за разлика от Генев и Шоколаров. Тези хора не са мъже и не ти казват нищо в очите. Аз винаги съм в играл. Изведнъж това дойде като гръм от ясно небе.

Горе-долу бяха добре нещата преди г-н Самуилов да напусне. Г-н Караславов си е подал оставката, но няма кой да му я приеме. Г-н Благов държи нещата организационно. Има 200-300 фенове на Ботев, които правят това нещо. Те изгониха г-н Самуилов с транспаранти. Г-н Палийски също е дал много пари на Ботев през годините. Влизат г-н Гиздаков и г-н Златев, които на 30 въпроса ни отговориха, че вървим по пътя на Левски. Питахме го какъв ще бъде пътят, а те ни казаха, че нямат пари и тепърва ще търсят спонсори. Разбрах, че дори нямат пари да направят одит в клуба. След това щели да кажат какво става в клуба, но сме тръгнали по пътя на Левски".

"Казахме на Гиздаков да отива при г-н Самуилов и да го моли да си връща акциите. Не е реално някой да ти казва как да си харчиш парите. Моделът "бащица" много трудно може да бъде променен. Дори Звезда и Партизан имат богати спонсори, които наливат пари. Шансът е или г-н Самуилов да се върне, или да дойде някой спонсор. Сега няма никаква атмосфера в отбора. Не знам какво иска да направи това ново ръководство. Г-н Гиздаков има бизнес с трима работници. Не виждам как ще издържа Ботев. В България има всякакви болни хора".

Треньорското ръководство играеше и двойна игра заради тези заплати. Мисля, че са малко нереални тези заплащания. Никой му няма респект вече на Спасов. Никой не иска той да е треньор на Ботев вече. Ние сме изкупителните жертви. Тошко Неделев също ще е такава, но го гледат като златна кокошка и се надяват да вземат някакви пари. В касата има 20 000 лева. Чакат се някакви пари от Коко Илиев, с които да се погасят две заплати".

"Аз не искам да се харесам на всички, а само на хората, които ме уважават. Бултрасите са едни от най-добрите фенове в България. Те дават всичко за Ботев. Това са истинските ботевисти, а не някакви, които искат да стават известни по форумите. Аз едва ли ще се върна, каквото и да стане. Разбрали сме се за пари, ама дали ще има изобщо в клуба. Никой не иска да даваш 4-5 милиона и да те псуват. Аз исках само да кажа каква е ситуацията в клуба".

"Бихме Локомотив и бяхме най-великите, след 4-5 кръга не ставахме за нищо, което е нормално за България. В клуба не се мисли реално за футбол и това си оказва влияние. С това треньорско ръководство няма да стигнем до никъде. Аз имам договор до лятото. Те ми платиха. Хубаво е да играеш с млади футболисти, но не можеш да играеш само с тях.

Асен Караславов каза, че решението е еднолично на треньорското ръководство. То няма какъв план да се направи в клуба. Асен Караславов и той е в оставка и иска да си ходи, но няма кой да му подпише оставката. Това е грозно. Ботев е третият отбор с най-много фенове в България, но нещата са много объркани. Не знам как ще намерят спонсор с този коронавирус. Г-н Борисов не може да се занимава само с идиоти. Човекът прави всичко за българския футбол, но има група от 200-300 идиоти. Аз казвам реално какво мисли отборът".

"Мисленето на футболиста е много специфично. Като няма пари, финанси и сигурност, е нормално всичко да се събере. Новото ръководство провокира хората да пишат по фейсбуци, вадят плакати и обстановката се нажежава. Напрежението в Ботев беше все едно си в Реал Мадрид. Видяхте как се справихме с това напрежение - 5 точки в 4 кръга. С ЦСКА, Локомотив и Берое не играхме лошо. От мача с Арда всичко в отбора е потоп. Настана един хаос. Доста хора хранят семейства и имат по две деца, плащат кредити. Откъде ще вземеш тези пари?"

"Лъчо Балтанов искаше да свърши кариерата си в Ботев. Играл е много мачове на инжекции, но го изгониха като мръсно куче, без да проведат разговор с него. Лъчо е дал много за Ботев, но се отнесоха смешно с него. След като казах за какво става въпрос, се надявам феновете, които не са на моето мнение, да помислят по друг начин. Винаги ще уважавам Ботев като клуб и феновете на отбора. Мислех да играя по-дълго време в Ботев. Имаше хубави мачове, които не се забравят. Имаше и хубави моменти, не е само негативното. Миналата година дойдох, но имахме къса скамейка. Това е най-лошото състояние на Ботев, така ми казаха момчетата. Клубът няма големи задължения. Има към НАП, но те се разсрочват. Мисля, че е съвсем реално ако дойде човек с пари, да издържа клуба".

"Левски направиха добър отбор с юноши на клуба. Надявам се Ботев да се вдигне и всеки да играе за себе си поне до декември. В един мач нищо не се знае. Играе се на Коматево, където стадионът е много неприятен. Не съм приеман добре от феновете на "Герена", въпреки че нямам нищо против клуба. В ЦСКА съм бил капитан и се разбирам с феновете. Два-три клуба ми звъняха още на следващия ден, след като разтрогнах. Има оферта и от чужбина. Възможно най-бързо ще взема решение, за да мога да играя. Чувствам се добре физически".

"Срещу Унгария мачът ще бъде по-труден, защото е по-голям залогът. Имаме шанс. Както видяхте, с Ейре и Уелс играхме доста равностойно. Унгария е отбор на тяхното ниво. Никога не съм се отказал от националния отбор. Щом Петър Заневиграе в националния отбор, а е с година по-голям от мен... Нормално е да има подмладяване. Един път бях много близо до завръщане в ЦСКА, когато Любо Пенев беше там. С удоволствие бих се върнал в ЦСКА, защото клубът винаги ми е бил на сърцето. Там си има ръководни органи - Стойчо Стоилов и Гриша Ганчев. Финансово не е толкова важно за мен. Бих завършил кариерата си там".

"Работов е много добър футболист и има още много да учи. Митко Тонев, Слави Шопов, Крис Добрев имат качества. Ако се работи правилно с четиримата, имат голям потенциал. Всички те са на 18-19 години. Сега е техният момент и ако не го грабнат, няма кога. Точно тези четиримата трябва да се налагат в Ботев и клубът да извади хубави пари от тях".
Още по темата: общо новини по темата: 707
17.02.2022
13.07.2021
30.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
27.05.2021
предишна страница [ 1/118 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Евала Банда, каза им го на Родопските помяри! Закривай катуна!
-3
 
 
На крив х*й вълната му пречи...рџ?‚рџ?‚рџ?‚
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
"Канарчетата" се похвалиха с повиквателни за националните отбори за девойки
Черно море загрява за Ботев с отбор от Втора лига
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: