Дезакаризация, почистване и варосване преди Великден в Асеновград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:27 / 15.04.2020
4597
250 чувала с отпадък събраха в рамките на вчерашния ден служителите от чистотата в Асеновград. Традиционната предпролетна акция бе проведена по улица "Цар Иван Асен II" – от стария гробищен парк към Козановско шосе. Освен пътното платно, са почистени регулата и тротоарите. Кампанията продължава при благоприятни метеорологични условия. Сметопочистващата фирма в Асеновград извози отпадъците до депото в града. При почистването бяха спазени всички изисквания, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването – работещите носеха лични предпазни средства и спазваха отстояние 2 метра един от друг. След почистването, бе извършено и варосване на тротоарните бордюри по улиците "6-ти януари", "Съединение", "Марица", "Васил Левски", "Александър Стамболийски", "Княз Борис I", "Христо Ботев" и булевард "България". Община Асеновград призовава гражданите да не паркират автомобилите си от 07:00 ч. до 15:30 ч. на улиците "Стоян Джансъзов" и Козановско шосе, по които предстои почистването и варосването, с цел да не се възпрепятства извършването им.

По график в различни зони на града бе осъществена и дезакаризация. Пръскане с препарати против кърлежи се осъществи по тревни площи и против комари - в речните корита на територията на Асеновград. Дезакаризация е извършена в Централна градска част, около Исторически музей, читалище "Родолюбие" и в парковете при Пожарната служба и срещу ОУ "Христо Ботев", по градини на улиците "Асенова крепост" и "Съединение", както и на площад "Академик Николай Хайтов". При подходящи метеорологични условия ще продължи пръскането срещу кърлежи в Градския парк и в малката алея межди Старата пловдивска автогара и "Пешеходния мост", както и в градините и парковете по улица "Цар Освободител".

Община Асеновград апелира гражданите да спазват мерките, наложени от министъра на здравеопазването, чрез които се забранява посещението на паркове, градини, спортни и детски площадки и други открити пространства за времето на извънредното положение, с цел ограничаване разпространението на заразата с COVID-19.

Виж коментарите (0)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).