ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
ВиК отговорно за ранното затваряне на "Ал. Стамболийски" и провалените празници на жителите на "Южен"
Автор: Георги Кирилов 11:13 / 06.12.2022Коментари (8)12238
© Plovdiv24.bg
Абсолютна драма за живеещите в район "Южен" се оказа затварянето на част от бул. "Александър Стамболийски" заради големия ВиК проект Южен обходен колектор. Коледният подарък за пловдивчани са огромните задръствания и много нерви. И не на последно място - поредното неспазено обещание.

Първо булевардът нямаше да се затваря за движение. После се оказа, че все пак трябва да се спрат колите, но това ще стане след Нова година, за да не се притесняват хората по празниците. Изненадващо обаче, още в началото на декември, движението по част от булеварда бе спряно. Какво всъщност се случи? Отговор дават от ОП "Организация и контрол на транспорта":

"Общината положи усилия да отложи за след празниците затварянето на части от бул. "Александър Стамболийски" във връзка с различните етапи от изграждането на южния обходен колектор по проекта на ВиК. По този въпрос дори беше постигнато разбиране на среща на заместник-кметове с техническия ръководител на обекта.

Затварянето от 5 декември е поискано от страна на ВиК по молба на фирмата-изпълнител с мотива, че всяка отстрочка ще се отрази отрицателно върху линейния график. Община Пловдив, както и Пътна полиция, проявиха разбиране, тъй като става въпрос за милиони левове по много важен за града европейски проект.

В момента е затворен само участъкът от кръстовището с ул. "Димитър Талев" до продължението на бул. "Македония", което се намира срещу затвора. Кръстовището с "Димитър Талев" остава отворено. Временната организация на движението е съобразена така, че създава възможно най-малко проблеми за придвижването на пловдивчани преди празниците.

Община Пловдив моли гражданите за извинение и се надява на разбиране от тяхна страна. От "Организация и контрол на транспорта" предупреждават шофьорите да се съобразяват с посочените на указателните табели обходни маршрути."

От ВиК обаче не е поискано нито извинение, нито е проявено каквото и да е разбиране към жителите на Пловдив.

От повече от година водното дружество се управлява по скандален начин от временно изпълняващия длъжността управител Огнян Кулишев

Очаквайте още днес в Plovdiv24.bg скандални разкрития за нередностите във ВиК Пловдив и до какви последствия ще доведат те за временния управител.

През октомври кметът Здравко Димитров съобщи, че трафикът в "Южен" ще бъде отпушен с нов път на мястото на глуха жп линия. Няма яснота докъде е стигнало развитието на това намерение. Идеята е улицата да свързва "Коматевско шосе" през "Поручик Въльо Стефов" и "Димитър Талев", като по този начин се създаде алтернативно трасе за придвижване след затварянето "Александър Стамболийски". Дори да се пристъпи към реализацията на проекта, административната процедура е толкова продължителна, че няма да се приключи за месец-два.


Още по темата: общо новини по темата: 129
22.04.2024 »
11.04.2024 »
10.04.2024 »
02.04.2024 »
31.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/22 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
-Алооооо,енергото ли е? - Не, ВИК сме господине?!
0
 
 
Пловдив ми е Лондон, ама в центъра на Лондон с автомобил по бързо се придвижвам от колкото в Пловдив. Нито пътищата са пътища нито управлението светофари всичко е леш. Отгоре на всичко пътищата дето ги няма пък и затворени за ремонти без да се ремонтират и то с месеци, едно платно на булевард се прави 5 месеца, как се асфалтират пътища по 20км за 1 месец а в града една улица се прави с години и пак нищо не става от нея...
+1
 
 
Абсолютни безхаберници и нищо правещи малоумници!
+3
 
 
- Тя беше като уличка в Кючук Париж по времето на кмета Зико! - Малка, китна и красива ли? - Не. Разбита, разкопана и с две големи дупки! Преминаваш и псуваш! Из романа “Зико. Позорът на един град!” - автор Бойко Борисов.
+4
 
 
ВиК са прогнили отвсякъде, половината служители не ходят на работа и бачкат на частно, другите ходят по лични задачи със служебните коли и гориво в работно време, и естествено шефовете са най-големите скатавки и толерират тоя комунизъм. А ние плащаме....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Специализирани полицейски операции в страната
Великден 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: