ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Три месеца дупка в асфалта Здравко Димитров не може да оправи, пробив на Водната палата тръгнал да прави
Автор: Данислава Вълкова 08:46 / 29.10.2022Коментари (2)4190
Вече три месеца има компрометиран участък на булевард “Санкт Петербург", близо до кръговото кръстовище с булевард “Освобождение" до SPS, непосредствено до спирката. Сагата се влачи дълго време и няма изгледи скоро да приключи. През месец август Plovdiv24.bg забеляза пропадане на новия асфалт, положен преди само девет месеца. По-късно мястото беше обградено с ленти и знаци шофьорите да внимават. След като беше премахнат асфалтът, вече близо месец дупката стои неремонтирана. На въпрос, от страна на редакцията ни, кога най-после ще бъде оправен участъкът, покрай който непрекъснато преминават автобуси, Община Пловдив мълчи вече няколко дни.

В съседство се намира една от най-дълго ремонтираните улици - “Ген. Радко Димитриев", където повече от една година жителите от кв. “Гладно поле" са в капана на безконечни ремонти на едни 900 метра. 

По информация от община Пловдив ремонтът трябваше да приключи в края на месец октомври. В края пък на месец септември трябваше да е отворена за движение част от улица “Богомил" до новооткрития още през март, но все още затворен за деца филиал на детска градина “Чайка"

Да си припомним, че ул. “Лев Толстой" също закъсняваше със срока, застой има и при пробива “Модър - Царевец", улица “Даме Груев", мудно върви и "Брезовско шосе".

При всички тези затруднения и при факта, че пропадането на бул. “Санкт Петербург" седи трети месец защо кметът Здравко Димитров еднолично решава (бел ред. - решенията в Общинския съвет се взимат след направени предложения от кмета) да прави пробив до Водната палата, чийто срок няма да бъде спазен и чиито средства от 10 млн. лв. едва ли ще стигнат.

За отговор на този въпрос не държим, фактите сами говорят, пък и нито политиката на Здравко Димитров, нито неговото политиканстване все още са достатъчно убедителни в необходимостта, целесъобразността и ефикасността на пробива на Водната палата - три думи, които всеки кмет на Пловдив трябва да знае и прилага с цялата отговорност на управлението си.

Важно е да стане ясно, че като институция Община Пловдив борави единствено и само с документи и безпочвените твърдения на заместник-кмета Пламен Райчев са напълно излишни, а именно: "В кореспонденция с управляващия орган средствата, разходвани по проекта ще трябва да бъдат възстановени. След лични разговори със заместник-министрите, които отговарят по оперативната програма, имаме уверението, че по проекта няма да имаме никакви санкции. Единственото решение, което може би ще бъде взето, но няма още такова решение, е да възстановим стойността на разходите по построяването на всички инфраструктури в района в зоната на припокриване. Изчислили сме, че това са около 300 000 лева. В момента управляващият орган прави проверка, има констативен протокол, заедно с тях са обсъдени тези зони, очакваме и решение за тези зони от управляващия орган", край на цитата.

Сега логичният въпрос е колко са достоверни тези разговори, с кои точно заместник-министри са правени, при положение, че в последната година и половина правителствата се сменяха по-често от носни кърпички по време на настинка и същите тези хора дали въобще са на работа, и дали ще останат там с оглед на ново правителство. Явно за г-н Райчев 300 000 лева са малко, защото той ги изрича с такава лекота, нека не забравя обаче, че тези средствата са публични, те са от пловдивчани.

Отделно ироничните квалификации към пловдивчани, които кметът Здравко Димитров си позволи да изкаже в публичното пространство само показват какъв кмет е той и как не си дава сметка, че всяко едно решение е в следствие на политика - при него по-често недалновидна отколкото обратно. Ако този проект се направи, той ще е с много компромиси - най-много от страна на пловдивчани. Слава Богу, Пловдив е най-старият жив град в Европа и съществува въпреки своите управници и ги надживява.


Още по темата: общо новини по темата: 101
11.02.2024 »
16.01.2024 »
19.10.2023 »
12.10.2023 »
22.01.2023 »
06.01.2023 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И как да отговори този псевдо кмет и неговите безхаберници! Вероятно очакват гербаджийско правителство, за да "покажат" на стадото, че те са "оправили" проблемите. Тотални палячовци!
0
 
 
ПРИКАНВАМ КМЕТА НА РАЙОН ЦЕНТРАЛЕН ДА МИНЕ ПЕША ПО ТРОТОАРА ОТ СТОЧНА ГАРА ДО ТРИМОНЦИУМ ОТ ИЗТОЧНАТА СТРАНА И ПОСЛЕ ДА КОМЕНТИРА - ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: