ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Синята зона тръгна на юруш, общината не предупреди пловдивчани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:55 / 02.10.2010Коментари (24)8889
Полицаи задържали инкасатора от новото общинско предприятие "Синя зона, паркинги и гаражи" Младен Николов, докато си работел в четвъртък следобед, събирайки по левче за час престой от автомобили, паркирали по ул. "Капитан Райчо".

"Мислеха, че прибирам парите за себе си. Държаха ме, докато се свържат с директора и изяснят обстоятелствата", разказа поизплашилият се от случката Николов пред Plovdiv24.bg, който по сигнал на читатели първи съобщи, че по централната улица вече се събира такса за паркирането - всеки делничен ден от 8 до 17 ч..

"Няма лъжливи инкасатори. Улица след улица синята зона постепенно ще се разширява. Притеснен съм за хората, защото мнозина ги вземат за самозванци", обясни контрольорът Трайко Иванов.

Служителите от новата фирма все още нямат униформи, надянали са сигнално-жълти елечета без специални обозначения, каквито има всеки шофьор. Само върху една скромна табелка е изписано кои и какви са.

Още при влизането по "Капитан Райчо" от бул. "Цар Борис ІІІ Обединител" е сложен макар и скромен обозначителен знак. Новото предприятие постепенно щяло да влиза във владение по 86-те улици, които според приетото от Общинския съвет решение обособяват синята зона в карето между булевардите "Източен", "Христо Ботев", "Васил Априлов" и "България". Паркоместата трябва да достигнат 2400, а събраните приходи ще постъпват в общината. Постепенно ще се въвеждат безкасовите плащания и таксуването чрез SMS-и. Новото предприятие стопанисва и 14-те общински паркинга, където таксата за час престой засега е 2 лв.

Общината, която повече от година тръби, че ей сега, до месец-два, ще почне да печели от синята зона, накрая, когато наистина се нае да я прави, забрави да уведоми пловдивчани и ги озова в небрано лозе да не знаят защо им искат пари. Нещо повече - дори полицията се оказа сюрпризирана и тръгна да арестува инкасаторите.




(с) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 265
21.04.2024 »
16.04.2024 »
01.04.2024 »
10.01.2024 »
05.10.2023 »
28.08.2023 »
предишна страница [ 1/45 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Така като гледам снимките на тези измекярски знаци вързани с тел, ниско и не на отделни стълбове, трябва да отида и да си блъсна главата в някой от тях.После да си изкарам медицинско, да цитирам закона за пътеуказателните табели и да ви осъдя.Лошото е,че като ви осъдя, на вас пак няма да ви пука, ще ми платите с моите пари от данъци защото сте нагли и се мислите за недосегаеми.Май трябва да се направят промени в закона и да можем да съдим персонално некъдърни административни служители, не да лежат в затвора, а да плащат от собствения си джоб собствените си недоглеждания
0
 
 
Никъде в сайта на общината не пише за тази синя зона.(стои си старата наредба 2)Ние "господа общинари"как да разберем за тази синя зона.А тези дето живеем на центъра как да си извадим прочутите пропуски за паркиране от днес за утре, като за старите чакахме месец.Така както я карате с кмета май няма да изкарате друг мандат,не той да се пъчи, че се замислял да не се кандидатира,няма да ви искат хората Защото само усложнявате живота,работите на парче без никаква идея,и карате по пътя на най-малкото съпотривление.Нямате стратегия а въвеждате правила и после се чудите какви поправки да гласувате,да върви там заплатката, да се мотате на топло,само и само да не излезете между хората да ги питате за тяхните проблеми
0
 
 
Супер смешници са ееей. Синя зона в Пловдив... а ве я бягай от тука уе... утре ще ми искате пари, че спирам пред нас на паркинга, в други ден, че ви дишам от въздуха. Едно време като не е имало сини зони и платени паркинги обищината да не е била по-бедна. Ще ви кажа една тайна ПО-БОГАТА е била защото всичките пари са отивали по предназначение а тези който са крали от тях в БЕЛЕНЕ.
+3
 
 
Като е синя зона защо липсва хоризонтална маркировка та да се знае,че това е точно зоната?
+1
 
 
"Паркоместата трябва да достигнат 2400, а събраните приходи ще постъпват в общината." Къде, къде..?
0
 
 
Все още служителите от ОП "Синя зона паркинги и гаражи" ипозлват униформите на "Общинска Охрана" ЕАД която е в ликвидация. Понеже още не са им приготвили униформи временно ще изпозлват тези ЕАД-то.
-4
 
 
Кметчето ни направи от града червена зона , така че , синята зона трудно ще тръгне! Знаците хванати с тел са поредното доказателство за управленския капацитет в общината!
+1
 
 
Чл. 41 (1) Пътният знак, поставен отдясно, е валиден за цялата широчина на частта от платното за движение, предназначена за движение в съответната посока. С допълнителна табелка валидността на някои знаци може да бъде ограничена само за една пътна лента от платното за движение. На снимката има 3 пътни знака, единия забранява паркирането, втория указва че колите се вдигат а третия че това е паркинг (закачен с тел). Кой от трите е верния се пита в задачата.
+2
 
 
И как ще разбера че е нечии служител бе? То така както са я подкарали от общината, утре ще кажа че съм от новата не знам си кая структура и ще правя каквото си искам. Нали за това си има униформи, обозначения. И табелите окачени с тел, е това вече е уникално. И между другото, от утре улицата пред блока дето живея я обявявам за лилава зона, ще се плаща по 3 лв. час, парите ще се събират от служителите на блока, пенсионери облечени в каквото имат, защото още нямаме пари за униформи, като посъберем малко такси, ще им купим. Табелките са напечатани на матричен принтер с избеляла лента та за това много не им се четат имената.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: