ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Синя зона около университетите, студентите се вдигат на бунт
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:38 / 25.10.2010Коментари (65)9099
© Plovdiv24.bg
Уличките около ТУ и ПУ вече са опасани със знаци за "синя зона"
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Бивши и настоящи студенти от
ТУ - София, филиал Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Улиците в центъра около Пловдивския университет и Техническия вече са превърнати в синя зона, видя репортер на Plovdiv24.bg. Поставени са знаците, информиращи за промяната, а общински служители вече събират такса за паркиране по лев на час.

Новината сюрпризира неприятно студентите от двата университета. Бърз мониторинг на мнението сред тях показа, че те са готови да се вдигнат на бунт, ако това положение се запази. "Няма паркинги за нас, в същото време как да плащаме по лев на час, докато сме на лекции и упражнения по цял ден?", недоумяваха недомислицата кандидат-висшистите.



Още по темата: общо новини по темата: 262
10.01.2024 »
05.10.2023 »
28.08.2023 »
15.08.2023 »
29.06.2023 »
27.06.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
студенчетата какво пък се бунтуват голяма работа. Ами просто е няма да ходят с коли на лекции градски транспорт и маршрутки колкото искаш до ПУ-то.В момента съм в Единбург и града е горе доло колкото Пловдив даже е улиците са доста по тясни в центъра ама как не видях някой да се е качил на тротоар или да се чуди къде да спре. Верно градският им е през 10 мин макс. Ама студа и зимата не са оправдание 10 15 или дори 20 минути пеша не е проблем.Например на сточна гара място бол за паркиране.....
-3
 
 
Austin Powers сега да почнем подред на въпросите ти.В всеки Европейски град тя щеше да кара кола, стига тя да иска. Недей да преийначаваш, никой не е казал, че тя е ТЪПА. Това, че е родена в малък град не значи е е ПРОСТА или, че не може да се образова, че в момента всеки втори е студент е СЪВСЕМ друга тема, нека се придържаме към тази нали?Защо не сравняваме Америка ? ЯЯЯЯЯ там защо хората взимат книжки на по 16 ? (брейй тея Американци много прости били - за това ние не можем да ги стигнем ;) ) .Холандия те горките хорица да се радват, че имат политици добри та за направили тези наркотици легални, че щаха да са и по зле от нас да спорим за пълни глупости ами щяхме да спорим кой- колко джонга е изпушлил.Ти ако малко си превъзмогнеш ЕГОТО и видиш малко по далче от носа си ще видиш и разбереш за какво говоря. Нямам предвид селяни-граждани а имам навредвид, че просто тази политика да се смучат пари от всякъде без да се дава нищо не е добре. Съгласен съм да има синя зана но и да има и регламентиран транспорт а се обзалагам, че ти не си се качвал на него или не ти се е налагало да го ползваш. Я ми кажи аз примерно от къде да видя разписанията на рейсовете А и спирките ?? Щото нямам и незнам как се ползва Интеренет ??
0
 
 
оная лека жена, кметицата на централен, да остави вземате на важни управленски решения на къжете около нея, а тя да се съсредоточи върху други занимания.
-3
 
 
Този смешен кмет , като иска да събира пари....да сложи и синя зона пред Кметството .....няма да е бъде тази...
-3
 
 
Кретения.....плащаме какво ли не за следването, сега ще ни изнудват.
0
 
 
Вижте бедната студенция-всички с автомобили. Да има как и в аулата ще влезнат с тях. Живея до ПУ. Ужас е с паркирането на живеещите. Не дай Боже да потрябва линейка да мине. Млади хора, а ги мързи да изминат и 50 м пеша. Тротоарите са заети с паркирани коли. Съгласна съм със синята зона!
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
0
 
 
Градският транспорт не е на ниво. Сутрин в рейсовете е блъсканица, нередовни са, пък ако живееш по-далече няма как да ходиш пеша. Аз като взех книжка и веднага се метнах на Москвича :-). Голяма таратайка беше - духаше отвсякъде, но беше 100 пъти по-добре от рейса. Решението е паркинг (многоетажен) с различни цени - една почасова, друга месечна и така. А който не иска да си плаща ще трябва да паркира по-далече и да походи малко.
-4
 
 
Според мен не трябва да има синя зона около големи обществени сгради включително и университети, не става дума за това дали студентите ходят с коли на лекции, а за това че нищо в държавата ни не е свършено и обмислено както трябва, както и самия факт, че университета си няма паркинг. В крайна сметка има студенти които работят и съгласно положения труд от тях биха искали да имат удобства след като могат да си го позволят, а и в университетите не ходят само студенти...
+5
 
 
Колко забавно и от кога е нужно студентите да ходят на лекции с кола? Пловдив не е София и няма да се загубиш пеш ... това , че било студено го разправяйте на баба си на хвърчилото...аз ходя пеш и зима и лято и до сега нито краката са ми се счупили , нито пък съм замръзнал ...айде келеши , като не ви харесва се връщайте по градовете си какво сте се кютнали тук , на хората да пречите...с коли до университета , едно време на училище с коли ли ходихте бе ? Разглезени пикльовци - това да няма, онова да няма ...... като не ви харесва си стойте по кафетата и си трайте и без това ходите на лекции когато ви скимне
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: