ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Сигнал: Измислиха нов начин да заобиколят мерките!
Автор: Георги Кирилов 13:52 / 28.03.2020Коментари (13)58889
© Plovdiv24.bg
В редакцията на Plovdiv24.bg ежедневно продължават да пристигат сигнали за нарушаване на заповедта на здравния министър Кирил Ананиев. "Не се допуска посещението и събирането на повече от двама възрастни хора на открити и закрити обществени места", се казва в допълнителната точка 9 от заповедта.

Даваме думата на наша редовна читателка:

"Здравейте, тъй като нямам идея къде да се обърна за това, реших да пиша на вас. Въпреки мерките за ограничаване на хората, влизащи в Пловдив от съседните села от община "Марица" се пускат в града главоломно цели групи роми. Тъй като работя в магазин и ми се налага да общувам с тези хора, неведнъж съм ги питала как така ги пускат в града.

Повечето са с бележки от кметовете на селата, защото трябвало да ходят в града до социалните при все, че подаването на молба за детски не е неотложна нужда и дори да е, с малко информираност, човек може да разбере, че молбите за социалните могат да се подават по поща, с куриер или по електронен път. Има такива, които влизат в Пловдив просто "на кафе", както те самите те заявяват.

Малкото, които не са пуснати в града по една или друга причина, са измислили нов план да заобиколят мерките. Стоварват ги на спирката във Войводиново, откъдето се качват на автобус 15, който е част от градската автобусна мрежа и не се проверява. Така голяма част от хората заобикалят взетите мерки. Между тези, които влизат в града, има много, които скоро са се завърнали от чужбина, и би следвало да са под карантина... но не са.

Карат полицията да се заяжда с работещите хора в града за бележки, принуждавайки ни да печатаме какви ли не документи, докато ромите, които не работят в града, са пускани преспокойно през повечето КПП-та. Каква е логиката във всичко това? Ние ходим в града, само защото за разлика от много други, нашите работни места трябва да работят, държим децата си у дома като престъпници, а ромското население, което не знае ред, не знае предпазни мерки и не знае закони, щъка преспокойно из града. 90% от тях отказват да носят маски, което пък застрашава всички нас, които сме принудени да имаме вземане-даване с тях. Наистина не разбирам защо само за тях законът не важи!"...

Ето как се спазват мерките. Това е в градинката до пазара на "Младежка" срещу улица "Прогрес". Няколко човека им направиха забележка, но си "фиркат", без да им пука, ни написа от своя страна друг наш редовен читател, който ни изпрати и снимка.


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 28.03.2020 г.
0
 
 
Към оплакващата се: всеки ден ходя на работа във Войводиноно и автобус 15 се проверява всеки път пред мен! Да бави малко време, но полицаят се качва вътре и проверява.
+2
 
 
Значи примерните могат да чакат по час и 40 мин на кпп, заради разни негъдяи, които лепат бири на пейката. Е това направо си е РЗС този палячо пак ли обикаля?!? Много евтин ПР
-3
 
 
Вие дда не падате от луната и какво ви учудва?Скоро вирусът ще отмине и ще започнат бежанците?Като гледам тв,те също не са на отстояние,но за това проблеми не се правят.А тази читателка,с тези словоизлияния,медал ли очаква да и лепнат?Тиквите се берат наесен,а тази година може и да няма,ако хората не са си насадили.Тъпа идиотка!
0
 
 
Тези мерки са неприложими , нито по света , нито у нас. Колкото по-рано се разбере , че не с изолации ще се пребори вируса , толкова по-добре за после. Задава се такъв световен глад и мизерия , че масите скоро ще плачат че вируса дето не ги е уморил , да не се мъчат..
+3
 
 
Полицаите онзи ден разгониха пиянките на пазара в Гагарин и другите пиянки, които висят на оградата на училище Христо Данов. Вчера и днес обаче пак са си по местата, виждам ги едните от терасата...
0
 
 
А как реагират *съзнателните* граждани от другия материял - прочетете глупостите на тези дръвници,които мислят,че мерките не ги засягат,че всеки сигнал е *донос*,че всичко е *ненужно*! Простаци като здравка!
0
 
 
За мангалите на Пловдив които си правят каквото си искат и нарушават домашната карантина 50000 лева глоба и 5 години затвор дано след това да си научат урока в празните им глави
+6
 
 
Аз , също съм на същото мнение ! Лошото е , че дори да им направиш забележка ти се хилят и дори крещят срещу теб , че не е наша работа , каквото искат , това щели да правят ! Няма оправия с тях , за жалост !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: