ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Първо в Plovdiv24.bg: Готови са идейните проекти за по-големите спирки в Пловдив! Вижте ги!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:09 / 14.08.2013Коментари (66)18998
В общината вече са внесени за одобрение идейните проекти за визията на по-големите и оживени спирки в Пловдив, научи Plovdiv24.bg. Става дума за 40 заслона, на които обикновено се струпват повече хора, чакащи масовия градски транспорт, което налага и по-различни като големина заслони. 

Такива например ще има на Централна гара, от южната страна на Тунела и пред "Общинска банка" от северната, от двете страни на "Тримонциум", на Сточна гара, на автогарите "Юг" и "Север". Важно е да се уточни, че фирмата-концесионер е предложила по няколко варианта, които Експертен съвет към Общината ще разгледа и евентуално одобри. Затова визуализациите, които нашият сайт ви предоставя, не са окончателни варианти и най-вероятно част от тях ще претърпят допълнителни корекции.

Въпросните заслони няма да бъдат еднакви като големина, но визуално те ще си приличат, следвайки единна дизайн линия (цветове и архитектурни елементи например). Концесионерът има идея площите в тях да бъдат отдадени по
АНКЕТА:
Харесва ли ви визията на "големите спирки"?

Да
Не

д наем на големи търговски вериги, които да направят свои обекти там. Става въпрос за малки търговски помещения. 

"След като общината ги одобри и получим съответните разрешения, ще пристъпим към монтирането им. Очакваме това да стане най-късно до края на годината, а не до един месец, защото този срок е нереално кратък. Първите две подобни спирки ще бъдат пред "Тримонциум" и "Общинска банка" от северната страна на Тунела", заяви представител на фирмата-концесионер.


Още по темата: общо новини по темата: 229
29.01.2024 »
27.05.2023 »
23.05.2023 »
15.05.2023 »
24.04.2023 »
28.02.2023 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Дизайна е ОК, но "новите големи спирки" са всъщност малко място за чакащите и 4 пъти повече място за офисчета и магазини. Както се казава "Честито на печелившите!"
0
 
 
Ако се монтират и камери може и да спрат тези посегателства,не са много функционални,но пък защо да ги драскат с графити.
0
 
 
Концесията е направена така, че концесионерът максимално да печели, а не да е удобно за пътниците. Нека да си припомним кой е новия концесионер: фирма, свързана с т.нар. Задкулисие в българската политика или КТБ, начело с Цветан Василев. Връзката на този кръжец с ДПС, Дилян Пеевски, Свинята майка и неприятника Бареков и др. герои е явна и никой не я отрича. На всички спирки ще се продават цигари и цигарени изделия, тоест приориретно изделия на Булгартабак, който е собственост на същия Цветан Василев, в партия с Пещерняците. Площта на спирките е максимално заета с търговски обекти, а нястото, сушината за пътниците е накрая и е откровено малко. Между другото има един огромен проблем за главата на Задкулисието - Цветан Василев и компания, това че все още в България е забранено да се пуши в закрито помещения. Това води до по-малка консумация на тютюни, по-малки печалби за олигарсите. Лошо, лошо е че нашите деца не се тровят и не им пълнят джобовете на Играчите. Не че не опитаха да променят закона, дори здравната министърка говори глупости, показвайки, че е изцяло зависима и нещата няха опечени, но бяха изненадани от реакцията на Народа при назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС и сега се опитват да барат с кадифени ръкавици.
-1
 
 
Не е обмислено ,както трябва!!!Можеш да получиш слънчев удар!!!
СпоДавам под наем апартамент напълно обзаведен тристаен монолит с три климатика. В центъра до Военна Болница на 3 етаж с асансьор 500 лв.- 0886062313дели какво ново....
на 14.08.2013 г.
+2
 
 
Значи чета ви коментарите и все повече започвам да се стряскам. Защо сте толкова критични постоянно, все от нещо недоволни, все на нещо недостатък да намерите? Нима ви беше по-приятно на старите ръждиви и в състояние пред разруха спирки? Нима се чувствахте по-комфортно и ви харесваха как изглеждат онези спирки? Може би идеално се вписваха в "пейзажа" на разноцветните от външните изолации панелки и изкопаните, обезлесени и замърсени градинки... И при старите спирки имаше магазини и репове най-често, но само на някои от тях, разбира се. Сега има на всички. Всеки може да си купи напитка, храна или някакво четиво, но не- магазините пречели, не било нужно. Спирките пък били прекалено прозрачни, та не пазело сянка... А климатик не искате ли? Тротоарите ще се оправят, но затова се изисква цялостното им подменяне, нали, а това отново са пари. Ще потраем малко на кръпки, пък ще ги оправят (а и като че ли като цяло не са ни разбити тротоарите, та за 2 копки сте се захванали. И в другите големи европейски градове спирките са такива. Не сме ги измислили ние, а просто сме копирали идеята и според мен резултатът е повече от добър. И за да не съм голословен, а и за вас Европата е критерий, един фотос със спирка в центъра на град Брюксел, Белгия http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://aroundtheworld.phileas-fogg.net/art-nouveau/brussels/palmerstonbus.jpg&imgrefurl=http://aroundtheworld.phileas-fogg.net/art-nouveau/brussels/brussels-ferronerie4.html&h=364&w=500&sz=57&tbnid=M4KSq9YfX8Ip9M:&tbnh=84&tbnw=116&zoom=1&usg=__LsKcSDu1Tp3TRoNRgyn5d7DkQww=&docid=JXHbad7JGSM48M&sa=X&ei=7sALUtTqA4Tqswavg4GQCA&ved=0CDAQ9QEwAA&dur=1653. Те това е. Забравихме какво беше с липсващи спирки, а сега- спирките били не на място, павилиончетата излишни. Хайде моля , моля.
0
 
 
Продаваите култура,а не цигари и алкохол,така ще уважаваме построеното,а не пяници и дрогирани,които рушат!
0
 
 
Тия новите малки спирки за лятото не стават. За дъжд и вятър не знам, но не и за слънце. Толкова ли нямаше друг вид покрив? Една плътна сянка ще пази от задуха в пъти по добре. На второ място - тия павилиони като се разтворят и 2/3 от тротоара заминава. Леко са обемисти, но вече приключи. На места където преди ги нямаше и се минаваше трудно, сега е много трудно :) На други места пък не са дадени плътно назад, за да се отвори още място пред тях. Не са много тези проблемните, но и 15-20 да са, не им е мястото там. Тия големите не ги знам какви ще са, но поне ще е по-просторно и задиха няма да се получава като при малките, поне нека покрива е друг или да има филтри и да пази от УВ лъчи и ИЧ лъчи, нали искат модерно нещо. Тия неща ги казвам от лични наблюдения от преди и след новите спирки, да не каже някой, че плюя по принцип. Плюс това тая инвестиция със зареждането на самите павилиони, не знам как ще се избие и пари ли се перат. Има 1001 стоки и едва ли някой си взима нещо повече от дъвки или вода сега лятото, а павилионите са десетки еднакви. И трето или пето вече стана, сега се сетих, има места където спирка физически не може да се постави. Примерно на 9-ката след Капитан Райчо посока църквата Св. Петка. Тротоар 2 метра. Има и други такива спирки които ще си останат само със стълба с табелата.
-1
 
 
Не е лошо, но не е това стила и визията на Пловдив! Погледнете Тримона, който се вижда ,как се "блъска" като архитектура и стил с това италбондово- метало- стълено-ръбесто "чудо" на архитектурата! Съсипваме си уникалният Пловдив! Това би стояло добре, в бетонното село София, но не и древен Пловдив!
+2
 
 
вместо магазини направете закрити пространства с климатици, защото нито зимата сутринта е търпимо, нито сега лятото в горещината!
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 14.08.2013 г.
0
 
 
Харесват ми варианти 5 и 6,но как ще се опазят от вандали....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: