ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Превръщат в паркинги големите булеварди, буслентите - мираж
Автор: Данислава Вълкова 07:08 / 25.07.2022Коментари (6)11336
В Пловдив от години се неглижира един проблем, който цъка като “бомба със закъснител" в общественото пространство: това е паркирането в крайната дясна лента на големите булеварди. Вместо тези пътни участъци да са предназначени за по-бързо придвижване на автобусите, те се използват за паркинг на все по-увеличаващият се брой автомобили, видя Plovdiv24.bg.

Така вместо в Пловдив са има трилентови или двулентови булеварди в едната посока, то те все повече заприличват на обикновени градски улици.

Тази тенденция ясно се вижда във всеки един район на града - по булевардите “Княгиня Мария Луиза", “Освобождение", “Христо Ботев", “Съединение", “Шести септември" и други, където всъщност няма обособени паркоместа. Булевард "Христо Ботев" в района на Военна болница, например, вместо да се използва за скоростна отсечка за изтегляне на колите от кошмарното кръстовище на Сточна гара, то той е превърнат в една обикновена улица с по две ленти заради непрекъснато паркираните автомобили вдясно, пренебрегвайки знаците.

В “Тракия", от своя страна, където уж е най-широко, покрай големите блокове вече няма място за паркиране. Ето защо колите се изтеглят към пътното платно. За съжаление това е проблем, който тепърва ще се задълбочи заради строящите се нови и нови огромни комплекси. По закон строителят трябва да осигури необходимия брой паркоместа и гаражи. Проблемът е, че цените са прекалено високи за немалка част от новодомците. Обикновено повечето им средства отиват в ремонт на новото жилище, а придобиването на парче земя за автомобила се неглижира.

Идеята за изграждане на бус ленти, по които автобусите да се придвижват бързо и безпрепятствено, губи смисъл, защото паркираните автомобили вече са превзели пътното платно. 

Проблемът се задълбочава от все по-нарастващото нахалство и безогледност при паркирането на автобусните спирки заради купуване на банички, вестник, кафе или дюнер, плащане на сметки.

В предложението за новия Общ устройствен план, който предстои някой ден да бъде гласуван и евентуално приет, са посочени определени булеварди, където ще бъдат обособени бусленти. Те обаче няма да са по цялото им продължение, а само на участъци от тях, което отново няма да облекчи трафика или да направи градския транспорт по-редовен. Поради липсата на контрол и глоби за нарушителите остава само съвест при шофьорите и да ударят аварийните светлини по-навреме.



Още по темата: общо новини по темата: 2366
25.03.2024 »
25.03.2024 »
24.03.2024 »
19.03.2024 »
19.03.2024 »
17.03.2024 »
предишна страница [ 1/395 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нашите управници да вземат да направят справка с Корея, как там няма паркирани коли където им падне?! Да не говорим за системите за прочистване на въздуха,които не само пречистват въздуха а унищожават попадналите в тях вируси 2в1
0
 
 
Всички искат да се махнат неправилно паркиралите по булеварди и градинки... стига да не са техните. Затова общината искат да решат проблема, но нямат желание!
0
 
 
В София как ги отучиха да карат и паркират в бус лентите - с повсеместни глоби. На тия всичките от снимката като им пратят по една честитка, веднъж, втори път, трети, ако трябва и ще се отучат да паркират където не е предвидено за това.
+1
 
 
Проблем не е липсата на паркоместа. Проблем са 5те дърти бараки на двучленно семейство. Но ако ти не си си сменил номера на колата, тъй като вече ти е свършил лизинга и не ти се занимава да помниш нов номер- жална ти майка на боята. А недай си боже да си оставиш колата пред блока и да вземеш да се движиш с велосипед по чудните ни велоалеи- всички от блока се изреждат на колата ти- кой с ключ, кой с чистачки, кой с оная си работа в ауспуха и. А и си им двойно черен, че си и от тия олигофрени с колелата.....балък...
Aнонимен
на 25.07.2022 г.
+1
 
 
Направо е смешно безсилието на общината. Започват да правят обходи навсякъде и глобяват. Бързо-бързо селяндурите ще се научат, че не може да си спират както у село си спират. Никой не съм видял да минава и да контролира това. Контрол има само в синята зона, а извън нея е мармалад.
0
 
 
Ако старшините започнат да слагат от онези стикери равни на 1 Пенчо Славейков, ще намалеят. Оттам се пускат паяци денонощно да чистят булевардите и проблемът ще се оправил. Но на чичко полицай му е най-лесно във фейсбук и по храстите да следи за превишена скорост, а от общината им е през левия крачол
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: