ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Полетите по редовните линии до Летище Пловдив застрашени от спиране
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:45 / 22.10.2011Коментари (46)13807
© Plovdiv24.bg
Полетите по редовните линии до Летище Пловдив застрашени от спиране, заяви пред Plovdiv24.bg шефът на летището Дойчин Ангелов. В понеделник, 24 октомври, чакаме окончателното становище на компанията Ryan air, но към момента те искат да преустановят полетите. Причината е, че сформираният фонд за развитие на летището бави плащанията към компания, причина за което е неплащането от страна на Община Пловдив, която е с най-голям дял в този фонд.

Ето и официалнтоо становище на летището:

Приятели от Пловдив и Южен централен район на България. Вече цяла година действат редовните линии до Пловдив от Лондон и Милано. 

На 03.11.2011 предстои да тръгне и третата линия до Франкфурт. Преговаряме за трети полет седмично до Лондон и 4-та редовна линия до Испания, която да стартира през пролетта на следващата година. Вече над 60 хил. наши съграждани ползваха нискотарифните връзки от Пловдив към Европа. Хиляди пловдивчани разбраха какво е удобството да стигнеш за 15 мин. до летището и да не се чудиш къде да си оставиш колата преди полета. Да, ама не, както каза един известен журналист. 

Всичко това е на път да изчезне поради една единствена причина - община Пловдив упорито отказа да внесе вноската си във фонда за развитие на летище Пловдив за 2011г. Отговорни за това основно са кметът Славчо Атанасов председателят на общинския съвет Илко Илиев. Следствие на тази невнесена вноска е забавено плащане на фонда по договор с авиокопания Раянеър. Има ултимативно писмо от авиокомпанията до фонда, че ако няма плащане до 24.10.2011, следва спиране на всички полети. Лесно може да се досетим, че това физически вече е невъзможно. В понеделник ще разберем последното решение на авиокомпанията, като се очаква, че то ще бъде негативно. Ако това се случи, добре е да се знае на кои "пловдивски патриоти" да се отправят благодарности, че от инат и криворазбрано политизиране ще лишат хората на град Пловдив и региона, туризма и икономиката, от вратата, през която влиза всичко това. Отново за всички пловдивчани, които живеят,учат или работят в чужбина, за техните роднини и приятели, ще стане невъзможно по най-лесния начин, за средно около 60 евро в двете посоки да пътуват до Европа.

Членове на Фонда засега са 10 общини, между които и община Пловдив. Всички изпълниха поетите задължения и внесоха приетата в устава вноска - по 50 стотинки на жител в съответната община. Кметовете на останалите общини очевидно осъзнават, без значение на политическата си принадлежност, какво означава да има развити редовни линии до регионалното международно летище. Много просто, летището е за ползване от всички, без оглед на партийна принадлежност и симпатии. Хилядите посетители и туристи не се интересуват чии са хотелите, ресторантите, транспорта, магазините, които използват при престоя си в Пловдив и региона.

Да се молим и надяваме за благоприятно решение на авиокомпанията на 24.10.2011-понеделник. Защо обаче трябваше да се стига до тук, да зависим от милостта на чуждо решение?

Летище Пловдив



Още по темата: общо новини по темата: 468
14.04.2024 »
12.04.2024 »
06.04.2024 »
06.04.2024 »
30.03.2024 »
29.03.2024 »
предишна страница [ 1/78 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ще го сучем и търпим...точка... тва е ..... никой не не е виновен.. нашият обременен начин на живот.. смазан и гнусен балкански манталитет.. писна ми да говорим, не действаме за това ще си плащаме.... Революция е нужна, но без КРЪВ няма да стане... искам ги нашите немирници като Чаушеско на разстрел ... НО всеки знае, че България се управлява от вън ;) ...... !! Зад кулисите се дърпат конците... Поздрави от човека завърнал се от чужбина, за да "развива" в България !!!
0
 
 
ето шибания главчо какво направи :@ помислетеси за кого ша гласувате днес
+1
 
 
Ами аз сега ако не гледам телевизия и го прочета това какво трябва да си помисля, много ясно че предизборно е много удобно да се мятат л%$#на по който е нужно..
0
 
 
Остава ми само да възкликна: "О свещенна ПРОСТОТА!"
0
 
 
Почти намаше дестинация по която да не летеше "БАЛКАН''А недодаланите недоносчета измислени политици унищожиха и разпродадоха всичко изграждано с тръда на нашите родители .Кое не разсипаха ,селското стопанство,телекомъникациите енергетиката ли .Щом нама нещо под масата закакво ги е ения позор и срамота .Набътаха ни на последно масто измежди най изистаналите държави.До кога ще търпим безхаберието и болното его на недоносчетата.
+3
 
 
Имаше нещо хубаво в Пловдив, сега и него ще осерат тиквите от общината. Сигурно е нямало комисионни за прибиране. Мислете преди да гласувате утре!
+2
 
 
Другия месец чакам брат ми да си дойде от Лондон точно с такъв полет. Тия тъпанари само да не прецакат нещата, че хич не ми се пътува до София. Заради ей такива измислени "управници" Пловдив тотално запада и изостава от другите по-големи градове в БГ. Жалко.
0
 
 
ЕЕЕЕЕЕ ми"'Браво" поредната безумна общинска маневра,дори всички да им серем в алчните кметски,депутатски и т.н. устички пак нема се напълнат тези 'черни дупки'!!! и пак ще се има извинения: ми те от София не дадоха парите,онези ще обвиняват преди тех правителството, те пък ЕС, и така никой не е виновен те са "най готини".....ДО КОГА ТАКА???
0
 
 
Пловдив , не може да се купи с евтени лъжи. П. С.
0
 
 
ей Славчо мама ти! Лайнар! Имам билети за почивка и преибе ли ми се почивката ще страдаш много!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигранти и бежанци
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Аматьорски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: