ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчани не разбраха за какви точно бедствия предупреждават сирените
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:34 / 01.04.2010Коментари (24)7935
© Plovdiv24.bg
"Това някаква първоаприлска шега ли беше?" - попита Георги, когато репортер на Plovdiv24.bg му поиска мнението за тестването на сирените. Той изобщо не беше разбрал за какво става дума.

"Много добре и ясно ги чух, но не разбрах кой сигнал за какво е. Един глас обясняваше "внимание" и нищо друго не му се разбираше", заяви Катя Дойчинова, която призна, че заедно с нейната приятелка са били изненадани.

Насядалите в кафене точно на Главната младежи също бяха впечатлени от алармите, но и те не бяха наясно коя точно за какво е. Друго, освен "внимание" не успели да чуят. "Добре, че една баба ни каза какви са тези сигнали. Не знаем кой за какво бедствие предупреждава, но чуем ли ги, ще внимаваме и ще залягаме", обясни Константин.

"Дааа... Аз различавам само "Внимание"... И това е. Другото е мазало. А и не е достатъчно силно, близо до булевард съм и звукът от автомобилите почти заглушава този на системата за ранно предупреждение и оповестяване...", сподели в коментарите на Plovdiv24.bg Георги Джукелов.

Стоян пък сподели, че в Кършияка нищо не се е чуло. Aлександър Костадинов, който в момента е бил до Събота пазара, написа следното: "До Събота пазар се чуваше що-годе добре и сирените си бяха силни, явно тук някъде са и позиционирани, не знам.."


Още по темата: общо новини по темата: 80
01.04.2024 »
01.04.2024 »
28.03.2024 »
17.11.2023 »
17.11.2023 »
15.11.2023 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз вървях до новия мол Марково тепе. Докато криволичех през уличките ту се чуваше, ту изчезваше говора. Наистина беше леко мазало, както в темата пише. Преди да тръгна затворих вратата на терасата, алуминиева дограма. Ами от нас както се чуваше слабо при отворено положение и хоп почти изчезна звука като затворих. Само понеже знаех, че има сирени и ги чух с напрягане. Не знам защо, но този глас на жената много комунистическо ми звучи - нямам идея защо, може би си въобразявам :| При миналата проба на тези аларми дори не ги чух а бях в нас, просто пак бяхме затворили апартамента изцяло ... А когато се минава до булевард, положението е трагично, почти се сливат звуците и пак не се разбира много. Може би повече ще се разбере по масовата паника, като видиш, че всички се разбягват, а не от звуците ... Дето казват хората по-долу, дано не се стига до ползването им в реални ситуации ...
+1
 
 
В района на централна гара се чуваха сирените но говора не се разбираше
+2
 
 
В Тракия ме събудиха чак сирените. Само където лошо се чуваше но при случай на бедствие, дано не става ще го чуем. Сега остава да ни кажат къде са бункерите в случай на евакуация, защото народа е много неосведомен.
+2
 
 
Аз съм до понеделник пазара и съм спал по време на теста, но след като не са успели да ме събудят явно не са се чували достатъчно силно...
-1
 
 
Чу се перфектно всичко и май проблема се крие в липсата на клечки за уши за някои.
+1
 
 
В кичука живея и спах на обяд събудих се от сирените и чух всичко нормално явно само тук говорителите са наред
0
 
 
В Смирнински се чуваше сирената, но не се различаваше никакъв глас!
+1
 
 
В целия нормален свят и доскоро в България, сигнала за атомна опасност е като този на сигнала за отбой в момента. Защо го промениха и само в България ли е това? Сигнала днес беше добре отчетлив, но говора беше отвратителен и на моменти се губеше. Като цяло успяха да разреват няколко бебета и да уплашат две баби, но нищо конкретно непостигнаха. Да сме живи и здрави да видим на 1 октомври, каква ще я бъде. Пожелавам на всички мирен и слънчев великден и нека тез сирени да се използват само на тези два дена.
0
 
 
на центъра се чу всичко както си трябва. Тези дето са чули само внимание само в това са се заслушали. Не ми хареса обаче алармата за бедствия, все едно аларма на кола. А тази за края на тревогата беше добре. Сичко се разбираше при факт, че бях мн близо до кръстовището на сточна гара. дори и през алуминиевата дограма пак си разбрах за какво иде реч
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Мигранти и бежанци
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: