ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Община Пловдив последна, дори след Дупница за подаването на документи в МРРБ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:21 / 21.03.2011Коментари (26)5888
Вижте документите по темата в приложената галерия
На днешната пресконференция на народните представители на ПП ГЕРБ за Пловдив град, стана ясно, че при дадена от тях заявка да помогнат на община Пловдив по отношение на проекта за Стария град, такава от тях не е поискана, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Обяснението на Община Пловдив, че закъснението по проекта се дължи на опашка в МРРБ, е несъстоятелно. Процедурата е следната: ако има чакащи, общините се регистрират в една обща зала и след това започва приемането на проектно-документацията. Такъв е случаят с общините Созопол, Поморие и Стара Загора, чиито представители са били в същата зала и са регистрирани в 16:00 часа", каза депутатът от ГЕРБ Величка Шопова. Тя попита къде са били през това време представителите на община Пловдив и ако наистина са били в сградата на Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), то защо не са били именно в тази зала, където се приемат проектите.

От ГЕРБ питат: кой е правил този проекти коя е тази консултантска фирма, на която 2 месеца не са и стигнали да изготви въпросният проект.

"Недопустимо и безотговорно е за такъв важен проект с такова голямо финансиране, да се чака последният срок и Пловдив да бъде на опашката с Дупница", категорична бе Шопова.

Стефан Дедев, Зоя Георгиева и Величка Шопова  казаха, че ще сезират прокуратурата затова, че кметът на Пловдив Славчо Атанасов неправомерно е дал на фирма "Градски транспорт" субсидия от 800 хил.лева. Според Дедев, кметът Атанасов е взел решение за финансиране на фирмата, без да има разрешението на ОбС Пловдив.  Стана ясно, че в ГЕРБ има съмнение за налагане на политически чадър върху "Градски транспорт", чийто собственик е Ангел Батаклиев, който е и съветник от страна на БСП в градския парламент.

Народните представители от  ГЕРБ казаха още,  че ще поискат среща с кмета на града Славчо Атанасов, по повод усвояването на евросредства от общината. 

Стана ясно, че от ГЕРБ  ще предложат на градското ръководство, да бъде свикана извънредна сесия на ОбС - Пловдив във връзка с управлението на парите по европейски проекти.

Междувременно от Общината показаха два документа oт МРРБ. Единият показва в колко часа са влезли в МРРБ, а другият е списъкът с общините, които са подали документи в този ден. На него ясно се вижда кога са подали документи нашата община и тази на Дупница, които са единствените, просрочили даденият краен срок, а именно 16:00 ч.

Разгледайте ги в приложената галерия!


Провален проект


Още по темата: общо новини по темата: 122
02.03.2024 »
02.03.2024 »
26.02.2024 »
25.02.2024 »
03.01.2024 »
01.11.2023 »
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Срам и резил. Какво значение дали някакви си преписки са дадени в 16:30 или дори след 3 дена.ТТова са пълни глупости. До кога ще има такива деления на наши и ваши общини. В крайна сметка става дума за европейски пари.
+1
 
 
Че за какво са й на Община Пловдив пари от европроекти, тя си има Гергов! Той е благодетелят на града, той е и благодетелят на мнозина управляващи града. Които иначе погледнато, като управляващи, са пълни некадърници и мен лично ме е срам от тях!!! Срам ме е, че съм от Пловдив в 21-ви век!
-2
 
 
Стилът на ГЕРБ си остава същият - обвинявай предишните с цел да завземеш властта, а какво ще се прави след това няма значение. Иначе са прави вероятно.
на 22.03.2011 г.
+1
 
 
Абе тва е несериозно!Тва е един ясен пример за това,че е по-важно да се покаже на кой партията е по-добрата и за кой да се гласува!Казвам стига вече кампании,айде направете нещо!!!!Народа казва така:"Преди да започнеш да взимаш,се научи да даваш"
0
 
 
дупница, сливница... С вилички и павлинки скоро максимум с дупница ще се равняваме! тотална излагация, само и само да се пречи! прав е zodia ROCK!!!
+2
 
 
Мисля, че от предоставените документи е пределно ясно, че общината е изцяло виновна за провала на този проект. Тотев, депутатите, ГЕРБ - те нямат абсолютно никакво значение тук. Не се занимавайте с тях, а се фокусирайте върху виновниците - ГОВЕДОТО ГЛАВОЧ И МВРО-МИШОЦИТЕ!
+5
 
 
Време е за промяна! Доста провинциално впечетление правят управниците на Пловдив, което е недопустимо за град от такъв ранг!
Накъдето и да отива тълпата – бягайте в обратната посока. Тя винаги греши.
на 21.03.2011 г.
+5
 
 
Тия пловдивски депутати са си чиста проба герберски дупедавци. За тях е по-важно Бойко да ги погали по тиквите, а не да помагат на града. Некадърността на общинарите, воглаве с подлогите на Бойко водят ГРАДА ни към дъното на дъното.
0
 
 
Добре де, действително човекът е бил там в 15:40. Как така не е регистриран навреме? Кво е правил 36 минути?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: