ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът закопава в дупка предизборното обещание за "Модър-Царевец"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:15 / 22.08.2010Коментари (32)8126
© Plovdiv24.bg
Когато недружелюбното иначе към пловдивската управа правителство реши насред кризата да преведе 2 млн. лева за започването на очакваната от години пътна връзка между районите "Западен" и "Южен" чрез подлеза "Модър-Царевец", кметът изведнъж се отметна от предизборното си обещание, че ще построи съоръжението.

"Какво ще направя с тези 2,86 милиона, които ми дават сега за боклука? Една голяма дупка. Целият обект струва 14,5 млн. лв., тази година трябваше да дадат 3,8 милиона за него. Как да го започна, като нямам подсигурена линия за финансиране поне за 6-7 милиона и гаранции, че ще получа останалите пари?" - логични въпроси зададе Славчо Атанасов, пледирайки за пореден път, че всичките пари трябва да се изсипят в коритото на Марица или Синдикалния дом.

Последва бясната реакция на кмета на "Западен" Здравко Димитров пред Plovdiv24.bg: "Докога ще отлагаме, от миналия боклук още трябваше да го построим?!" Той и без това толкова се бе отчаял от бавнотията, с която става всичко, че беше предложил да наемем фирма от чужбина, та бързо да се свърши работата. "Ако всеки път така се отказваме, тази връзка никога няма да стане", парира Славчо Атанасовата стъпка назад и Спас Гърневски, който му обеща рамо до рамо с него да води с борба пред правителството за договорените пари.

Наскоро Сузана Николова подхвърли, че кметът милионите ги нямал за нищо. Всъщност първият транш от тазгодишните 15 милиона са отпуснати целево от правителство за три неща: 2 млн. лв. за първия етап на "Модър-Царевец"; близо 800 хил. лв. - да се плати на фирми за извършени от тях още миналата година ремонти на детски градини и ясли; 86 хил. лв. - за разплащане на също извършена дейност за смяна на водопровод и канализация на една от малките улички в кв. "Гладно поле". Парите могат да отидат само за това и за нищо друго. Възможно е дипломацията, ултиматумите или писмата да продължат и правителството да склони парите да се пренасочат към Марица, които при последните порои все пак не преля, а нивото й стигна до 1,25 м при капацитет от 3,5 м.
  
В споразумението с правителството за тази година общината е поискала точно 2 милиона - нито лев повече или по-малко, за "Модър-Царевец", защото по план е предвидено до края на годината да се направи точно така наречената дупка - подземното съоръжение, дори да има повече пари, те няма да може са бъдат усвоени. Точно тези мотиви изтъкваше бившият заместник-кмет Петко Атанасов, когато при приемането на тазгодишния бюджет изненадващо проби едно предложение на опозицията в лицето на ГЕРБ. Общинският съвет реши да прави промени по договора с правителството, като се вземат 1 915 551 лв. от предвидените пари за Марица и се прехвърлят към 2-та милиона за подлеза. Така сумата стана не 3,8 млн. лв., както я цитира сега кметът, а 3,9 млн. лв. Освен в препирните на местно ниво, това обаче по никакъв начин не се е отразило в решението на Министерския съвет от 7 октомри 2009 г. : там си е записана точно поисканата и договорената за тази година сума 2 млн. лв.  

Покрай поставения за пореден път проблем за връзката между двата района "Южен" и "Западен" живеещи навярно в други краища на града родиха евтини екзотични идеи: вместо да се строял скъп подлез, да се направи прелез. 

"Според действащите нормативи на железниците, има поне три причини, поради което на това място не може да се направи прелез: имаме двупътен участък със скорост над 100-120 км и с автоблокировка. Всяко от тези неща забранява построяването на прелез", разясни специалистът по осигурителна техника, сигнализация и комуникации инж. Атанас Папаризов. 

Въпреки че кметът, според твърдението му, е недолюбван в София, той все пак получи макар и скромен засега знак, че правителството има добрата воля да се издължи: защо тогава с лека ръка закопава едно от най-значимите си предизборни обещания? 


Още по темата: общо новини по темата: 241
12.04.2024 »
12.04.2024 »
12.04.2024 »
11.04.2024 »
07.04.2024 »
29.03.2024 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз мога да ви кажа що не иска да го почне. Щото няма да му помогне за изборите. А пък иначе ще може да каже - вижте ние изчистихме река Марица. Уфф още 6 месеца останаха и тоя кретен и крадливата му администрация ще си ходят по живо по здраво на село където им е мястото.
+1
 
 
Кмет-глупак е равносилно на пълен провал за всяко населено място. До момента преките загуби (без пропуснати ползи), нанесени ни от тази тиква, са за минимум половин милиард лева. Всеки лев, недокоснат от Главчо Атанасов, е най-вероятно спасен за град Пловдив.
+2
 
 
С избирането на Главчо войнстващата селения заби последния пирон в ковчега на хилядолетния град. Спи вечен сън, Пловдив! Пускай чалгата!
+1
 
 
Този град и да си поиска по-смотан кмет няма от къде да си намери Хубаво- остана само година мандат
+2
 
 
всички знаят какво прави нашият кмет .......... само прокуратурата нищо не вижда ОКТОПОДА ..... кога ще започне акция главок
+3
 
 
Драги съграждани, мога да съм малко краен , но докато Главчо Тъпанаров е кмет на Пловдив нищо хубаво няма да се случи.
+5
 
 
Сигурно Господ много е ядосан на Пловдив за да го накаже с поредицата от управници последните 20 г. и става все по-лошо.Главчо е пример за административна импотентност , политическо предателство и безочие.Молебен ли трябва да направим за да се оттървем от такива наглеци и наи-сетне да се възроди този прекрасен град?
+3
 
 
Този хубавец на снимката и простоватите му "речи" вече спирам да коментирам. Факт е че, Пловдив продължи със спада в развитието си...
+3
 
 
Предлагам П24 да изрови всички предизборни обещания за да се види колко от тях не е изпълнил... Да не забравяме как обещаваше и да не взима боклук. Ами вижте какво е направил - направил е това, от което може да се вземат пари.
+1
 
 
Славчо е обикновен активист или в добрия случай - прекрасен активист. Той и събрания от него екип не са били специалисти в дадена област преди този мандат и мандата в Тракия. Това са хора, които правят кариера в общински и държавни служби и службички. Не очаквайте от тях добри идеи и проекти. Трябва да се радваме ако не оцапат нещо. Мисля че всички, които се опитват да правят бизнес, както и всички предприемачи и свободни професии го разбират.....другите пак на избори
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: