ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът бесен на Plovdiv24.bg
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:27 / 09.04.2020Коментари (15)17789
© Plovdiv24.bg
Кметът на Пловдив Здравко Димитров размаха пръст на Plovdiv24.bg заради публикацията ни за предложението му да се дадат пари от КОЦ Пловдив за закупуване на апаратура. 

С гневен тон Зико каза, че оттегля точката, защото се "появили жълти новини в един жълт сайт в Пловдив". Новината била фалшива, тъй като на нито едно съвещание не ставало въпрос да се вземат средства от онкоболни, за да се лекуват други болни. "Оттеглям точката да спра всякакви манипулации" - изрече Димитров. 

Кметът стигна далеч в гнева си и нарече Plovdiv24.bg жълто сайтче. "Не е моментът да се разединяваме, това рано или късно ще им се върне. Има сили, и горе... Не може в такъв период, в такова време, някой да си продава фалшиви новини да му върви сайта" - нападна медията ни Димитров. 

Зам.-кметът Илия Кирчев уточни, че парите не са били предвидени за лекуване на онкоболни. Те са от печалбата на КОЦ, която миналата година ОбС е гласувал да бъде заделена за инвестиционна програма. С тях е трябвало да се направи паркинг. 

В атаката срещу медията ни се включи и началникът на общинското здравеопазване д-р Калин Калинов, който е бивш управител на КОЦ - Пловдив. Според него "има хора, които манипулират задкулисно, без да си покажат лицето". 

Калинов покани желаещите да отидат с него в КОЦ, за да се направи ревизия в здравното заведение. Припомни, че през 2013 г. е решено да се купи скенер, произведен в заводите на "Сименс" в Китай за 320 000 лв., а след няколко месеца ОбС е одобрил пределна цена 950 000 лв. Същата седмица Пирогов и НЦСП е купил подобна апаратура за по 417 000 лв. 

"Като председател на общинския щаб присъствам на заседанията на медицинския щаб. В момента, когато се съберат управителите на всички здравни заведения, ние се червим, нямаме апаратура и не може да обясним защо нямаме. В заповедта на министъра се нарежда да проявим чувство за солидарност. С тези пари няма да асфалтираме улици, а ще купим апаратура.

Къде ще са тези хора, когато започнат да умират хора по коридорите в болниците? В дупките.

Тези 2 болници са единствените, които нямат апаратура в цялата област.

Искам да попитам тези хора, които саботират заповедта на министъра, къде ще бъдат?"

Самият факт, че кметът не посмя да ни назове по име, категорично доказва правотата ни. Той е наясно, че по този начин ще ни даде възможност да го съдим, а в съдебното дело скандалът с парите от КОЦ-Пловдив за техника за други болници щеше да се разнищи докрай.

От Plovdiv24.bg сме категорични, че техника на болниците трябва да се закупи, не сме убедени, че това трябва да се прави с парите на онкоболните.

Работа на община Пловдив е да осигури пари за общинските болници. Всички други харчове на общината ли са по-важни от лечението на онкоболни?


Още по темата: общо новини по темата: 194
27.01.2023 »
08.11.2022 »
01.11.2022 »
14.10.2022 »
27.09.2022 »
27.09.2022 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Фурнаджийска лопата,не било верно,всичко се връща,Господин Кмете,безпомощно обиждате и медията,не ние не сме единни,Вие сте фалшиви!!!
+2
 
 
Дерзайте,редакция!Щом реагират така, значи бъркате,където трябва...на някой някъде:)
+2
 
 
Дерзайте,редакция!Щом реагират така, значи бъркате,където трябва...на някой някъде:)
+3
 
 
Че Кмета е невеж - ясно. Но, защо този Алкохолик Кирчев управлява градът? За нищо не става това управление с 9 заместници. Поне един читав да имаше
+3
 
 
Пинокио, гледай шоу народа, като избеснее! Идиот !
0
 
 
Започва да става смешно. Ясно е, че говорим за кражбата на едни пари по съвсем законен начин. Неморален, но законен. Предлагам високия некомпетентен господин да си подаде оставката. Незабавно. За да не бъде бит с камъни на площада.
на 09.04.2020 г.
+1
 
 
"Те са от печалбата на КОЦ, която миналата година ОбС е гласувал да бъде заделена за инвестиционна програма. С тях е трябвало да се направи паркинг. " - "...е трябвало..." и кой ги спрял , сестра Чо с нейните сърцераздираващи истории за болната майка от Кърнаре или кмета е решил , че трябва да се плаща на подмазвачите и социалните помощи на съществата у Столипиново или пък ги отделил за изчистване на боклуците от споменатия квартал... За съжеление доста често , както и при прокетите на Тотев - щом иде реч за отпуснати пари по някакъв проект се чува това словосъчетание : "е трябвало" и не ясно от кого и за какво са усвоени тези парите....
+5
 
 
кмете кметеее за няколко месеца си очерни името жестоко... по добре 50 години тотев да е на власт отколкото 1 мандат ти
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: