»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
Ќовини
—порт
—правочник
Ќќ¬ќ
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
ѕловдив
јнализите
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
»маме ли право да говорим по телефона в градски€ транспорт на ѕловдив?
јвтор: ћариана ѕанчева 16:46 / 07.08.2018 оментари (52)30372
© Plovdiv24.bg
ћожем ли да говорим по телефона в градски€ транспорт? “ози въпрос развълнува читател на Plovdiv24.bg, който изпрати до нас следни€ сигнал:

"«дравейте уважаема меди€.  ато най-четената такава искам да дадем всъщност гласност на едно нововъведение в градски€ транспорт - забрана за мобилни телефони за пътниците. „аст от кондукторите усилено се намесват дори по време на разговора по телефона и насто€ват за прекрат€ване. »нтересно ми е има ли такова правило н€къде записано или просто това е повод за за€ждане? ¬се пак - непри€тно е".

—поред†Ќаредбата†за реда и услови€та за†пътуване†с обществен舆градски транспорт†по основни автобусни линии на територи€та на община ѕловдив изрична забрана за използването на мобилен телефон от пътниците н€ма. Ќа т€х им е забранено:

1. ƒа се качват или слизат от превозното средство: когато превозното средство е все още в движение; преди отвар€нето на вратите напълно или след подаване на звуков сигнал, предупреждаващ за затвар€не на вратите и потегл€не на превозното средство;

2.† ƒа сто€т на стъпалата на превозните средства, да пречат на затвар€нето или отвар€нето на вратите;

3. ƒа разговар€т с водача по време на движение;

4. ƒа свир€т на музикални инструменти, да използват високоговорители или слушат силно музика, или да нарушават спокойствието на останалите пътници.

5. ƒа изхвърл€т отпадъци и нарушават-обществени€ ред;

6. ƒа причин€ват повреда на превозните средства и имуществото в т€х, включително и предоставеното от община ѕловдив оборудване;

7.† — действи€та си да застрашават безопасността на движението и сигурността на останалите пътници;

8.† ƒа прос€т и събират дарени€ или да извършват търговска, рекламна и пропагандна дейност;

9. ƒа пушат, включително електронни цигари, †да консумират храни, алкохолни и топли напитки в превозните средства;

10. ƒа изхвърл€т предмети през прозорците на превозното средство;

11. ƒа преотстъпват превозни€ си документ на други лица или да остав€т същи€ в превозното средство


ќще по темата: общо новини по темата: 459
29.05.2019 »
03.05.2019 »
02.05.2019 »
02.05.2019 »
01.05.2019 »
22.04.2019 »
предишна страница [ 1/77 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
+9
 
 
≈два ли е забранено. ќбикновено доста народ не може да се усети колко много култура му липсва и се чуди за какво да пише до медиите. ѕитам две неща: защо мен не са ме свал€ли и не са ми правили забележка? ¬торо, как см€тате този водач ще кара 8-9-10 часова см€на, когато всичко живо около него се смее на висок глас и си говори безсмислици? «а всички нас това е едно обикновено водене в автобуса. «а други€ е работа! ѕри това отговорна. ѕрибав€ме непрекъснатите задръствани€ и ниските заплати и картинката е пълна. —тига мрънкайте! ѕоне веднъж се опитайте да се поставите на другото м€сто.
-6
 
 
 оментарът е скрит (покажи)
ќтговори (1)
+3
 
 
ѕредставете си само,ако всички пътници в автобуса говор€т какво ще стане.ћного пъти разговорите са глупави лиготии на висок глас без нещо важно и неотложно,колкото по бързо да им мине пътуването
+4
 
 
ј наредба да не си пуска“ музика докато шофира“ има ли ?“ова не ги ли разсейва?ј за къси поли и панталонки,дълбоки деколтера ще има ли наредба?јйде разни частни фирми да не вад€т наредби противоречащи на конституционните права на всеки човек.ƒа ползваш телефона си в автобуса е въпрос на ¬ъзпитание.Ќо да ти го забран€ват е нарушение на правата.ћоже да си сложат лепенки с които да приканват пътниците да бъдат по кратки и по тихо да говор€т,но не и да ти забран€ват.“ова е абсурдно!
0
 
 
ѕри мен с жена ми се получи същата ситуаци€. ќтбел€звам , че жена ми пътуваше в автобус 21 и говореше по телефона с мен , като аз съм свидетел , че не е говорила дълго и на висок тон. јз лично чух сел€ндурската забележка на шофьора , ко€то беше все едно кравар вика по кравите от което аз й казах да продължи да говори по телефона и да го предупреди с какъв тон й говори. “ой продължи да € хока и заплашва , че ще € свали от автобуса при което аз не издържах , настигнах буса и се качих при шофьора да го питам какъв му е проблема. “ой ми каза , че като карал пътниците му пречили като го€ор€т.  ато му пречат да започне работа като шофьор на катафалка...там всички мълчат.
+6
 
 
ј ако си говор€ с човека до мен пак ли да очаквам забележка? ј ако шофьора и/или кондуктора вод€т помежду си разговор на "високо равнище" през седалка-две това позволено ли е? ¬ този случай те зна€т ли си задължени€та? » накра€ случка от преди н€колко дни.  ачвам се в автобус 36. ѕървите 2-3 спирки н€маше кондуктор. „ак почнах да се чуд€ дали не тр€бва да си куп€ билет от шофьора. Ќа следващата спирка се качва кондуктора с вид на "печен играч" - гладко епилиран, с фйешън дрешки и обувки и телефон в ръката. ѕообиколи, продаде билети, вдигна телефона и започна разговор. јма напълно безмислен, от они€ "јаа, верно ли?... » ти к`во?... » т€ к`во?... √лей с€..." » т.н. –азговора продължи всичките 5-6 спирки, за които ползвах автобуса. — кратки паузи като се качи н€кой. —амо свал€ше телефона от ухото за малко. ј, да, и подвикваше на хората по спирките, които се придвижваха и качваха в автобуса прекалено бавно според него. “а въпросът ми е този дали пречи на пътниците? “ой ли ще дойде да ми направи забележка?... :)
+3
 
 
ѕо скоро пътниците имат право да говор€т, отколкото кондуктор или шофьор да пишат в автобуса по време на курс ( което съм виждала доста пъти) !!! рЯШ°рЯШ§
-1
 
 
≈стествено,че имаш право,къде в ≈вропа н€маш право.
 оментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
ќще новини от Ќовини от ѕловдив:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ёни 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
¬иж още:
јктуални теми
 онцеси€та на стадион "ѕловдив"
“¬ и шоу сезон 2018/2019
Ќ€ма връзка с алпиниста Ѕо€н ѕетров, започна издирване
ћлада жена е намерена мъртва в  остенец
Ѕотев в ѕърва лига, сезон 2019/2010
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ѕловдив и региона.
e-mail:
јнкета
ќт къде пазарувате хранителни стоки?
ћагазин на гол€ма международна верига
ћагазин на гол€ма българска верига
 вартален магазин
ѕоръчвам всичко онлайн
–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
ѕловдивчани във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2004 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Plovdiv24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Plovdiv24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Plovdiv24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—айтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
—татистика: