ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Готови сме да присъединим Белащица! Юристка: Селото е спалнята на Пловдив
Автор: Диана Бикова 10:12 / 13.10.2022Коментари (39)9939
©
С пълно единодушие пловдивският общински съвет даде принципното си съгласие село Белащица да се присъедини към община Пловдив при положителен резултат в техния референдум за отделянето от община "Родопи". "За" гласуваха присъстващите 44 съветници, нито един не бе "против" или "въздържал се", въпреки, че преди това имаше предложение точката да се оттегли за следващата сесия, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Община Пловдив никога няма да се справи с мръсния въздух, ако кариерите над село Белащица продължат да работят следващите 25 години, както искат досегашните концесионери. Ако нашето село стане част от община Пловдив, тя никога няма да позволи на нейна територия да функционират кариери" - изтъкна адвокат Снежана Стефанова, представител на Инициативния комитет за отделянето на Белащица от община Родопи и вливане към община Пловдив.

Стефанова изтъкна, че проблемът с кариерите е основната причина, поради която населението желае присъединяване. "Кариерите са изключителен източник на емисии, на ФПЧ, които се сипят не само над нашето село, а и над районите "Тракия" и "Южен". Ако това чудовище не бъде спряно, тъй като концесионерите искат удължаване на добива, община Пловдив никога няма да се справи с мръсния въздух" - каза тя. 

Юристката посочи, че исторически Белащица има граница с община Пловдив, изкуствено е отделена от нея, за да бъде създадена изкуствено община "Родопи".

"Всички знаят, че Белащица е спалнята на Пловдив, жителите работят в Пловдив, а плащат данъци в "Родопи". Едва когато започна процедурата за подготовка на референдум, от община "Родопи" предприеха асфалтиране на улица, за която 20 години се молим".



Още по темата: общо новини по темата: 146
28.12.2023 »
20.12.2023 »
18.12.2023 »
18.12.2023 »
17.12.2023 »
17.12.2023 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Айде честито на новите граждани!!!! Живи и здрави и добре дошли! Наздраве!!!! С нетърпение чакам кой номер рейс ще ходи до новия квартал! Последна спирка на кариерата
0
 
 
Община Родопи и община Марица са изкуствено създадени и подържани, за да може повече пари да отиват в София. Трябва да се закрият и прилежащите им села да станат квартали на Пловдив.
+1
 
 
Чудесна новина! Има една група Белащенци които са против, за да не им вдигнат данъка с 20 лв :Д Разбира се, не са най-интелигентната прослойка тук (очевидно). Това ще е голяма победа за селото, като първото което се присъединява към Пловдив със сигурност ще е най-облагодетелствано, защото ще трябва да е пример за другите села. А тези които искат да плащат с 20лв по-малко данък, но да няма нормален транспорт за децата им, да им спира водата всеки ден, да карат по чакъл - винаги може да се преместите в някое по-далечно село.
-1
 
 
Доста турци ,цигани има в Белащица, останалите са селски пачаври.
-3
 
 
За всички които вчера разбраха за Белащица. Първо патъри такива когато марково се застрояване на Белащица и викаха бевърли хилс. После всички по граМотни не като вас лаикаджии без покритие осъзнах че марково е на свлачища зона и си разпродадоха бараки те и си на купиха в Белащица защо оставям на вас смешниците да си пораздвижите едноклетъчните мозъци и да усмислите.земята навсякъде е различна в секи регион а на тоя пич с голия чукар може да дойде в Белащица да го разведа из тея голи чукари който са само май в на някои главите.китаиците искаха да копуват земята цялата за санаториум защото било видиш ли ти с уникално разположение което е изключително рядко.и последно да уточним между Белащица и марково има толкова земя като за две тракии така че спрете с измислици те като не сте запознати а в никакъв случай не и компетентни
0
 
 
напълнихте Пловдив с пумита и какви ли не от Ямбол, Хасково, Кърджали, Смолян и тн. стана ви тясно и няма къде да спирате пред 50годишните си панелки и сега се поблазнихте от земите около Пловдив и селяните живящи в тях
+1
 
 
Затова ли пожарните тръгнаха към Белащица,че селяните щели да си горят цървулите,граждани ще стават,ама си остават селяндури.
-1
 
 
Кой ще спи на тая спалня....НПО-тата и общинските хомосексуалисти
+3
 
 
Това е нещо изключително полезно, както за жителите на Белащица, така и за Пловдивчани. Ще има градски транспорт, ще има инфраструктура и много нови удобства. Отделно има доста необитаеми къщи, в които могат да се заселят пловдивчани. С много хора съм си говорил, една от пречките е, че няма градски транспорт за техните деца. Браниполе и Марково също трябва да последват този пример. Само предимства
+2
 
 
Поздравления, крайно време е Браниполе, Белащица, Марково,Ягодово, Златитрап и още поне 10 села да влезнат в територията на град Пловдив. Стига вече 500 хил човека се гъчкат в територия за 200 хил. Пловдив трябва да расте по територия - крайно време е. Защото много дълги години си стоеше така. Не е нормално Бургас да е с 30 % по-голяма територия, а да е с 300 хил човека по-малко. Това е самата истина. Колкото по-бързо стане, толкова по-добре за града и за всички пловдивчани. Браво на общинарите и инициаторите
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: